ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשך ל"מבקשת עצה"

פורום תאילנד
    5
    15
    3109
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • anatfrd
      anatfrd נערך לאחרונה על ידי

לפני כמה ימים בקשתי עצה לגבי נסיעה לתאילנד במחצית השניה של מרץ גולש לתחילת אפריל, מכיוון שקראתי שזו עונה ששורפים שדות בצפון ואז גם מראות חרוכים וגם זהום אויר רציני. לאחר שקבלתי תשובות שונות, חלק בעד לוותר על הצפון בעונה זו, חלק לא לוותר על הצפון אף פעם וחלק שלא חייבים לכסות הכל בנסיעה אחת ולאחר קריאה ומחשבה מרובה כמעט החלטתי סופית להשאיר את הצפון להזדמנות אחרת (אם באמת נתלהב מתאילנד כמו רבים ונרצה לסע לשם שוב). בכל אופן הרכבתי מסלול ואשמח להארות והערות. אנחנו זוג בגילאי 60 פלוס מינוס.

1. העברה משדה התעופה בבנגקוק לקנצ'נבורי, לינה במקום 2-3 לילות עם טיולים מקומיים .

2. העברה לשדה תעופה בבנגקוק, טיסה ל SURAT THANI  או פוקט ומשם העברה ל KHAI SOK NATIONAL PARK. לינה 2-3 לילות בכפר שליד הכניסה לפרק וטיולים מקומיים. 

3. העברה לפוקט, שהיה 5 לילות במלון מפנק, מנוחה פלוס טיולים ואטרקציות מקומיות. 

4. טיסה לבנגקוק, שהיה 3 לילות וטיסה הביתה.

העברות- הכוונה להזמין העברה פרטית במונית. ההגעה מקנצ'נבורי ל KHAO SOK כרוכה בשתי העברות וטיסה אבל בכל מקרה לקנצ'נבורי נצטרך להגיע ולחזור מבנגקוק ואני מעדיפה לסע קודם לטיולים ואח"כ לנוח בפוקט.

לגבי פוקט עוד לא החלטתי אם PATONG או KARON או KATA. מצד אחד אנחנו רוצים להיות קרובים למרכז העניינים (במיוחד בעלי) ולא להיות במקום מבודד מדי ומצד שני יש חלק שכותבים ש- PATONG זה עזה וגם זה לא מושך. אולי הפתרון הוא לקחת מלון ב PATONG לא ממש במרכז, אבל אם זה כבר לא מרחק הליכה אז אולי עדיף בכלל חוף אחר. בקיצור, על זה אני עוד צריכה לחשוב.

בינתיים עוד לא הזמנתי טיסות אז מספר הימים לא סופי.

אשמח לחוות דעת המומחים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 72amalia
        72amalia נערך לאחרונה על ידי

המשך ל"מבקשת עצה"

אז ככה:

* לא הייתי הולכת לקנצ'נבורי על ההתחלה רק מהסיבה שאחריי טיסה של 10-11 שעות, יש לכם עכשיו נסיעה של שעתיים שלוש ברכב לקנצ'נבורי.... אני לא חושבת שזה כדאי. אתם תהיו עייפים, לא תוכלו להנות מהנסיעה הלוך כמו שצריך.... 

ביום של הטיסה הלוך עדיף להגיע לאיזה שהוא מקום ולנוח את אותו יום, לעשות משהוא בשלווה יותר. לדעתי זה יותר מידיי אחריי הנחיתה ישר לנסוע לשם.

* לא הייתי בקאו סוק אז אני לא יכולה לחוות דעה על הנושא

* לגביי פוקט - אם אתם רוצים קרוב למרכז, לקניונים, שוק, בארים... אז תקחו מלון ברמה גבוהה בחוף פאטונג, עם חוף פרטי ואז במלון יהיה לכם שקט ואם תרצו לצאת לעיר זה קרוב. מחוף אחר יכול להיות חצי שעה ויותר נסיעה  לעיר.

אנחנו היינו במלון כזה לא הרגשנו מה הולך בעיר בכלל

• anatfrd

המשך ל"מבקשת עצה"

אם כך, יש איזה מלון ספציפי שהייתם שאת ממליצה? אם את אומרת שבתוך המלון ממש לא מרגישים את ההמולה ואת ה"ג'יפה?" של העיר אז זה בהחלט מתאים. אולי זה בכלל לא ג'יפה, אני סך הכל מסתמכת על עדויות של אנשים ויש כנראה נקודות ראות מאד שונות.

את מתכוונת אחרי הטיסה לסע למקום שהוא יותר מנוחה ופחות טיולים או שהכוונה לא לעשות נסיעה ארוכה? אנחנו בד"כ אחרי נחיתה מאד מלאים באדרנלין ולוקח לנו זמן עד שהעייפות מגיעה, מה עוד שלא צריך לנהוג. דרך אגב, שקלתי אם לקחת רכב בתאילנד אבל למרות שכבר היינו עם רכב באנגליה יותר מפעם, החלטתי שאולי פה זה קצת יותר מדי לנהוג הפוך במקום שהוא אולי הרבה יותר זר ממקומות אחרים שהיינו.

• galit29
            galit29 נערך לאחרונה על ידי

המשך ל"מבקשת עצה"

אני לא בטוחה שיש בכלל מלון עם חוף פרטי בפאטונג,

בהולידי אין לא מרגישים את ההמולה בחוץ עד שיוצאים..

• איתן ששון
              איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

בבקשה..

בפטונג יש רק 3 מלונות על קו המים ממש.

בחוף קארון וקאטה אין בכלל כאלה.

http://www.sawadee.com/hotel/phuket/patongbay/

http://www.sawadee.com/hotel/676162/Impiana-Resort-and-Spa-P huket

http://www.agoda.com/he-il/la-flora-resort-patong/hotel/phuk et-th.html?setcookienew=1

• galit29
                galit29 נערך לאחרונה על ידי

בפאטונג יש גם את האמרי בקצה
                • 72amalia

המשך ל"מבקשת עצה"

קודם כל אני מסכימה איתך - תחכי לגבש דעה משל עצמך על פוקט - על טעם וריח ..

אני הייתי כמה פעמים ולא כל כך מסכימה עם דעת ה"ג'יפה".

אפשר ללכת גם על חוף קארון KARON אנחנו היינו שם במרידיאן - מ ד ה י ם !! לא היינו מודעים בכלל למה הולך מחוץ למלון, החוף שלהם מעולה, וזה נסיעה מאוד קצרה לעיר. יש על החוף הזה כמה בתי מלון ברמה גבוהה.

רכב - ממש לא ממליצה לשכור רכב בתאילנד, שתי הסיבות העיקריות הן שתרבות הנהיגה בתאילנד לא דומה למה שאנחנו מכירים ורגילים, תוסיפי לזה את הגודל, המרחקים .... ולא לשכוח שאומנם כשאת שם שוכחים מזה מהר,  תאילנד עדיין מדינת העולם השלישי כששוטר רואה אנשים לבנים נוהגים הוא נוטה לעצור אותך ולהמציא דברים (מחפש שוחד) לא חוויה סימפטית. נורא זול שם, קחו מדריך/נהג הרבה יותר טוב ושקט.

התכוונתי לנסיעה הארוכה אחריי הטיסה - אבל אם את חושבת שאין לכם בעיה עם זה - מעולה!

• anatfrd

המשך ל"מבקשת עצה"

תודה עמליה על כל העצות המועילות. לגבי רכב זה פחות או יותר מה שחשבתי ולכן פסלתי, בטח בנסיעה ראשונה למזרח כשאנחנו עוד לא יודעים "מי נגד מי". אני גם מבינה שבכל מקום אפשר למצוא רכב עם נהג גם אם לא הזמנו מראש. האמת שבהתחלה חשבתי בכל מקום להזמין  איזשהו סוג של טיול מאורגן, פרטי או לא. אבל אחרי קריאה מרובה נראה לי שבחלק מהמקומות כדאי יותר לקחת רק נהג ולעשות בקצב שלנו ובחלק לקחת טיול. לכן אני קוראת הרבה חוות דעת ומכינה לעצמי כל מיני אופציות. עושה רשם שסה"כ לרב הדברים די זמינים במקום. את ההעברות, בעיקר אלה שכרוכות בלהגיע לשדה תעופה בזמן, אולי אזמין מראש. מקווה שאני עושה נכון.

לגבי חוף KARON האם הנסיעה הקצרה לעיר היא דבר זמין בכל זמן? אני כל הזמן מתנדנדת בין PATONG לחופים האחרים. יש לך גם מלון מומלץ ב- PATONG?

יש לי גם שאלה כללית לגבי מלונות. חשבתי להזמין ב-PHUKET מלון מפנק ובשאר המקומות שבהם יותר נטייל רב היום לקחת מלונות צנועים. הפרשי המחירים מכניסים אותי קצת לדילמה: 1. האם מלונות (חוץ מפוקט) זולים ברמה של 800-1000 באהט זה משהו סביר מבחינת רמה?  אני אמנם קוראת הרבה בקורות אבל ברור לי שחלק זה תרמילאים צעירים עם צפיות אחרות מאתנו בגילנו המופלג.

2. מצד שני האם המלונות המפוארים בפוקט שעולים 200 EU וצפונה שווים את המחיר שהוא די גבוה גם בקנה מידה מערבי? כי לדוגמה למשל היינו באוסטריה בחופשת חורף במלון וחדר נהדר ב-230 EU ללילה כולל 3 ארוחות. אז אני מצפה שבמחירים האלה צריך לקבל תמורה הרבה יותר טובה בתאילנד לא? או שאולי ברמה מסוימת כבר מקפיצים את המחירים לרמת תיירות מערבית? 

סליחה על בלבול המוח אבל אני רואה שאת (וגם אחרים) שוחים בחומר וזה מאד עוזר.

• 72amalia

המשך ל"מבקשת עצה"

אין בלבול מוח - הכל בכייף!

בקשר למלונות - באיים בהחלט הייתי ממליצה להתפנק במלון טוב, על החוף - זה חלק מהחוויה התאילנדית. בבנקוק, בצפון, קנצ'נבורי - המלון הוא באמת רק איפה שאת באה לשים את הראש בסוף היום טיולים/קניות אז לא הכרחי שיהיה "מפנק" יותר מידיי, ובמקומות הלאלו את יכולה למצוא מלונות בסכומים של 70-100$ ללילה (לפעמים אפילו פחות)לחדר, והם יהיו עדיין ברמה יותר גבוהה ממה שאת רגילה בארץ.

באאים, מלון טוב מאוד ומפנק על החוף עולה יותר ובד"כ כולל רק ארוחת בוקר. אבל הרמה של החדרים, השירות, המתקנים שיש במלון, מאוד גבוהה, ובכלל הריזורטים זה רמה אחרת לגמריי ממה שרגילים במקומות אחרים .

בבתי הלון ברמה הגבוהה יש שירות הסעות לעיר כמה פעמים ביום הלוך וחזור, תמיד אפשר להזמין מונית/טוקטוק שיקח אותך - אין בעיה של הגעה הלוך או חזור.

איזה בתי מלון ראית במחירים של  800-1000 בהאט? תני לנו שמות - נסתכל ונראה אם מישהוא מכיר

• anatfrd

המשך ל"מבקשת עצה"

קנצ'נבורי  דוגמאות למחירים כאלה: P.Y.guesthouse, Pnogphen gusthouse, Thai garden inn,Noble night,Tara b & b  השאלה אם אלה לא מתאימים באמת יותר לתרמילאים צעירים ופחות לנו (מה לעשות, נעשים מפונקים קצת עם הגיל). כי אם זה מוגזם יש באמת גם ב-70$ -100$ שזה בהחלט עדיין יותר זול מכל צימר בארץ.

לגבי פוקט- שווה ללכת באמת על סביבות 200EU מבחינת התמורה?

• gilbardi
                          gilbardi נערך לאחרונה על ידי

קנצ'נבורי

הנסיעה לקנצ'נבורי  לא קשה  ,  אבל    לטעמי   נוח  יותר להשאירה  לסוף  כי אז  ניתן   להאריך או לקצר  את  השהות  בהתאם ללו'ז ,  ( וכן אפשרות לאפסן  דברים בלמטייל  ולנסוע   רק  עם  ציוד מינימאלי   ולא  " עם כל הבית " .

,Noble night  - גסטהאוס נחמד  מאוד  לא רק  לצעירים   אלא  גם למשפחות (  כמובן  החדרים המשפחתיים   ולא הזולים על הנהר  .גם הסביבה  טובה (כמובן לא  רמת  הפינוק של מלונות  )   מדובר  בחדרים ממוזגים  ,  טלויזיה שירותים בחדר , בריכה ( לא גדולה )  אבל היתרון ,כפי שנדמה לי  כתבתי לך , הוא שירותי KTC   בקרבת מקום שירותי מסאג' מסעדות נעימות 7/11 ( חשוב ונוח ) .

Pnogphen gusthouse,  נדמה לי  שזהו הגסטהאוס  השכן - אני העדפתי  את  N.N    אבל גם על  השני בקורות טובות  ,  אין בעייה  להגיע  למקום ולהחליט .

קאו סוק -  בהנחה  שתרצו  לטייל לאגם ( יומיים )  הרי שאת  לא  מקדישה , לטעמי ,מספיק זמן .

אגב  - SURAT TANI  - נכון , עיר אפורה  ,  אם  מגיעים   רעננים בבוקר  כדאי  להמשיך  , אבל  אם  הטיסה שלכם  בצהריים   ואתם לא רוצים להכנס לילה  אפשר בהחלט   ללון   בה  יש   מה לראות ולטייל   ( אם תרצי  אחפש   את שם  המלון  ,   נוח  תחבורתית  , זול  וסביר ).

• gilbardi

טיסות

יש טיסות משני שדות  התעופה   -   בחרי  לך   טיסה לפי   התקציב   וזמני  הטיסות .

• anatfrd

טיסות
                              1. תודה gilbardi. לפי מה שאתה כותב אני מבינה שאתה בעצם בעד לא להזמין מראש את המלונות בבנגקוק ובקנצ'נבורי  (ואולי במקומות אחרים גם), אלא להחליט להשאיר מקום לשנויי לו"ז ולקחת מלון כשמגיעים. מבחינת עונה ותאריך, אין בעיה למצוא במקום? אני מבינה שזה כבר אחרי שיא העונה ממש. עדיין אני קצת חוששת להתחיל ל"טייל" עם המזוודות בין המלונות ולחפש. 

לגבי KHAO SOK, אני לא בטוחה שאני רוצה לקחת את הטיול של יומיים באגם שכרוך בלינה שאני מבינה היא מאד בסיסית מבחינת התנאים. יש גם כאלה שטוענים שיומיים זה יותר מדי לאגם. אתה התנסית בטיול של יומיים והיית מרוצה? אשמח לשמוע ממישהו שעשה את זה.

נדמה לי שאכן כתבת לי על KTC. אני מבינה שהיית מרוצה מהשרות והטיולים שלהם. אני עדיין שוקלת לקחת רק נהג עם רכב לחלק מהמקומות ולהחליט בעצמי על הזמנים בכל מקום כמו ERAWAN FALLS ו-HELLFIRE PASS.  יש כאלה שמתלוננים שבטיולים "מריצים" אותם ממקום למקום. כמובן יש דברים שחייבים מדריך. אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים.

עוד לא הזמנתי שום טיסה פנימית כך שאני עוד לא יודעת מתי נגיע ל-SURATH TANI. בכל אופן תודה על העצה, נקח את זה בחשבון.

• gilbardi

טיסות

1. הזמנה מראש -  אתם נוסעים בסוף ינואר שזו לא עונה  הבוערת   אבל מאידך אתם נוסעים לשבועיים שזה זמן  קצר   ולכן חייב  להיות מתוקתק.

סגנון הטיול שלי   כולל מסלול מפורט  מראש ( נתון  כמובן לשינויים  כרצוני )  אבל  בלי הזמנות  מראש  ,  לא כולם  מסכימים  ולא  לכולם זה  מתאים . 

אבל אני  בהחלט  לא  מתכוון   ולא  המלצתי   לטייל עם  מזוודות  בין מלונות לחפש  .

אפשר  להזמין יום יומיים  קודם  דרך למטייל  ( או סוכנות אחרת )  אפשר להזמין  באגודה בוקינג ובד'כ  מקבלים וואוצר  מהיר מאוד ( תלוי  כמובן   במלון  ובסוג האישור ) .  -  כל  אלה מחייבים הכרות עם היעדים  מיקומים ומלונות מומלצים  .... אין  מקום שאני מגיע אליו  ללא שמות  3 מקומות לינה  מומלצים .

רק אנקדוטה  ... השתחררתי מבי'ח  בקוסמוי  ולא  רציתי  להתחייב  למלון  במקרה של עיכוב  , מצד שני  האשפוז חייב   "צמצום פערים "  לקחתי דיל  מעבורת + אוטובוס  שהורידה אותי בהוואה הין  ב 02.00  בבוקר -  עשיתי  הזמנה  רק  לאחר קבלת  מכתב שחרור   והקפדתי למצוא  מלונית פעילה 24 שעות.

בטוח תקבלי  עצות  למלונות ( הם לא חזקים   בד'כ בלינות גסטהאוסים ) +הצעות מחיר   מלמטייל  ( לא קשו ר אליהם דווקא אבל קבלתי  שירות טוב  , לעיתים זול יותר מאגודה ) .

2. לגבי קאוסוק - הקצפת בטיול למקום זה האגם ,   והדובדבן  שבקצפת זו מערת נאם תה לו ( שמחייבת קטע קטן של שחייה ) מדובר בלינת לילה  אחד   בבקתות הצפות ,  לזכרוני יש  3  רמות לינה  אני  לנתי   באמצעית   אין לי פרטים  לגבי  הרמה הטובה יותר (תתעניני בסוכנות ).

יומיים  באגם  -  יציאה בבוקר   הגעה  לקראת צהריים  שייט של שעה+ ,  קבלת בקתות  התארגנות שחייה וקיאקים חופשי  ,אחה'צ  טיול ליערות הגשם ,  בלילה אם יש  מדריך טוב  יוצאים לספארי לילה ( לא  מתחיבים ) .

למחרת טיול לנאם תה לו   , חזרה לצהריים ופינוי   מגיעים  בסביבות 17.00  לשמורה .

בשמורה מעבר   לאטרקציות ( פילים קנו וכד'  ) יש שני מסלולים הליכה  שניתן  בשקט לעשותם ללא  מדריך  מה שמחייב  עוד יום .

הכייף שלי היה  לגור  בבקתה על  העץ  בדיוק  מעל הנהר ( 800 באט ) כשחזרתי  לקחתי    גסטהאוס  נחמד   נדמה לי ב 400 ..

אישית  , בגלל  הדרך  הארוכה אליה   , לא הייתי עושה את  כל  הדרך אם אין בכוונתי להגיע לאגם  ,  מאידך  למרות  התנאים הבסיסיים  לא הייתי מוותר  על האגם !!!  ( גלוי נאות  .....  האשפוז בבי'ח  כתוצאה ממעידה  על הגשר  לבקתות !!!!   אבל לרוב זה לא קורה  חחחח  )

3. שקלתי  לנסוע עצמאית למפלי אירואן  ,  קבלתי מ KTC   הצעה  נוחה וויתרתי  ,  בסה'כ   מביאים אותך למפלים   ונותנים זמן סביר ,  יש  7   מפליים ,  הרוב  מסתפקים  ב  - 4-5  ומדלגים על העליונים שהינם בדרגת קושי  גבוהה יותר  -  לבלוי  סטנדרטי  זה  מספיק  -  בהמשך יצאנו  לרחצה עם פילים  - לטעמי   במאורגן  הרבה יותר  קל וזול .

כמובן שבאגם בשמורה חייבים  מדריך  ,  במסלולי  השמורה אפשר  לקחת חומר רקע  ולטייל  בכייף עצמאית .

• anatfrd

טיסות

אנחנו נוסעים בסוף מרץ לא בסוף ינואר.

לגבי קאו סוק התכוונתי לקחת טיול של יום לאגם לא לוותר עליו אבל אשקול שוב יומיים לאור מה שאתה כותב. האמת שבאירופה כבר היה שהזמנתי מלונות מהדרך לפי אינפורמציה שהכנתי מראש כך שזו בהחלט אופציה.

אני בהחלט מכינה מסלול מפורט מראש בכל מקרה, עם הזמנת מלונות או בלעדיהם.

תודה על כל העצות שבהחלט יעזרו לי לעשות החלטות.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון