לקראת טיול בסין
-
שאלתי בפורום בריאות וטרם קיבלתי תשובה:אנחנו מתכננים לטייל 17 יום בחודש אפריל.
אנחנו בני 66/67. לבעלי היה ארוע לבבי קל לפני 7 שנים.
אמנם קראתי כתבות בנושא החיסונים אבל התבלבלתי. איזה חיסונים כדאי לקבל אם בכלל לטיול באפריל כשבכל אזור השהייה, אם הבנתי נכון כשלושהימים.?לינה וכמובן טיולים מתוכננים:בייג'ין-שיאן-צ'ונגצינג-אמיישאן-צ 'נגדו-ליג'יאנג-שנגרילה
-קונמינג-גוילין-סוג 'ו ושנחאי.
לינה אחת תהיה כנראה בגובה 3200 בערך. להערכתי לא נצא לטיול רגלי אינטנסיבי.
טיול קליל וקצר באלפים הצרפתים בגובה דומה עברנו בשלום בשנה שעברה אבל עצם העובדה שהשהייה תהיה ממושכת יותר מדאיגה אותי. מוצדק?
יש דרך להתארגן למניעת סיכון בריאותי??כמה זמן מראש צריך לקבוע תור למרפאת מטיילים בחיפה? לאיזו לפנות אחרי שסגרו את המרפאה בלב המפרץ?
בתודה מראששבת שלום
-
לקראת טיול בסיןלא אענה על החיסונים שצריך, כי צריך לקבל חווד רפואית של רופא. ד"ר אנט בפורום השכן, ממש ממש ממש טובה. היא עזרה לי מאוד להבין הרבה דברים.
בכל מקרה, בחיפה, יש את המרפאה של כללית ברחוב בורוכוב (אתם חברים בכללית, כן?). גם הרופאים וגם האחיות ממש טובים. עדיף לקבוע תור כמה שיותר מוקדם, כי יש חיסונים שצריך לאורך טווח ארוך, וסתם אין סיבה לדחות אם אתם יודעים שתסעו.
לגבי שהסכנה במסלול שלכם, זה כמות המקומות שאתם רוצים להיות ב-17 ימים! לאנשים צעירים לא הייתי ממליץ על כך.
יש אנשים שמבלים חודש רק ביונאן.
גם אפשר ואף רצוי להיות בכל מקום יותר זמן, וגם הנסיעות/טיסות/רכבות ממקום למקום יגזלו לכם את רוב זמן הטיול.
לדעתי (נסיוני, הבנתי וכו'), כדאי לכם להגיע לבייג'ינג לכמה ימים (נגיד 3), ואז לטוס לליג'יאנג והסביבה (קונמינג, שנגרילה וכו'), אולי גם גווילין (נגיד 10 ימים), ואז טיסה לשנגחאי, עם נסיעה ליום-יומיים לסוג'ו (עוד 4 ימים), וטיסה חזרה לישראל משנגחאי.
-
לקראת טיול בסיןתודה לך.
במוצ"ש מצאתי תשובתה של ד"ר אנט. ממליצה על חיסונים:צהבת A, טיפוס הבטן וטטנוס.
תור קובעים במוקד קו"ח או במרפאה?
ד.א. גוגל מפס לא מכיר את רחוב בורוכוב בשמו המקוצר. לקח לי זמן להבין. כשחיפשתי בשנית באינטרנט שם הרחוב בו נמצאת המרפאה מצאתי ששם הרחוב דב בר בורוכוב.
לצערי לא יכולנו לטייל בצעירותינו ולא נוכל לטייל יותר ימים ולכן בחרנו בטיול מאורגן שזה המסלול שהוא מציע. בדקתי כמה מסלולים של כמה חברות וזה נשמע הכי הגיוני, גם מבחינת התוכן. אני שונאת לטוס אבל מקוה להתגבר על זה. מה שבטוח שעם מדריך טוב (וזו תקותינו) לא נבזבז זמן על חיפוש מקומות.. תחבורה.. כמו שיכול לקרות כשמטיילים לבד.
הבת שלנו טיילה בצעירותה חודשיים. ואני מסתפקת בלית ברירה במועט. בעלי כבר ביקר כמה ימים בבייג'ינג ובשנגאחי וגם היה בבקור קצר בצ'נגדו. .
-
לקראת טיול בסיןיש להם מספר טלפון שצריך לקבוע תור, ברחוב בורוכוב שליד הטכניון, ברמות זיו, מקביל לשדרות הל"ה...
האם כבר סגרתם את הטיול המאורגן?
בכל מקרה, 17 ימים זה מספיק לביקור, ואתם תהנו!
אבל באמת, שמחישוב גס, נראה שחצי מהזמן תשקיעו במעברים, נסיעות וטיסות
-
לקראת טיול בסיןבגילכם עשיתי כמעט את אותו טיול ללא חיסונים בכלל רצוי בכל זאת להתייעץ עם רופא המשפחה
-
לקראת טיול בסיןההורים שלי לא מזמן טיולו שם והרופא המליץ להם על כל מיני תרופות, כמובן אקמול, אנטיביוטיקה מאוד חשוב, ממה שהבנתי הוא המליץ להם על שתי סוגי נטיביוטיקה האחת היא ציפרופלקסין שהיא מיועדת לכל מיני דלקות בגוף היא רחבה, והשניה היא לורמיקס זאת אנטיביוטיקה רק למערכת העיכול היא לטיפול בשלשלת מטילים שהרבה אנשים חוטפים במקומות כאלו. ובגלל שהם לוקחים עוד תרופות קבועות אז היא טובה לא הבנתי בדיוק למה אבל אין אינטרקציות עם תרופות אחרות.
בנוסף כדורים נגד מלריה, מחלות גבהים, (אני אישית כשטיילתי לא לקחתי אבל ההורים שלי כן כדי למנוע סיכונים), והכי חשוב דוחה יתושים טוב! הצהוב.
מקווה שעזרתי