המתנה בין טיסות פנימיות
-
היי, אנחנו נוחתים בצ'אנג מאי ב11:25 ולוקחים טיסה לפוקט. הציעו לי טיסה ב16:05 לבנגקוק (נחיתה ב17:15) ומשם ב18:20 לפוקט. 1. זה נשמע לי הרבה זמן להתייבש, טיסה מוקדמת יותר יש ב12:40, כדאי לקחת או שזה מרווח זמן קטן מדי? 2. האם הזמן בין הנחיתה בבנגקוק וההמראה לפוקט מספיק?
-
המתנה בין טיסות פנימיותישנם שני אלמנטים שצריך לקחת בחשבון:
א. האם את עוברת בין שתי טיסות פנימיות או בין טיסה בינ"ל לטיסה פנימית?
אם את נוחתת בצ'אנג-מיי עם טיסה בינ"ל את צריכה לקחת בחשבון שתעברי ביקורת גבולות וזה עלול לקחת זמן. במקרה כזה, ובהתחשב בפוטנציאל איחור של הטיסה הבינ"ל, הייתי אומר ש-75 דקות זה מעט. מרבית הסיכויים שתספיקי לטיסת ההמשך, כן, אבל במקומך הייתי מעדיף לדאוג לזמן קונקשיין ארוך יותר.
ב. אילו חברות מפעילות את כל הטיסות?
אם מדובר בחברה אחת (אידיאלית, אך סביר שזה לא המצב) או חברות תעופה שיש ביניהן הסכם אינטרליין (מרבית הסיכויים) אז הזמנים הקצרים אמורים להספיק. הסכם כאמור, שקיים בין כמעט כל החברות הסדירות בעולם, מאפשר להעביר את המטען בין הטיסות השונות ללא צורך בצ'ק-אין נוסף של הנוסע בכל תחנת מעבר. התוצאה היא חסכון משמעותי בזמן. בין שתי טיסות פנימיות אין צורך בזמן מעבר ארוך.
- - -
הערה ראשונה: אנא שימי לב שבבנגקוק פועלים שני שדות תעופה, והמעבר ביניהם לוקח זמן לא מועט לפעמים (בהתאם לשעה ביום).
הערה שניה: אם כל הטיסות מכורטסות תחת אותו כרטיס (!) אז לא אמורה להיות שום בעיה בכל מקרה. אחד, משום שמערכת הכרטוס לא תאפשר לכרטס אם זמני המעבר קצרים מדי. שתיים, כי במקרה וטיסה כלשהי מאחרת בנחיתה החברה המפעילה מחויבת לכל האיחורים הנגררים שנוצרים לטיסות הכלולות באותו כרטיס.