סין-חיסונים ועוד.
-
אנחנו מתכננים לטייל 17 יום בחודש אפריל.
אמנם קראתי כתבות בנושא החיסונים אבל התבלבלתי.
לינה וכמובן טיולים מתוכננים ב:בבייג'ין-שיאן-צ'ונגצינג-אמיישאן-צ 'נגדו-ליג'יאנג-שנגרילה-קונמינג-גוילין-סוג 'ו ושנחאי.
אנחנו בני 66/67. לבעלי היה ארוע לבבי קל לפני מספר שנים.
איזה חיסונים עלינו לקבל לפני הטיול? חיסון לצהבת?
לינה אחת תהיה כנראה בגובה 3200 בערך. להערכתי לא נצא לטיול רגלי אינטנסיבי.
טיול קליל וקצר באלפים הצרפתים בגובה דומה עברנו בשלום בשנה שעברה אבל עצם העובדה שהשהייה תהיה ממושכת יותר מדאיגה אותי. מוצדק?
יש דרך להתארגן למניעת סיכון בריאותי??
בתודה מראש -
סין-חיסונים ועוד.הרבה אנשים בגיל שלכם נחשפו לצהבת A בילדות והם. מחוסנים (ניתן לבדוק נוגדנים) או לקבל חיסון.חשוב שחיסון נגד טטנוס יהיה תקף פחות מעשר שנים .חיסון נגד טיפוס הבטן מומלץ למי שלא יקפיד על כללי אכילה ושתיה בטוחים.יש לעשות ביטוח רפואי מקיף.
לא ברור לי כמה זמן תשהו בגובה רב.
עקב מקרי שפעת עופות מסוכנת יש לא להגיע למקומות בהם מחזיקים עופות חיים (כולל שווקים)
-
סין-חיסונים ועוד.תודה על המענה.
לגבי השהייה בגובה מעל 3000-אם הבנתי נכון מגיעים אחר הצהריים/ערב וטסים משם למחרת בערב אחרי טיול בסביבה.
ביטוח כבר עשינו (למרות שיש עוד זמן) בהמלצת חברת הביטוח.
בלי קשר לנסיעה ביקשתי לעשות בדיקת נוגדנים לצהבת כיון שהרפואה התפתחה ואולי יגלו סוף סוף איזה צהבת היתה לי בצעירותי (אחרי ניתוח). עד כמה שידוע לי זו לא היתה צהבת A .
עיקר הארוחות בבתי מלון . מקוה שהמדריך יודע לאן לשלוח אותנו לאכול באמצע היום.
או שלא כדאי לקחת סיכון ולהתחסן?
בתודה מראש על הסבר
-
סין-חיסונים ועוד.יותר בטוח להתחסן
-
צהבת..לא האמנתי עכשיו למראה עיני.
בצעירותי, חליתי בצהבת אחרי ניתוח. הייתי מאושפזת חודש בי"ח , כל יום שלחו בדיקת דם בנסיון לפענח את גורם המחלה. לא הצליחו ולכן הזהירו אותי שלעולם לא אתרום דם... בהמשך חיי בהפרש של שנים רבות, עשיתי פעמיים בדיקות בנסיון להבין איזה צבהת היתה לי. בפעם הראשונה לא היה זיהוי ובפעם השניה (לפני כ 10 שנים) התשובה היתה non a non b.
שלשום עשיתי בדיקת דם בידיעה שאין מצב שזו היתה צהבת מסוג A.
ועכשיו קיבלתי תשובה חיובית ל A . ז"א שיש נוגדנים בדם לצהבת זו..
ליד צהבת B כתוב בעברית שלילי 0.11 . מה המשמעות של זה לא ברור לי כי בנתונים האחרים התשובה באנגלית-נגטיב.
-
צהבת..את מחוסנת נגד צהבת A ואינך חייבת חיסון.צהבת B עוברת כמו HIV ביחסי מין,מגע עם דם והפרשות אדם ומכשירים רפואיים לא סטרילים לא נראה לי שהזה מוצדק ל17 יום,יש עוד סוגים של דלקות כבד אבל לא קיים חיסון וההדבקה
כמו בצהבת B
חיסון נגד טטנוס חשוב
חשוב להקפיד על כללי אכילה ושתיה בטוחים ולהימנע ממקומות בהם מחזיקים עופות חיים