ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אבא ובן שבועיים בתאילנד

פורום תאילנד
    5
    10
    4019
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Amit3256348
      Amit3256348 נערך לאחרונה על ידי

אז אחרי שנים רבות בהן אבא שלי לא יצא לחופשה בחו״ל (משהו כמו 20), הוא הפתיע אותי ואמר בוא נסע לתאילנד ביולי לשבועיים. אני יודע שזו העונה הגשומה אבל יצא לי להיות בתאילנד באוגוסט והיה אחלה, דווקא נהנתי מהמונסונים והיה לי גם הרבה שמש. אני מתקשה להרכיב מסלול ותקציב לשבועיים האלה כמובן בהתחשבות באבא שלי.. אז ככה, הצפון לא מעניין אותנו, אין לנו מספיק זמן להשקיע שם, אז אנחנו מכוונים ישר לאיים וואולי בנגקוק ללילה לפני הטיסה חזרה, חשבתי על טיסה עם קונקשן מהארץ ישירות לפוקט ולהתחיל שם, משם לפיפי לעוד איזה 2 לילות ואז אני רוצה להגיע לקוסמוי עם גיחה של לילה שתיים לקופנגן, משהו כמו 4 ימים פוקט יומיים פיפי 4 ימים קוסמוי יומיים קופנגן, בנגקוק והביתה.. יש אפשרות גם לשהות בפוקט וסמוי ורק לתת גיחות לפנגן ופיפי, אנחנו מתכוונים לישון בהוסטלים נעימים ולא במלונות, הרבה בטן גב ואוכל טוב, מעברים בטיסות בגלל הזמן וכי אני לא וצה לטרטר את אבא שלי, מה המסלול עליו הייתם ממליצים ותקציב לאדם בערך אחרי טיסות הלוך חזור וטיסה פנימית אחת? תודה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 72amalia
        72amalia נערך לאחרונה על ידי

אבא ובן שבועיים בתאילנד

מצד אחד אתה אומר שאתה צריך לתכנן את הטיול תוך התחשבות באבא שלך ומצד שני אתה מתכנן מסע כומתה......laugh

בוא נתחיל במה בדיוק אתה צריך להתחשב באבא? יש לו מגבלות מסויימות?

מה שתיארת זה עמוס מידיי, קח בחשבון שכל מעבר בין אי לאי הורס לך לפחות חצי יום אם לא יותר שבו אתם רק עסוקים בנסיעות, צק אין צק אאוט .... סתם מיותר.

אם אתם רוצים להתרכז באיים ובשני הצדדים אז לך על פוקט וקוסומוי - 6 ימים בכל אחד מהם, אתם יכולים לקחת טיולים לאיים האחרים, לקחת מעבורת לבקר באיים ליד... ויומיים אחרונים בנקוק

למעבר בין  פוקט לקוסומוי אתם צריכים גם טיסה - אז זה כבר 2 טיסות פנים.

תקציב לאדם אחריי טיסות, אם אתם ישנים באכסניות ....70-100$ תלוי כמובן באיך אתם הולכים לבלות, כמה טיולים, איזה אוכל, כמה קניות....

• ad100
          ad100 נערך לאחרונה על ידי

אבא ובן שבועיים בתאילנד

תעשו חיים , יהיה לך כיף עולמים בלי קשר מה תעשו , כל הכבוד לך .

• Amit3256348

אבא ובן שבועיים בתאילנד

לאבא שלי אין שום מגבלה פיזית למעט עודף משקל קל אבל לא נכות או מגבלה רפואית (טפו טפו) הוא בן 52 ואני בן 25, הכוונה שלי היא שלא אקח אותו במעבורת לילה לקופנגן כי זה בשבילי אפילו היה סיוט.. לפול מון אולי הוא כן יסכים לבוא Wink מטרת הטיול היא בעיקר בטן גב בחופים טרופיים, הרבה בירות קצת מסאז׳ ואוכל טוב, מבחינת לינה ומגורים תנאים מערביים בסיסיים יספיקו לנו (נקי ועם מים חמים, אולי מזגן), אנימכנראה אתמד בפוקט וסמוי ואתן גיחות לאיים הסובבים אם נרצה, יש גם מיזם עסקי שאנחנו בודקים והוא גם ככה יותר יתאים לאיים הגדולים, בפוקט וסמוי לא הייתי, בחרתי בפנקן ופיפי, אז אשמח לקבל המלצות לאן ללכת איזה חופים ואיפה לישון.. לגבי התקציב 100$ ליום זה בערך הגבול שלנו אבל יש רזרבות.. קניות בבנגקוק אולי למזכרות וקצת פיצפקעס, לא יותר מדי Smile

• סוכנות נסיעות ישרא תור תאילנד
              סוכנות נסיעות ישרא תור תאילנד נערך לאחרונה על ידי

אבא ובן שבועיים בתאילנד

קודם כל תמנע מלהגיד את המילה "הוסטל" אם אתה לא מתכוון לזה, הוסטל זהו חדר או כמה חדרים גדולים לרוב עם מספר מיטות שם ישנים במשותף (לפחות בתאילנד זה ההגדרה להוסטל), אני מאמין שאתה מתכוון שאתה מחפש יותר ריזורטים וגאסט האוסים פשוטים, אז ככה אתן לך כמה עצות לגבי האיים, במידה ולא מעניין אותכם מרכז העיניינים אתם בקטע של להירגע בעלויות נמוכות אז אני ממליץ להתרחק מהמרכז, לדוגמא בקוסמוי לישון בחוף למאי או בחוף צ'ונג מון, אתם תמצאו ששם טווח המחירים והתמורה היא שונה לגמרי, קחו בחשבון שסוג המטיילים באיזור זה הוא שונה גם כן (אני בספק עם תראו יותר מישראלי אחד או שניים שאולי הגיעו לשם בלי כוונה כשסטו מ"מסלול השניצל" כמו שאוהבים לכנות אותו פה בפורום), יותר שקט עד רמה שיכול לשעמם חברה צעירים בחופים אלו, אך רמת החופים והמחירים בהחלט יהיו יותר שווים, סיים סיים אפשר לעשות בפוקט (ללכת לקארון או קאטו לדוג').

לגבי המעברים אני מסכים עם אמליה זה יותר מדי מעברים, בשבועיים לא הייתי עושה יותר מביקור ב3 מקומות, הזמן שישרף על מעברים , צ'ק אין/צ'ק אאוט יקשה עליכם להירגע ולשתות את הבירה שאתם רוצים, הייתי מוותר כל קופנגאן וקופיפי (או לפחות על אחד מהם).

בקוסמוי ופוקט ברגע שתחליט על האיזור תבקש ותוכל לקבל המלצות לאותו איזור, לגבי קופנגאן האיזור המרכזי נקרא ההאד רין, גאסט האוסים באזור:

Black and White

Rin Bay View

Friendly

• Amit3256348

אבא ובן שבועיים בתאילנד

מהניסיון שלי מסביב לעולם הוסטלים כוללים גם חדרים פרטיים עם שירותים מקלחת בחשר וללא כל שיתוף בנוסף לחדרי המעונות וכו׳, אני מניח שבתאילנד הם יותר מכונים גסט האוסים, אבל הנקודה שרציתי להעביר היא שאנחנו לא מחפשים מלונות פאר וכו׳.. לגבי המסלול אני חושב שנסגור טיסה מהארץ לפוקט, נלון שם 6 ימים ומשם נטוס לקוסמוי גם ל6 ימים ואז לבנגקוק ליומיים והביתה, לקופנגן אולי אתן גיחה רק לפול מון בכדי לפגוש חברים שאומרים להגיע גם כן. לגבי מקומות הלינה דווקא כן נרצה להיות בחופים המרכזיים של האיים האלו ונשמח לשהות עם אוכלוסיה צעירה, התקציב שלנו הוא בסביבות ה5000 לאדם אחרי הטיסות, האם זה יספיק? עוד המלצות לחופים ומקומות לינה יתקבלו בברכה, תודה לכולם

אבא ובן שבועיים בתאילנד

לפי הסטייל טיול שאתם מתכננים זה אמור להספיק... (הייתי מכין רזרבות כספיות בצד כי התקציב שלכם הוא מאוד נמוך יחסית).

לגבי חופים מרכזיים:

קוסמוי צ'אוונג:

Khun Chaweng

Center Point

Lek City

פוקט פאטונג:

Tune

Ibis

Baramee

*שלושת המקומות שציינתי הם בקרבת הבית חב"ד בפאטונג.

• ניסים
                    ניסים נערך לאחרונה על ידי

אבא ובן שבועיים בתאילנד

אם אתם מתכוונים לישון בגסטאוס בפוקט ובקוסמוי - אין צורך לסגור מראש.

אני הגעתי לבית חבד (גם בפוקט וגם בקוסמוי) שם את התיק ומסתובב קצת להכיר את הסביבה וגם שואל שם על גסטהוסים מומלצים.

אין בעיה למצוא חדרים סבירים במחיר 500-800 בהט.

• Amit3256348

אבא ובן שבועיים בתאילנד

5000₪ לאדם ל13 יום זה נחשב תקציב מאוד נמוך? זה 100+ דולר ליום.. כשסתי לתאילנד עם חברים לחודש עלה לי 15000₪ כולל הטיסות וחיינו כמו מלכים.. כנראה שתאילנד מאוד התייקרה ב4 שנים האחרונות אם כזה תקציב נחשב לנמוך מאוד

אבא ובן שבועיים בתאילנד

אוי מצטער עמית משום מה הייתי בטוח שאמרת כמות ימים אחרת, 5000 שקל לאדם ל13 ימים אחרי הטיסות זה בסדר גמור. 

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון