מסלול בסין
-
שלום ,
אני טסה לסין ב 2.2 לתקופה של שבועיים באופן עצמאי כאשר אני מגיעה מבנקוק קודם ומתחילה בהונג קונג בניתי לי רשימת אתרים שאני מתכננת ללכת לראות
הבודהא הגדול טיאן טאן ומנזר פו לין
פסגת ויקטוריה /מגדל הפיק ושלל האטרקציות שם
מקדש סיק סיק וגם את הגן ,שוק הנשים , סטלני מרקט , שוק הלילה .
המדרגות הנעות(אולי)
Lan Kwai FongTimes Square Shopping Mall
גוולין -נהר הלי, יאנגשו -לונגשנג -טרסות האורז
בייג`ין
1.העיר האסורה/כיכר טיאננמן
2. החומה הסינית – מסלול Jinshanling-Samatai,
3. ארמון הקיץ (Summer Palace)
4.מקדש הלאמה - יונגיגונג
5. מקדש השמיים (Heaven temple) – הרחובות הצדדים של בייג'ין( חוטונגים).
6. האצטדיון האולימפיהייתי רוצה ללכת לראות גם את ג׳ו זאי גו (בחבל סצ'ואן) שווה? יהיה לנו זמן או שזה טירטור וטירוף בכלל להספיק את זה, במידה וכן מאיפה ואיך הכי מומלץ לי להגיע ?
אולי לוותר על משהו לטובת זה...
כמה זמן בערך בכלל שווה להקדיש לכל אזור/אטרקציה ?תודה
אתי
-
מסלול בסיןאני לא חושבת שזאת עונה מתאימה לג'וזאיגו, כך שזה פותר את הדילמה.
בהונג קונג לא הייתי אז אני לא יודעת כמה זמן כדאי. בגווילין והאזור לדעתי יומיים ללונגשן, שלושה ימים ליאנגשו, סה"כ 5-6 ימים כולל הגעה ועזיבה. לבייג'ינג 4-5 ימים זה סבבה, מה שמשאיר כ-4 ימים להונג קונג, שזה נראה לי סביר בגדול.
-
מסלול בסיןתודה רבה אורלי
5-6 ימים לאזור גוולין יאנגשו וללונגשן באמת ? ממה שקראתי 4 ימים זה די בהגזמה יש המון מה לעשות ולראות באזור ? על מה את ממליצה שם ,ובכלל יש לך הערכה של כמה זמן כל אתר /אטרקציה חצי יום ,יום ?
-
מסלול בסיןאתי - תסתכלי בעמוד הזה יש שרשור שאני פתחתי בכותרת "ממשיכה בתכנון הטיול והפעם גווילין /ינגשו" - בדיוק חפרתי שם על מספר הימים לאיזור הזה. אני חושבת להקדיש לו לפחות 6 ימים, אולי 7. כולם אומרים שביאנגשואו כייף פשוט להיות ולנשום את הנוף.. ולך אין את המגבלות שיש לי (אני עם ילד קטן) ותוכלי לעשות שם טיולי אופניים.
-
מסלול בסיןבנוסף לשרשור המפורט שענת הפנתה אותך אליו, אני אנסה טיפה לפרט. תתחילי בהונג קונג, נניח 3 ימים מלאים (אחרי ה-2.2). משם רכבת לילה לגוולין ביום הרביעי בערב. תגיעי לגווילין בבוקר ותמשיכי ישר ליאנגשו לשלושה ימים מלאים (היום החמישי בבוקר עד השמיני בבוקר). משם תסעי לגווילין ותמשיכי לטרסות האורז ליום וחצי, שזה למעשה היום ה-9 המלא בטיול. תחזרי לגווילין ללילה ולמחרת בבוקר תטוסי לבייג'ינג, לטיול בימים האחרונים, 10-14.
אם את רוצה רק 4 ימים, לכי על זה. תוכלי להוסיף את היום הנוסף לבייג'ינג או הונג קונג ואני בטוחה שלא תשתעממי.
ביאנגשו יש הרבה מה לעשות, את יכולה לעיין בשרשור של ענת ולחפש בטיפים ואחורה בפורום. אנחנו ביאנגשו בעיקר נהננו מהנופים, מהעיירה הנחמדה, טיולי אופניים, שנ"צ (...) וסתם מנוחה.
-
מסלול בסיןתודה רבה לשתיכן

האם רכבת הלילה היא הדרך הטובה והמהירה ביותר להגיע לגווילין ?
-
מסלול בסיןגווילין כדאי בטיסה אבל כמובן תלוי בתקציב
לגבי בייג'ין, 4 ימים זה יותר מדי...עיר מאוד סואנת, המקדשים ישעממו אתכם אחרי יום וחצי. קחו בחשבון טיול לחומה ברכבת בערך חצי יום + וקצת לצאת מהעיר המזוהמת...
אם את רוצה עוד עזרה מוזמנת ליצור קשר
-
מסלול בסיןבייג'ין פחות מ4 ימים?????כנירא אנחנו מדברים על בייג'ין אחרת אני מציע להקדיש לה לא פחות מ5 ימים נכון היא עיר ענקית אבל אם תלכו בשבילים הצדדים של ארמון הקיץ תשכחו בכלל מהעיר
לא כלכך הבנתי את חלוקת הימים.
לחומה אפשר להגיע גם באוטובוס.
-
מסלול בסיןפפקין תודה הרגעת אותי.. אני מתככנת להקדיש לה 6-7 ימים, כאשר המטרה היא באמת לטייל בה בנחת, גם אם זה אומר לחזור למדרחוב או חוטונג שאהבנו לשוטט בו. התגובה של ערובי קצת הטרידה אותי.. על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח, אבל אני מקווה שאני לא ארגיש כמוהו.
-
מסלול בסיןמחזק את מה שפפקין כתב ומוסיף הרגעה גם מפה - אפשר להסתובב בבייג'ינג גם שבועיים בלי לחזור על אותם מקומות.
ב-6-7 ימים בוודאי שלא תשתעממי, במיוחד כאשר הסתובבות עם ילדים בעיר גדולה (ובכלל) מאטה את הקצב.
-
מסלול בסיןאמרת שאתה מגדל בסין ילד, אתה גר במקרה בבייג'ין? אם כן, יש לך דיעה בנוגע לאטרקציות ספציפיות לילדים כמו הלונה פארקים שיש שם? מצאתי שניים, אחד מרשת הפי ואלי (הסינים לא מדברים אנגלית אבל בכל זאת יש להם רשת כזו..) ואחד שאומרים עליו שהוא חיקוי דיסני. חשבתי לשים ברשימה ולהחליט שם אם מתאים לי ללכת, אם אני מרגישה שהילדון זקוק לאיזו אטרקציה כזו. אם אתה מכיר אשמח לחוות דעת.
-
מסלול בסיןכשגרתי בבייג'ינג לא הייתי עדיין אבא, כך שאני פחות בקי בפארקים שמיועדים במיוחד לילדים.
נוסף על הפארקים שהזכרת יש בבייג'ינג גם כמה פארקי מים, אבל אני לא יודע באיזו עונה את נוסעת, וזה תלוי כמובן בזה - הפארקים האלה פתוחים רק בשיא הקיץ (סוף יוני - תחילת ספטמבר).
חוץ מזה, בשביל ילדים אני ממליץ להתמקד בפארקים העירוניים, בעיקר אלה שיש בהם אגם - Beihai וארמון הקיץ למשל, אבל אפשר גם באגמים של Shichahai. בכל המקומות האלה אפשר לשכור סירות (פדלים או ממונעות) על האגם לשיט. ילדים מתים על זה, וזה שובר את השיטוטים באתרים ההיסטוריים שבשלב מסוים יכולים לשעמם אותם. אם את מתכננת נכון, את יכולה להגיע כמעט בכל יום לפארק כזה.
מבחינת החומה - מומלץ לנסוע ל-Mutianyu שמהתרשמותי היא הכי ידידותית לילדים - את יכולה לעלות לחומה ברכבל ואחרי סיבוב למעלה, לרדת במזחלות לאורך ההר למטה. ילדים אוהבים את זה מאוד, אבל אם עולים והבן שלך קצת מפחד מזה (או קטן מהגיל המינימילי) אותו כרטיס (אני לא בטוח במאה אחוז, תבדקי אותי במקום) אמור להיות תקף גם לירידה ברכבל.
עוד מקום כזה עם רכבל ומזחלות בקצה של העיר הוא הפארק Badachu.
חוץ מזה, שווה לך להציץ באתר הזה שיש בו המלצות מכל מיני סוגים למה אפשר לעשות עם ילדים בבייג'ינג ובסביבותיה.
-
מסלול בסיןתודה רבה לכל העונים
הטיול שלנו ושל ענת והמשפחה קצת שונה אנחנו חבר'ה צעירים וכן רוצים לשאוף קצת תרבות אבל התגובה פה של ערובי באמת מעלה קצת ספק לקיצור הימים בבייג'נג
ערובי אז מה אתה מציע לנו ?
-
מסלול בסיןאגב אנחנו נוחתים בהונג קונג ב17.2 כי קודם אנחנו מגיעים מתאילנד מה שמשאיר לנו שבועיים בסין לא כולל יום ההגעה והעזיבה
-
מסלול בסיןלפי שיטוט קצר בגוגל האפי וואלי נירא ממש מרשים מציע לך להראות לילד ולראות מה הוא חושב.
זמן אידאלי לבייג'ין לדעתי הוא 5-6 ימים
-
מסלול בסיןנדחפתי לך קצת לשרשור שלך. בלי ספק שהטיולים שלנו יהיו שונים

-
מסלול בסיןמצטער על העיכוב בתשובותי. רק קצת רקע, אני נמצא בסין בערך שבועיים כל חודש. בשמונה השנים האחרונות לצרכי עבודה אבל יצא לי לטייל לא מעט. לפני מספר חודשים נסעתי לטיול בסין עם רעייתי לכן מה שכתבתי לגבי בייג'ינג הוא בהחלט עם ניסיון לא מעט....בכל אופן הזמן שציינת מאוד קצר יחסית לסים הגדולה ולבזבז 4-5 ימים בסין זה המון. אם להיות קצץ יותר בוטה, ראית את העיר האסורה אז מקדש השמים לא ירשים אותך כל כך ולמה לשרוף עוד יום על עוד מקדש כזה או אחר כשסין מציעה הרבה יותר מזה. אפילו לחומה לא הקדשת זמן...חבל לדעתי.
יש מקומות רבים בסין אבל אל תדלגי על אתרי החובה שהם העיר האסורה כמובן, כיכר טיאננמן והמוזיליאום (אם בא לך לראות את הגופה של מא צא טונג....) ואולי ארמון הקיץ. בזה פחות או יותר ראית את עיקרי הדברים. תקדישי יום לחומה(יש אוטובוס או רכבת...גם חוויה להסתדר ברכבת בלי תרגום, קצת אומץ ומסתדרים). לדעתי 2-3 ימים בהחלט מספיקים. מבין שלא כולם כאן מסכימים...
אם את רוצה את יכולה להתקשר ואנסה לכוון אותך יותר. השאירי לי הודעה ואתן לך את המספר.
בכל מקרה איו לי ספק שלא תתחרטי על כל רגע סין היא אכן מדינה שונה מכל מה שמכירים
הכי חשוב שיהיה בכיף והנאה
-
מסלול בסיןתודה רבה ! נשמע בהחלט שאתה יודע על מה אתה מדבר. קיבלתי את ההודעה וגם תשמע ממני עוד ,בזמן שלך בסין יצא לך לבקר גם בהונג קונג ?
-
מסלול בסיןבהחלט....קצת פחות התחברתי למקום, יותר עיר מערבית ושונה באופן מהותי מסין
דברי איתי, השארתי לך את הנייד