שבועיים בתיאלנד
-
הי אנחנו שתי בנות בנות 22 שנוסעות בעוד שבועיים לשלושה חודשים וחצי (פחות או יותר) במזרח. יש לנו כמה שאלות עיקריות:
1. את הטיול נתחיל בשבועיים בתיאלנד וצמצמנו אותו לשהיה באיים בדרום: קופיפי, קוסמוי וקופנגן. אחרי זה נחזור לבנגקוק ונשהה בה מעט גם. רצינו לדעת קודם כל לגבי הנסיעה מבנגקוק לקופיפי: הבנו שהכי טוב ובטוח (וגם זול יחסיצ) זה ברכבת בכרטיס משולב עם מעבורת לאי עצמו. האם כדאי להזמין כרטיסי רכבת מראש? אם כן אז איך? (לא הצלחנו למצוא שום אתר רלוונטי באינטרנט)
2. מלון בקופיפי: לעשות בוקינג מראש? כנ"ל לגבי קוסומוי וקופנגן. אנחנו מבינות שזו תקופה לחוצה ובקופנגן נהיה ממש לפול מון
-
שבועיים בתיאלנדלגביי הרכבת וכו אני לא יכולה לענות - אף פעם לא נסעתי ככה..... מישהוא בטח תכף יעזור לכן.
הסידור של האיים מוזר קצת - קופיפי-קוסומוי-קופנגן.
קוסומוי וקופנגן נמצאות בצד אחד, וקופיפי נמצאת בצד השני : המעבר בין 2 הצדדים הוא בטיסה (אולי יש גם דרך אחרת, אני לא מכירה אבל היא בטח מאוד ארוכה) לקופיפי עצמה אתן צריכות להגיע קודם או לקרבי או לפוקט ואז לקחת מעבורת לקופיפי.....
נראה לי סתם התרוצצות והתפזרות. אני מציעה שתבחרו צד אחד.
מלונות מאוד ממליצה להזמין מראש על מנת שתוכלו גם להבטיח לעצמכן מקום וגם מחיר טוב
-
שבועיים בתיאלנדזוהי תקופה לחוצה מאוד בשנה מה שיקרה זה (בעיקר בקופנגאן בפולמון) שלא יהיה מקומות פנויים בהאד רין, ותצטרכו לישון באיזור אחר בקופנגאן.
כנ"ל לגבי קוסמוי וקו פי פי.
-
שבועיים בתיאלנדקראו באתר המצורף לגבי הגעה לקו פי פי באמצות נסיעה ברכבת בשילוב נסיעת אוטובוס ושיט. לא מדובר באפשרות כ"כ נוחה.
אפשרויות נוספות הן:1. טיסה לקראבי/פוקט והמשך שיט לקו פי פי. הטיסה לא בהכרח יקרה כ"כ.
2. נסיעה באוטובוס לילה והמשך שיט לקו פי פי. ניתן לרכוש כרטיס משולב אצל סוכני התיירות הרבים. אגב, גם נסיעת הרכבת אורכת כלילה שלם או כיום שלם (תלוי על איזו רכת עולים).