טיול לצפון מערב אמריקה
-
אנחנו זוג מבוגרים שמתכנן טיול לצפון מערב אמריקה במחצית השניה של אוגוסט 2014.
אנחנו מבקשים עזרא בתכנון הטיול ( ברכב), מסיאטל לילוסטון ובחזרה, למשך 12 יום.
אנחנומרבים לטייל, אוהבים טבע ,נוף ואנשים ואנחנו גםמטיבי לכת(בינוני)
בתודה מראש
-
טיול לצפון מערב אמריקהשלום,
לפני שנציע מסלולים, האם מותר לשאול למה בחרתם לטוס לסיאטל אם ברצונכם לטייל בילוסטון? סיאטל נמצאת מרחק של יומיים+ נסיעה מילוסטון. אף שיש דברים לראות לבקר בהם בדרך ואפילו יש לכך קצת זמן, בסה"כ מסלול מעגלי היוצא מסיאטל אומר שחלק לא מבוטל מהזמן ילך לטובת הנסיעות. אם הדבר עוד פתוח לדיון, אני הייתי שוקל שנית את בחירת סיאטל כיעד התחלה וסיום. אם הטיסות כבר סגורות, אז תגידו ואפשר להציע מסלול. מציע שתציינו במפורש האם 12 הימים הם ימים מלאים או האם ימי ההתחלה והסיום הם גם ימי הנחיתה וההמראה. בנוסף, שווה שתציינו האם הביקור בסיאטל עצמה כלול ב-12 הימים האלה.
-
טיול לצפון מערב אמריקהלאורי תודה על התגובה המהירה.מדובר על 10 ימים נטו.אנחנו בחרנו לשוט לאלסקה
מיד אחרי הטיול ואחר כך ישירות חזרה לישראל.סיאטל לא חייבת להיות בטיול אם כי ערב הנסיעה לאלסקה עוד יש לנו זמן לסיבוב קצר אחרי החזרת הרכב השכור.הגענו למסקנה כי
מבחינה כלכלית ,יותר זול להשכיר רכב מאשר לטוס לאזור ילוסטון.ואז נוכל לבקר בעוד כמה פארקים לאומיים ואטרקציות נוספותכמו שחשבת הכרטיסים כבר הוזמנו
אשמח לקבל את תגובתך
אבי
-
טיול לצפון מערב אמריקהלפארקים ילוסטון וגרנד טטון הצמוד לו מדרום כדאי להקדיש 4-5 ימים, כך שנשארים לכם 5-6 ימים לדרך ולביקור במקומות נוספים על הדרך.
בדרך מזרחה אני מציע לבחור בחציית הרי הקסקיידס הצפוניים. מסיאטל פנו צפונה על כביש I-5 עד למפגש עם כביש 20, ופנו בו מזרחה. הדרך חוצה את הפארק הלאומי North Cascades. להערכתי מדובר ביום טיול מלא. לינה תמצאו ממזרח לפארק. אני המשכתי עד העירונת Omak, אך יש אפשרויות נוספות. החלק המזרחי של מדינת וושינגטון הוא מדברי, צל המדבר של הרי הקסקיידס. המשכו של כביש 20 מזרחה מסומן במפה כנופי, אך אודה שאינני יכול להעיד על כך, שכן לא המשכתי מזרחה מ- Omak.
מלבד המשך על כביש 20, ניתן גם לרדת דרומה לכוון Wenatchee, ולהמשיך עוד קצת לכוון I-90, הכביש המהיר.
אני מניח שתגיעו ל- I-90 במוקדם ובמאוחר ותכנסו איתו למונטנה. אני ממליץ להמשיך איתו עד למפגש עם כביש 212ף מעט לפני Billings, ולהכנס עם כביש זה, המכונה Beartooth Highway לפארק ילוסטון (כניסה צפון מזרחית).
אני מניח שעד לכאן עברו 2.5- 3 ימים מהטיול. ההמשך, 4-5 ימים בילוסטון וגרנד טטון, כאשר היציאה מכוון דרום.
משם, יציאה ומעבר בדרום אידהו חזרה מערבה. מפאת קוצר הזמן, אני לא ממליץ על עצירות באידהו, אלא נסיעה מהירה על כביש I-84 מערבה לאורגון. על כביש זה תגיעו לאיזור ה- Colombia Gorge, וב- Multnomah Falls תנטשו אותו לטובת כביש 30 הישן, העובר ליד מספר מפלי מים, ובהמשך גם מגיע לנקודת תצפית יפה על הנהר ושתי גדותיו, זו של אורגון וזו של וושינגטון. להערכתי לאיזור פורטלנד תגיעו לאחר שני ימי נסיעה.
בדרך צפונה לסיאטל אני מציע לבלות יום בהר ריינייר ואם יש לכם יום ספאר, גם בהר סיינט הלנס, מדרומה לו.
-
טיול לצפון מערב אמריקהשלום,
אין לי הרבה מה להוסיף להצעות של dhz. תקצו 4 ימים לילוסטון וטיטון ואת ה-6 האחרים לדרך. אפשר, כפי שהציע dhz, לעשות את הדרך הלוך בנתיב הצפוני יותר דרך וושינגטון ומונטנה וחזור מדרום על ה-I84. אישית נראה לי קצת שאפתני להספיק גם את ה-beartooth highway. מודה שלא נסעתי שם, אבל זה פשוט תוספת מרחק עצומה. כך או כך, תחלקו את הדרך ל-3 ימים הלוך ו-3 חזור. אופציה אחרת היא בהלוך לנסוע יחסית מהר לילוסטון בלי עצירות משמעותיות (סד"ג של יום וחצי יומיים נסיעה, תלוי כמה אתם מסוגלים) ובחזור לעבור בפארק הלאומי גליישר.