עצה למנוסים במאיירהופן
-
זו הנסיעה הראשונה שלנו למאיירהופן אנחנו שוקלים לשהות בצימר Berggasthof Steinerkogl שבוע בתחילת מרץ. מה דעתכם על המיקום כנקודת מוצא לסקי באיזור? אנחנו זוג ונהיה עם רכב צמוד
כתובת הצימר: Brandberg 113, 6290 Mayrhofen
תודה!
-
מיירהופןלא ממש הבנתי את השאלה.
מיירהופן, למרות שזה שם של עיירה, הוא שם "קוד" לגלישה בעמק צילרטל, שמורכב מכמה פסגות ואתרים סמוכים.
ברגע שיש לכם רכב, כל מקום בעמק צילרטל הוא נקודת מוצא מצויינת.
אל תהיה מוטרד בקשר לנקודת המוצא. תתמקד בדאגה למזג אויר קר ובהיר, מלווה בשלג רב, שירד, כך תקווה, מעט לפני שתגיע אתה לשם
.בהצלחה

-
מיירהופןצודק, אבהיר את עצמי:
מעולם לא הייתי בעמק צילרטל. הצימר הזה נראה לי ממוקם גבוה מעל העמק ולא עובר לידו שום אוטובוס סקי. האם, לדעת המכירים את האיזור בחורף, הירידה ברכב פרטי וההגעה לאתרי הסקי של עמק צילרטל היא עניין שצריך לחשוש ממנו.
-
ההגעה לאתרי הסקי אינה בעייהכל אתרי הסקי בעמק צילרטל, נמצאים, למעשה, לאורך הכביש המרכזי החוצה את העמק, ככה שההגעה אליהם, ברגע שאתה כבר על הכביש, לא בעייתית במיוחד (אלא אם יש מזג אויר קיצוני במיוחד).
הירידה מההר (מהצימר) לכיוון הכביש, לעומת זאת, עלולה להיות בעייתית (תלוי כמובן במזג האויר).
דאג שיהיו לך שרשראות מתאימות על הגלגלים למקרה של קרח או שלג על הכביש, והסיכון יפחת בצורה משמעותית.
ד.
-
עצה למנוסים במאיירהופןמפנים כבישים מהר מאוד בזמן סופה כך שלא סביר שתתקעו בצימר.
שרשראות וצמיגי חורף חובה.
לגבי הגלישה: מרחב מיירהופן מחולק לארבעה מתחמים עיקריים:
* מתחם פנקן (מעל מיירופן) – מומלץ *לא* לעלות במעלית פנקן (בעיירה מיירהופן עצמה) - תמיד עמוסה ובלי חניה. מומלץ במקום זאת לסוע עד מעלית Horberg עם חניה חינמית ובלי תורים (ליד העיירה Hippach)
על פי SYGIC המרחק מהצימר שלכם להורברג הוא 9 קילומטר ותסעו אותו ב-8 דקות.
* מתחם ארנה – סעו למעלית בעיירה צל אם צילר
* מתחם הוכצילרטל – סעו למעלית בעיירה קלטנבך
* מתחם הקרחון הנטרטוקס – סעו למעלית של הקרחון
- מ.א.
-
קודמיי עשו את כל העבודהדורון ומ.א.: כל הכבוד לכם.
ע"מ לענות רציתי מפה של הצימר ומ.א. שם אותה.
אז בכל זאת קצת דגשים:
אני מבין כי כבר הזמנתם את הצימר ויפה ששמתם לב כי הוא על ההר. כנראה שיש לכם סיבה למה שכרתם אותו (מחיר, וכו') וזה בסדר.
אני בחופשה בעמק צילר בעבר הלא רחוק גם שכרתי דירה מעל צל אם צילר בדומה לכם. אם מז"א הוא טוב, זמני הנסיעה עד לכביש הראשי הוא זניח וכייפי: מתחילים עם נוף, וסביר כי מהצימר יהיה לכם נוף יפה. לנו היה מז"א טוב ולא הזדקקנו לשרשראות.
אחד מוותיקי הפורום גם לן בהר פעם, והזדקק לשרשראות.
סוף מרץ עדיין יכול לקבל סופות שלג, אך אין סיבה לדאגה, ובטח לא להחליף את המיקום. פינוי שלגים הוא מידי מרגע תחילת הסופה כפי שמ.א. אמר אך בכבישים מרכזים, ואילו בכבישים משניים זה עשוי לארוך טיפה יותר זמן ועל כן, יש צורך בשרשראות.
אל תשנו כלום, רק לשקט הנפשי, דאגו כי יש לכם שרשראות באוטו, כפפות עבודה (לא כפפות סקי כי הם תלכלכים) ותבדקו בעת קבת האוטו כי השרשראות שקבלתם אכן מתאימות לדגם האוטו, ותבקשו אולי הסבר בתחנת קבת האוטו על איך לשים אותן.
-
עצה למנוסים במאיירהופןתודה רבה לכולכם!