יעד לסוכות: אוסטריה או ספרד?
-
אנחנו משפחה עם 3 ילדים : בני 11,14 ו-8, מחפשים כבר יעד מתאים לחופשת חג סוכות השנה שיוצא בשבועיים הראשונים של חודש אוקטובר. הטיול היחיד שלנו בחו"ל היה לפני שנתיים בצפון איטליה באיזור האגמים והדולמיטים בסוף מאי והטיול היה מדהים.
ההתלבטות כרגע היא האם לטייל באוסטריה (בעקבות המלצות חמות בפורום) או בספרד (כמה ימים ברצלונה וטיול בפירינאיים), גם מבחינת מזג האויר .
באוסטריה האם הטיול הרבה יותר נוח? האם אוסטריה יותר יקרה משמעותית? (לא מפונקים -נהנים בצימרים וכמעט לא אוכלים בחוץ), האם אוסטריה מאוד מזכירה את הנוף של הדולמיטים? האם רוב האטרקציות עדיין פועלות מחוץ לעונת התיירות?
להבדיל- האם הטיול לפירינאיים הוא קשה לילדים מבחינת נסיעות? אני מבינה שזה טיול מתגלגל אבל האם יש אפשרות לא להחליף כל לילה מקום לינה ובכמה מקומות לינה אפשר להסתפק? האם יש מספיק אטרקציות פתוחות בפירינאיים? (פארקי חבלים, מגלשות הרים, רכבלים וכ"ו)
-
יעד לסוכות: אוסטריה או ספרד?אני יכולה לענות רק על החלק האוסטרי של השאלות:
טיילנו בסתיו 2012, בשבוע האחרון של ספטמבר ושבוע וחצי ראשונים של אוקטובר.
1. זו עונה נוחה לטיול, סטטיסטית כמות המשקעים הנמוכה ביותר (צריך לקוות שהשבועיים היבשים בחודש יפלו על התאריכים שלכם...
)2. אוסטריה זולה משמעותית יחסית למדינות אירופה האחרות, משתווה לגרמניה במחירים שלה.
3. הנוף האוסטרי - תלוי איפה תתמקמו. הנוף מאוד מגוון, תוכלו לראות בתמונות המצורפות לסיפור הטיול שלנו, אזור טירול הוא אזור ההרים הגבוהים - המראה שלהם שונה מאוד ממראה הדולומיטים (לדולומיטים יש מראה ייחודי של הרבה שפיצים) - מרהיב ביופיו, אם כי במקומות רבים בגבול איטליה נושק להם ותוכלו לזהות אותם מרחוק.
4. חלק גדול מהאטרקציות כבר סגורות. תצטרכו לבדוק איזה מהן מעניינות אתכם אישית והאם הן פתוחות (לינקים מצורפים בסיפור שלי), כיוון שאוסטריה משופעת באטרקציות, אני מאמינה שאפשר יהיה לבנות טיול יפה גם עם אלה הפתוחות, ואסור לשכוח שהאטרקציה העיקרית היא הטבע האדיר והוא פתוח...
תיהנו
רבקה
-
יעד לסוכות: אוסטריה או ספרד?בכל בחירה- העיתוי לא אופטימלי ליעדים.
שולי העונה
חלק מהאתרים סגורים.
כדי לחוות "פעילות" מותאמת לילדים צריך לכוון מאד מדויק לימי הפעילות האפשריים (לרוב סופי שבוע ולעיתים יום רביעי אחרי הצהרים לא תמיד). מעבר לכך-יצא לי לא פעם להגיע למגלשה שהיה כתוב שהיא פתוחה בתקופה זו--והיא סגורה ומסוגרת ואפילו החתול שנמצא בפתח כבר התייאש מהסיכוי לקבל מזון שם.
הטיול בפירנאים מטבעו מתגלגל ובוודאי בעיתוי זה שפרישת האתרים הזמינים תהיה רחבה יחסית.
לא ניתן ל"ככב" את הפירנאים, אלא אם מתמקדים בשמורה אחת וחורשים אותה על כל מסלוליה לאורך ולרוחב (יותר אופייני להייקרים מאשר למשפחות).
אוסטריה-נוחה יותר לכוכבי לינה.
מבחינת עלות -אוסטריה זולה יותר מספרד, אבל רכיב חשוב הוא מחיר הטיסה- והוא יכול לשנות את התחשיב (לינה וכלכלה זולה יותר באוסטריה מספרד הצפונית).
-
יעד לסוכות: אוסטריה או ספרד?תודה לכן רבקה ויונית על העזרה.
טרם קיבלתי החלטה לאן ואולי אשנה את מועד הנסיעה לקיץ...
-
יעד לסוכות: אוסטריה או ספרד?היי
אנחנו היינו השנה בטיול משפחתי בפירנאים ושנה לפני כן באוסטריה.
צירפתי את שני סיכומי הטיולים שלנו.
אני כותבת לך בהנחה שאכן יש מקום לשינוי הטיול לקיץ. כי זה יותר מתאים, לפחות לפירנאים.
בשני הטיולים נהננו מאוד.
אוסטריה יותר זולה, מגוון האטרקציות גדול יותר, יותר מתאימה לטיול כוכב.
הפירנאים קצת יותר יקרים, יותר נסיעות, לא מתאים לטיול כוכב. לפירנאים היו לי לפני הטיול לא מעט חששות אבל בפועל היה טיול מדהים. קצת שונה. היה בו משהו קצת יותר מיוחד. שילבנו מסלולי טיול רגליים לא ארוכים אבל מדהימים והיה נפלא. הדגש הוא יותר על טבע. אטרקציות היו בו פחות. עשינו רפטינג מדהים שהיווה את גולת הכותרת מבחינת אטרקציות. מבחינת פארק חבלים ומגלשות הרים שילבנו יום אחד באנדורה.
סה"כ שני הטיולים היו מדהימים. באוסטריה היה יותר דגש על אטרקציות.
אם החשוב מבחינתכם זה כמות האטרקציות והנוחות של טיול כוכב אז אוסטריה קלאסית לזה. בפירניאים צריך לקחת בחשבון החלפת לינה בערך כל יומיים ונסיעות ארוכות. הפירנאים השטח הוא גדול וצריך, לדעתי, רצוי להחליט איזה אזור לטייל בו ולא להתפרש ממזרח למערב (או ההיפך) בכדי שהנסיעות לא יהפכו לתיק כבד מדי. אנחנו למשל ויתרנו מראש על הצד המזרחי של קטלוניה ושילבנו את הפירנאים הצרפתיים שהיו שווים בהחלט. עשינו טיול מעגלי רק בחלק של הפירנאים, לטעמי בחלק היותר אטרקטיבי שלהם. עדיין הנסיעות היו ארוכות מאלו שבאוסטריה. היינו ב-3 מקומות לינה בפירנאים, עוד לילה בדרך לברצלונה וקינחנו בכמה ימים בברצלונה. לדעתי, טיול בפירנאים הוא מאוד פונקציה של הכרת אופי המשפחה שלך ואם טיול כזה מתאים לה. אוסטריה מתאימה להרבה יותר משפחות והיא נהדרת. גילוי נאות, אני מאוהבת באוסטריה.
לימור