שאלה לגבי איסלנד
-
התלבטות לגבי עונה - מתי כדאי לנסוע? הבנתי שהעונה היא בגדול בין יוני לאוגוסט, ויש גם שמכלילים את ספטמבר ולעתים את מאי. אם נוסעים בחודשים הללו האומנם באמת צריך להזמין מקומות לינה מראש (אפילו כמה ימים מראש), או שבחלק מהעונה הנ"ל אפשר להיות יותר גמישים?
-
שאלה לגבי איסלנדשלום
קודם כל טיול לאיסלנד כייף גדול! העונה היא אכן בין 15/6-31/8 ובתקופה הזו המחירים של הרכבים והמלונות מאוד יקרים.
אנחנו נסענו ב30/8 ונסענו בקראוון כך שאני לא יכולה להעיד על מלונות, מבחינת תיירים היו לא מעט תיירים בתקופה הזו.
מבחינת מחירים, אני יכולה להעיד שהיום היחיד שלקחנו קראוון באוגוסט עלה פי 3 משאר ימי ספטמבר....
רוית
-
שאלה לגבי איסלנדאנחנו יצאנו באמצע אוגוסט ומבחינת מזג אוויר לקראת הסוף כבר היה גבולי (10 מעלות עם רוחות חזקות מאד). לגבי מלונות/אכסניות/צימרים - מומלץ להזמין מראש מפני שרוב המקומות קטנים ואין בהם הרבה מקומות לינה ורובם בתקופה הזו בתפוסה מלאה.
תהנו!
-
שווה לנסות בתחילת יוני, או אפילו במאי?אנחנו מעדיפים לטייל בצורה יותר גמישה, ורצוי גם זולה יותר...
-
שווה לנסות בתחילת יוני, או אפילו במאי?אם כל הכבוד איסלנד לא זולה. אולי אפשר להוריד עלויות עם נוסעים בתחבורה ציבורית, אך כעיקרון הכל יקר.
אתה יכול לקבל מהם חוברת עם מקומות לינה בחוות ולקוות שיש מקום לינה פנוי באחד מהם. אך צריך לקחת בחשבון שהמרחק בינהם יכול להיות די גדול.
הינו בסוף אוגוסט ובחלק מהמקומות היה מאוד קר, בדרום היה נעים - קח את זה בחשבון.
-
שווה לנסות בתחילת יוני, או אפילו במאי?שלום כבש (?)
שווה לך להכיר את ארגון האכסניות האיסלנדי:
חוץ מקמפינג זו כנראה האופציה במחיר הכי שפוי, והאכסניות שלהם ממש טובות. הם כמובן יודעים לעזור בהזמנות כמה ימים קדימה אם אתם מחליטים להמר ולא להזמין מראש. חוץ מזה יש להם חבילות משתלמות של רכב+וואוצ'רים פתוחים ללינה:
http://www.hostel.is/CarRentalPackages/
אולי שווה להתייעץ איתם במייל לגבי הצורך להזמין מראש. מנסיוני, מספקי שרות איסלנדים תמיד קיבלתי תשובות אמיתיות ולא מתחמקות - ממש לא מובן מאליו באירופה...
יובל
-
שווה לנסות בתחילת יוני, או אפילו במאי?תודה, ממילא חשבתי על אכסניות אבל אבדוק את עניין הדיל פלוס רכב שהצעת, נשמע מעניין.
ברור לי שזו לא מדינה זולה אבל כל טיול עצמאי ניתן לעשות ברמות שונות של עלויות. במקרה הזה פחות מפריע לי מחירי העונות, כמו העניין של חוסר גמישות בכך שצריך להזמין מקומות לינה מראש בשיא העונה. מדובר על טיול תרמילאי ופחות לחוץ בזמנים.