דרום ספרד - בפברואר
-
שלום וברכה!
האם מתאים לנסוע לדרום ספרד בעונה זו של השנה? [דהיינו בחודש הקרוב].
אינני יודע לגלוש, ואנחנו מעונינים להתנייד עם רכב ולראות כל מיני שמורות טבע וערים מענינות.
זה מעשי בחורף?
עד כמה הדרכים פתוחות?
ומה בעיקר, אנחנו מפסידים מזה שאנחנו באים לאיזור זה בחורף.
תודה רבה לכולם על העצות הטובות שאתם תמיד נותנים.
לילה טוב.
-
דרום ספרד - בפברוארכן בעקרון ספרד בחודש פברואר זה חורף , הדרכים פתוחות כרגיל ואתם תוכלו להתנייד כמו שאתם רוצים
יש טוב ורע בטיול חורפי נכון שיהיה קצת פחות נעים להסתובב ברגל אבל עם מעיל טוב אין בעיה גם יותר כיף לעצור ולשבת באיזה בית קפה בחורף
יש הרבה מה לראות בספרד מבחינת תרבות מוזאונים זה לא רק לגלישה
תהנו מהטיול וזהירות עם גניבות למרות שזה אירופה ברצלונה ידוע בכייסים
-
דרום ספרד - בפברוארתודה רבה ובוקר טוב.
האם תשובה זו נכונה גם לגבי צפון ספרד [פירנאים] והגבול עם צרפת?
האם נוכל לצפות שם במפלי מים וקניונים בלי לבוסס בבוץ?
בכל מקרה לא תכננו שום טרק או טיול ארוך ברגל.
השאלה שלי לגבי המקומות שמונגשים וקלים, האם הם נוחים גם בחורף הספרדי.
בהשוואה למשל לארצינו היפיפיה, הבניאס זמין ונגיש גם בחורף.
האם גם שם יש מקומות כאלה - סליחה על ההשואה [מקוה שהספרדים לא יקראו את מה שכתבתי....].
תודה רבה מראש.
-
דרום ספרד - בפברוארבוא נחלק את התשובה לשניים
הצפון-הפירנאים-הפרה פירנאים וגבול צרפת- לא רלוונטי בעיתוי זה לחלוטין, רוב השמורות סגורות בכלל, מעברי הרים כנ"ל ומושלג למדי (למרות שזה לא אומר כלום---כי השנה החורף והשלג די פלגמטי-מה שאומר או שהוא לא יגיע בכלל/או שיגיע באיחור רב ואני לא אחותו של דני רופ ואין לי קשרים שם)
לגבי הדרום- צריך מאד לדעת לאיזה מסלולים אתם מתכננים ללכת כי רכס סיירה נאבדה בחלקים הגבוהים שלו- כמו הפירנאים,תשכח מזה
בחלקים הנמוכים יותר- אני יודעת כי באפריל היה נגיש ברובו (אבל צריך לבדוק מאד בדקדקנות לגבי חודש פברואר, מסלולים ספציפיים ונגישות ).
עכשיו אם מדובר על טיול של ערים-עיירות-כפרים ---אז לא בעיה בדרום ספרד בחודש פברואר גם לטייל (אין טיסה ישירה מהארץ להביא בחשבון)
נ.ב. הספרדים לא קוראים אותנו

-
דרום ספרד - בפברוארתודה רבה רבה.
יש צד שאולי נצא כבר בשבוע הבא [יש טיסה לברצלונה ב430 דולר בלי שבת].
יש דרך לדעת האם השנה עדיין ניתן לטייל בפירנאים, בעקבות ה[לא] חורף המשונה הזה?
איך ניתן להתעדכן מה קורה שם בחודשים אלו?
רק בשיחה ישירה עם דני רופ?
או שיש עוד דרכים להתעדכן [בעברית] מה קורה שם עד עתה.
-
דרום ספרד - בפברוארהדרך היחידה היא לפנות אל שמורות הטבע הרלוונטיות ולהתפלל שגם יענו לכם.
אבל---אם לרשותכם 6 ימי טיול, ואתם רוצים גם להיות בברצלונה עצמה-לא תוכלו להספיק להעמיק לתוך השמורות ובטח לא לצרפת, מה שמשאיר אתכם עם תוואי שטח קטן יותר לבדיקה כמו וואל נוריה, או אנדורה.
אינדיקציה נוחה למצוא מידע היא לראות את מצב השלג בהנחה שאיפה שיש או היה שלג משמעותי- לא ניתן לטייל בלי לעשות אמבטיית בוץ במקביל.
מהצצה סקרנית בוואל נוריה- לא נראה לי שלא מושלג שם אם אני מבינה נכון לא נהדר עדיין לסקי אבל כבר פחות נהדר לטייל