טיסה עם אל על
-
יום רביעי הבא בע״ה בשעה 1:00
בלילה אני טסה עם ילדי ללוס אנג׳לס בת 5 ותינוק בן 3 חודשים
איך אפשר לדעת עם איזה מטוס אנחנו טסים? אני שואלת בגלל המערכת בידור שיש במטוס, האם זה המערכת החדשה? עם מסך אישי לבחירת סרטים? אשמח לדעת אם יש מישהו שיודע על מנת שאסחוב פחות דברים לילדה- כגון די וי די נייד, אייפד וכו
תודה
-
טיסה עם אל עלמה מספר הטיסה? ומה בדיוק התאריך?
-
טיסה עם אל על -
טיסה עם אל עלככה,
המטוס הישיר ללוס אנג'לס הוא תמיד 777.
יש כאלו עם VOD (רק 2 כמדומני) והיתר עם סרטים בלופ.
בכול המטוסים יש מסכים אישיים.
תצורת הישיבה היא 3-3-3 . בכל שלישיה יש 2 שקעי חשמל מתחת למושב.
מזכרוני, בשלישיית המחיצה (באם קיבלת אותה בגלל שאת עם תינוק) לא היו שקעים !
בכל מקרה גם באם אין תוכלי לבקש להתחבר לשורה מאחורייך או לתת לדיילים שיטעינו במקום אחר (יש שקעים צמודים לדלתות היציאה).
באם לא דאגת למושב עם עריסה - עשי זאת מייד.
-
תודה רבה!ראשית, בוודאי שדאגנו לבסנט ( עריסה) ומובטח לי כבר.
שנית, הבנתי שהידיות של הידיים לא מתרוממות בשלישיה עם העריסה , הייתכן?השקעים הם ישראלים?או אמריקאים?
והאם את העגלה אני מוסרת בכניסה למטוס?
-
תודה רבה!נכון, הידיות לא מתרוממות. מאופסן בהן המסך.
השקעים מתאימים גם לחיבור ישראלי (גם 2 וגם 3 פינים) וגם אמריקאי.
בקשר לעגלה - אחרי שעוברים את ביקורת הכרטיסים והדרכונים ב GATE, מתחילים ללכת בשרוול ואז יש בצד שמים את העגלות. בדרכ יש מישהוא שמנחה בדיוק היכן לשים.
-
תודה רבה!לגבי העריסה - אני לא בטוח שהשורה של העריסה זה אידאל גדול
לא הבנתי בדיוק מה ההרכב, אבל התרשמתי שיש תינוק בן 3 חודשים + ילדה בת 4?
אם זה אכן ההרכב, בהחלט יתכן שעדיף שורה שבה הידיד מתרוממת, וכך הילדה תוכל לישון לרוחב - או עליכם, או כשאתם מסתובבים עם תינוק במנשא.
יותר מזה - כשמרימים את הידית אתם יכולים להחרים חלק מהמקום של הילדה עם היא יושבת. למשל לשבת באלכסון ולישר את הרגליים.
אני כותב את זה מנסיום של טיסה עם תינוק בן 5 חודשים וילדה בת 3 וחצי. במקרה שלנו העריסה היתה שבורה, כך שבכל מקרה לא השתמשנו בה, אבל גם בלי קשר אני לא מחסדי העריסה. רשמית בכל שלב שבו השלט של החגורות דולק אתם אמורים להוציא מהעריסה ולחבק.
בכל מקרה - זו כמובן דעתי האישית בלבד.
לגבי העגלה - גם בנתב"ג וגם בשדה התעופה בלוס אנג'לס מוסרים ומקבלים את העגלה בגייט. בהמראה - ממש בכניסה למטוס (דיילי הקרקע ינחו אתכם). בנחיתה בנתב"ג - אחרי שעולים בשרוול יש מעלית, ויש שם שלט קטן. שם העגלה תחכה.
בלוס אנג'לס אני לא זוכר בדיוק, אבל זה היה ממש אחרי שירדנו מהמטוס.
בכל מקרה כתבתי מדריך לנושא שימוש בעגלות ילדים בחו"ל - איך מטיסים, איך אורזים, ואיזה עגלה לקחת. את מוזמנת לעיין.
בבלוג שלי פה באתר תמצאי מדריכים נוספים וגם את סיפורי הטיול שלי עם ילדים קטנים. אולי תמצאי רעיונוצת נוספים.
ולגבי השאלה המקורית על בידור בטיסה - אני אף פעם לא בונה על חברת התעופה בקטע הזה. קודם כל - גם באלעל ממש לא כל התכנים בעברית. חלקם הגדול באנגלית ועם תרגום. לילד בן 4-5 זה לרוב לא רלוונטי. למשל לא מצאתי סרטים מצויירים או משהו בסגנון. גם התכנים בעברית לא בהכרח מתאימים לילדים (רמזור? ארץ נהדר? חדשות הבידור?)
מערכת הבידור לא מופעלת כל הטיסה. רק כמה דקות אחרי ההמראה ועד רבע שעה לפני הנחיתה. מה עם החצי שעה מרגע העליה למטוס ועד אחרי ההמראה? וכו'. אז אולי את ה DVD הנייד אסור יהיה להפעיל, אבל צבעים, ספרים וכו' - אפשר ואפשר.
בנוסף לצערנו יש תקלות. לפעמים המסך שלכם לא עובד, השקע לאוזניות או האוזניות, תקלה כוללת במערכת. זה קורה לא מעט.
בקיצור - אני מתייחס לבידור במטוס כצ'ופר ולא יותר.
-
תודה רבה!אגב - אני מזכיר שכדאי לקחת בקבוק מים ריק עם פקק ספורט. מיד אחרי ההמראה מבקשים מהדיילים למלא, והילדה יכולה לשתות בנחת בלי 'טובות' באמצע הלילה.
-
תודה רבה!1. לגיל של התינוק של הכותבת - רק עריסה.
זה מאוד! מקל על החיים במיוחד בטיסת הלילה.
הבת שלי ישנה רוב הטיסה.
העריסה לא היתה שבורה והיתה נוחה ומספקת.
להחזיק תינוק על הידים 11 שעות - תענוק מפוקפק.
ואי אפשר ככה גם לישון מפחד שהתינוק יחליק או משהוא כזה.
כמו כן בדר"כ בשורה של העריסה יש קצת יותר מקום לרגליים. לפחות ככה היה בשורות שטסנו בהם (45 כמדומני ב 747 ושורה 22 (הראשונה באקונומי) באמצע ב 777)
2. מים . באלעל, אחרי העליה למטוס, הדיילים מביאים לאלו שעם תינוקות שקית ניילון גדולה עם בקבוק מים גדול 1.5 ליטר וכוסות חד פעמיות.
השקית משמשת ללכלוכים שמצטברים, ועם הבקבוק מים אפשר להשתמש לאוכל לתינוק וגם לשתות.
בקשר ל "טובות" של אנשי הצוות... בכל מטבחון היה בקבוקי מיים למילוי, לשימוש אישי בלי שום בעיה.
הצעה חשובה - אחרי העליה למטוס, אתרו את השירותים שיש בהם סטנד להחלפת חיתולים. ב 747 שטסנו לדוגמא, לא היה כזה, למרות שהצוות היה בטוח שיש. למזלנו לא היו "מס 2" בטיסה .
ב 777 היה תא שירותים גדול במיוחד שבו יש את העמדה להחלפה.
דבר נוסף - הביאו אתכם או דאגו לשקיות נילון כמו של הסופר, בכדי להכניס חיתולים משומשים ולסגור הרמטית.
-
תודה רבה!לגבי עריסה ושינה - בטיסה חזור הייתה עריסה והילד לא ישן בה טוב.
אבל כאמור - היוא היה יותר גדול, ולא פחות חשוב - מאז הילדה הוא היה בעייתי בשינה. אז אולי זה אישי עבורנו.
ותוספת לטיפים החכמים של מאי איסט על השירותים - לא לשכוח להביא המון המון מגבונים למטוס. אצלי לפחות החלפת חיתול בתנאי שדה (כמו השירותים הצפופים של המטוס) מלווה בבזבוז אדיר של מגבונים! אז טיסה של 15 שעות יכולה גם לעלות בשתי חבילות מגבונים.
שלא לדבר על תאונות אחרות שמגבונים עוזרים - ניקוי הידיים, או חלילה הקאה (קרה לי לאחורנה בטיסה ללוס אנג'לס על ידי בן 4 וחצי - אותו תינוק מהטיסה הקודמת - הוא גדל מאז).
כמובן בגדי החלפה גן לגדולה (ויותר מסט אחד לקטנה). והמהדרין - גם חולצה לכם (אםן יקיאו עליכם בתחילת הטיסה...)
וגם חומר חיטוי או נוזל חיטוי למשטחים (מגבונים, אלכוגל, וכו') - משטח ההחלפה בשירותים לקטנה או מושב האסלה לגדולה
-
Wowwwwwwwראשית כל, תודה!!! אתם מדהימים
שנית, אכן הילד בן 3 חודשים והילדה בת 5... לא הגיוני שאחזיק אותו בידיים 15 שעות, ואם העריסה תיהיה שבורה או משהו בסגנון, אבוי להם!!!! הזמנתי את הטיסה 5 חודשים מראש!!! הדיילת תחזיק אותו כל הטיסה.
לגבי הילדה, יהיה אפשרי לפרוס לה שמיכות על הריצפה? איפה שמניחים את הרגליים שלנו?
אסכם את מה שהמלצתם לקחת:
2 חבילות מגבונים
אוכל לתינוק כמובן
בק מים לילדה הגדולה
בגדים להחלפה לשלושתנו
די וי די נייד
אייפד
חוברות צביעה וטושים
שקיות לטיטולים מלוכלכים ( יש את השקית של שילב מנטרלת ריח)
אשמח אם פיספסתי משהו שתוסיפו
תודה
-
שאלה נוספתמה לגבי שטיפת הבקבוקים של התינוק ? האם ניתן לבקש מהדיילים? או שאשטוף בשירותים? ומה לגבי מים רתוחים?
-
שאלה נוספתלא אמרתי חלילה שתמיד עריסה היא שבורה. אבל תקלות כאלה קורות לעיתים.
ככל הידוע לי, אף חברת תעופה לא מבטיחה עריסה. הם מסמנים אותך בעדיפות גבוהה וכו', אבל אם למשל יהיה שינוי של הרגע האחרון (לדוגמא תקלה במטוס, העברה לטיסה אחרת וכו') - שום דבר לא מובטח.
הסיכויים לזה נמוכים, אבל תמיד קיימים.
לצערנו תמיד יש סיכוי שאיזה אח"מ (או סתם בסטטוס גבוהה מאד) ילחץ, ופתאו נעלמו כמה מקומות.
דבר אחד לא ברור לי - את לבד בטיסה עם הילדים או שיש גם אבא / מבוגר אחר בטיסה? כי אני מניח שזה משפיע על ההתנהלות. אף פעם לא יצא לי לטוס לבד עם הילדים (אבל בהחלט יש לי חברים שעשו את זה, כולל במסלול שלך כך שזה אפשרי כמובן). לא ברור לי למשל איך לוקחים כל ילד לשירותים על פי צורך (או אותך), איך מסתדרים על הכל וכו'.
אז אם זה המצב (ולהבנתי זה המצב) קשה לי לעזור.
בכל מקרה דברים שאני מכיר שעזרו לי אישית:
כעקרון אסור לשבת על הרצפה. גם בשורה של העריסה שבה יש יחסית יותר מקום מתחת לרגליים אסור. אבל כן ראיתי אנשים שעושים את זה. הצוות לפעמים מעלים עיין, ולפעמים לא. זה תלוי בין היתר בשלב של הטיסה, ועד כמה יש מזג אויר יציב. וזה גם תלוי עד כמה הצוות עצבני ומניאק.
הנסיון שלי ברוב החברות ובייחוד עם אלעל שהצוות מאד ידידותי. בהחלט עזרו לי להחזיק את התינוק למשל. או לשתי דקות כשהלכתי לשירותים, ולפעמים גם ליותר. היו טיסות שכלכל לקח ילד (בן שנתיים) לטיול במחלקת עסקים, טיסה שבה אחד הדיילים לקח את הילד שלי סיבוב ארוך במטוס (נראה לי שהוא ניסה להתחיל עם אחת מהנוסעות ולעשות עליה רושם. אבל מה איכפת לי) וכו'.
הם גם בהחלט יביאו לך מים ופינוקים אחרים יפיפטו בכיף ועוד.
לרוב בטיסות הלילה הארוכות מתאספים במטבחון האחורי כל מי שער, עם דגש על הורים עם ילדים קטנים שצריכים להרחיק את הילדים שלא יפריעו לאחרים. אז מצפתח סוג של הווי באיזור הזה. שיחות, החלפות דעות על ילדיםם, טיולים ובכלל וכו'. יש תמיד דייל או שניים בעמדה והם גם משתתפים ועוזרים.
לא ברור לי איך זה עובד כשאת לבד. אם הגדולה ישנה אני מניח שלא תשאירי אותה לבד בכסא ותסתלקי לדקות ארוכות.
שוב, שום דבר לא מובטח. יכול להיות שיהיו צוות אנטיפטי בטיסה, נוסעים אחרים פחות נחמדים (זה לא העונה של המשפחות), או מזג אויר גרוע שיכריח אתכם לשבת כל הזמן חגורים (ואז גם התינוק לא בעריסה אלא בידיים).
אבל יכול להיות בדיוק הפוך.
מה שהכי עוזר להעביר את הטיסה זה שינה, כלומר לדאוג שהילדים ישנו כמה שיותר בטיסה. להחזיר אותם ערים עד הטיסה, לדאוג שיהיה להם נוח וכמו בבית (אני תמיד מביא למטוס את הבובה האהובה, וכבר יצא לי להביא גם את השמיכה), וארגן להם כמה שיותר מקום וכו'. בטיול האחרון גם ניסתי לתת לקטנה (הייתה בת שנה וחצי) אקמולי כדי שתישן יותר טוב.
אצלי לצערי שום דבר מאלה לא עובד. בטיסה האחרונה ללוס אנג'לס, התינוקת (שנה וחצי) ישנה שעתיים, והאחרים שלה (4 וחצי ו 7 וחצי) ישנו 4 שעות.
לגבי בקבוקים - שוב לא טסתי עם תינוק בגיל הזה (ואצלנו הם גם ינקו בגיל הזה). לגבי סטריליזציה - אני מקווה ששטיפה במים חמים זה מספיק טוב לך. את זה הדיילים יעשו בשמחה במטבחון. הם גם יספקו לך מים חמים לבקבוק. אם את רוצה סטריליזציה יסודית יותר - אני לא יודע.
אני מציע לקחת שני מחלקי מנות מוכנים (ואולי עוד קופסא סגורה) כדי שאפשר יהיה להכין בקלות, ולא להתעסק עם מדידות במהלך הטיסה.
תניחי גם הרבה בקבוקים יחסית. הטיסה עצמה זה לא הזמן לסדנת חינוך
והיניקה עוזרת בהמראה והנחיתה לאיזון הלחצים באוזניים (כמו מסטיק למבוגרים).אני לוקח הרבה אוכל לטיסה. גם אם הזמנת ארוחת ילדים לגדולה, זה לא אומר שהיא תגיע ברגע הנכון (אולי בדיוק ישנים), או שהילדה לא תתעקש פתאום שהיא לא רוצה קורנפלקס רגיל אלא רק צ'יריוס. אז סנדוויץ או שניים (חשוב לזרוק לפני שנכנסים לארה"ב), כמה חטיפים (יש חטיפים במטוס, אבל קרקים ועוגות של מטוסים ולא משהו יותר כיפי) וכאמור שתייה מאד עוזרים.
וגם את כשאת עם שני ילדים, או עירה שעות ארוכות עם אחד מהם, לא בהכרח תוכלי לאכול מסודר על המטוס. אז גם לך אוכל או חטיף מהבית יכולים לעזור.
הפעלות - בהתאם לגיל של הילדה ומה שהיא אוהבת. חשוב לחשוב על דברים שנוכים לעשות בטיסה. אז כמובן שאייפד מספק הרבה אפשרויות, אבל גם מדבקות, טושים וכו' זה טוב. צבעים שמתפוררים זה פחות טוב. חשוב גם להקפיד על טושים מחיקים וכדומה, כי באמצע טיסה יהיה קשה יותר לנקות תאונות.
אגב - הילדה משתמשת באוזניות? רגילה להן? אם לא - תנסי לתת לה בבית טיפה להתרגל.
-
Wowwwwwwwהאמת, אנחנו הצטיידנו כמו למלחמה. ובסוף, לא השתמשנו כמעט בכלום.
הוחלף לקטנה חיתול פעם אחת בלבד , היא לא התלכלכה, לא הקיאה, ...
היה לנו טרולי שלם רק בשבילה עם כל הציוד.
בדרך חזור כבר הפנמנו את הנושא והקטנו את הציוד.
בקשר לאוכל לתינוק - לפחות בסימילאק, יש לקנות חבילות של שקיות חד פעמיות עם אבקה המתאים ל 180 מ"ל. יותר קל לסחוב את זה מאשר את החבילות הגדולות (ומה"לחץ" פחדנו ש 3 מנות במחלק מזון לא יספיקו).
מגבונים - לדעתי חבילה אחת שיש בה 72 מגבונים זה די והותר לטיסה.
לא יודע לכמה זמן אתם טסים - אבל לפחות אנחנו הצטיידנו בחבילות של סימילאק (נסענו ל 3 שבועות). בדיעבד היה מיותר, כי אפשר לקנות סימילאק אדוואנס (קצת שונה מארץ אבל לילדה לא היה אכפת) גם שם.
במקום כל ציוד הרחצה לקטנה, קנינו בפארמים בארהב אריזות מוקטנות. היה הרבה יותר קל להסתדר עם זה, מאשר עם מארזים של 750מל או אפילו ליטר שיש בארץ.
אמבטיה - רכשנו באמזון . עכשיו עולה 15$, בזמנו היה משהוא כמו 11$
אמבטיה מתנפחת. שרתה אותנו מצויין !
-
שאלה נוספתאני שטפתי את הבקבוקים בשירותים במים שיש שם. חשוב פשוט לשטוף אחרי השימוש ולא לחכות כמה שעות ואז יותר קשה לנקות
תמיד לא היינו מהסטריליים במיוחד.
וגם בשוטף אנחנו אף פעם לא משתמשים במים רתוחים אלא במינרליים.
-
לגבי האמבטיה...אנחנו רכשנו בחנות צעצועים (בארץ), בריכה מתנפחת הכי קטנה שיש (נראה לי שמשהו כמו חצי מטר קוטר):
עולה גרושים!
בהלוך זה ארוז במינימום נפח ומשקל.
בחזור, זרקנו לפח.
-
לגבי האמבטיה...היתרון של האמבטיה שהצגתי מאמזון -
1. נכנס לתוך האמבטיה הקיימת במלון/דירה
2. יש מקום מובנה לשים את השמפו/סבון
3. יש גב - שהתינוק יכול להשען (במידה ויושב)
-
תודה לכםאכן אני טסה עם שני ילדי לבד , בעלי נשאר בארץ...
טסה לבית של אחותי כך ששם יש לי את כל הציוד.
הבעיה רק הטיסה.
תודה לכולם על הטיפים המעולים!
אין סיכוי שאסתדר בלי עריסה בטיסה.
מקווה שיהיו 0 תקלות
נותר להתפלל שהכל יעבור בשלום.