סן דייגו ולוס אנג'לס
-
היי לכולם,
אנחנו נוסעים לקליפורניה באוגוסט הקרוב.
אנחנו מגיעים ב30/7 ללוס אנג'לס בשעות אחה"צ ( 16:30) זה יוצא יום רביעי.
אנחנו מתכננים בלוס אנג'לס יום אחד בלבד - רק בשביל יוניברסל.
ובסן דייגו יומיים- יום בשביל סי וורלד ויום בשביל העיר עצמה.
משם ממשיכים על כביש מס' 1.
אני בדילמה כיצד לחלק את הימים.
האפשרות הראשונה
יום 1- יום רביעי 30/7- הגעה לל"א בשעות אחה"צ, לינה בהוליווד
יום 2- יום חמישי - יוניברסל סטודיוס, לינה בהוליווד.
יום 3- יום שישי - נסיעה לסן דייגו, ביקור באתריה השונים של העיר. לינה בסן דייגו.
יום 4- יום שבת סי וורלד, לינה בסן דייגו
יום 5- יום ראשון- השלמות בסן דייגו ( לא בטוח שיהיו... אנחנו מטיילים בקצב די מהיר), השלמות בלוס אנג'לס, לינה בסנטה ברברה.
יום 6- מתחילים לנסוע על כביש מס' 1- עד ביג סור.
יתרונות: נמנעים מהביקור ביוניברסל סטודיוס בסוף שבוע.
חסרונות- יום 5 נראה כביכול מיותר, יום יחסית מבוזבז.
האפשרות השנייה
יום 1- יום רביעי- הגעה ללוס אנג'לס בשעות אחה"צ, נסיעה לסן דייגו ולינה בסן דייגו
יום 2- יום חמישי- סי וורלד, לינה בסן דייגו
יום 3- יום שישי-סן דייגו- העיר עצמה, לינה בהוליווד
יום 4- יום שבת- יוניברסל סטודיוס- לינה בהוליווד
יום 5- יום ראשון מתחילים לנסוע על כביש מס'1 עד ביג סור.
יתרונות: חוסכים יום- הצלחנו לרכז הכל ביום פחות.
חסרונות:
(-) הנסיעה של שעתיים ביום הראשון- ככל הנראה נהיה מותשים מהטיסה הארוכה.
(-) ביקור ביוניברסל סטודיוס בסופ"ש- עמוס?
ועכשיו לשאלותי-
* באיזה אפשרות אתם הייתם בוחרים? איזו נראית יותר הגיונית?
* האם הביקור ביוניברסל סטודיוס/ סי וורלד צפוף ועמוס מידי בסופ"ש? ( ברור לנו שנאלץ לבקר באחד מהם בסופ"ש- השאלה- באיזה אחד עדיף?)
* האם יום 5 באפשרות הראשונה מיותר?
* האם יומיים מספיקים לסן דייגו?
אשמח לכל הערה/הארה נוספת.
תומר
-
סן דייגו ולוס אנג'לסשלום רב
אפשר בהחלט לבקר בשני הפארקים גם בסופ"ש, אל תיבהלו ,תנסו להגיע מוקדם ,בכל מקרה זה עצה שהיא תמיד נכונה. ויש עוד עצות.
יום 5 באפשרות 1 לא מיותר הוא פשוט נותן לכם עוד זמן בס.ד.
יומיים בס.ד. זה קצת מעט ,יש הרבה מה לבקר העירר נעימה מאד.
-
סן דייגו ולוס אנג'לסהייתי ביוניברסל בסוף אוגוסט ביום שישי ולא היה עמוס- אבל כבר התחילה שם שנת הלימודים.. בסי ורלד הייתי בחמישי וגם היה בסדר גמור. יומיים לסן דייגו הספיקו לנו.. אבל ישנו שם 2 לילות שביום הראשון הגענו בערב וביום השלישי יצאנו על הבוקר ועשינו השלמות קצת (אנחנו גם מאלה שמטיילים בקצב מהיר) לגבי הנסיעה ביום הנחיתה-לא מומלץ בכלל! אם אני מבינה יש לכם טיסה עם קונקשיין באירופה,מה שגם לנו היה.. נחתנו ב5 וחצי. הכל הלך חלק גם ההשכרת רכב אבל כבר היה חושך והגט לג השפיע..נסענו רק שעה וחצי כדי להתקדם ליעד הבא,ולא נעשה את זה שוב.. אבל אם אתם מורגלים לישון טוב בטיסות ותשנו גם לפני, אולי יהיה לכם יותר קל.
-
איזו אפשרות עדיפה?תודה רבה על ההערות.
אבל השאלה- באיזה אפשרות עדיף לבחור?
האם השנייה עלולה להיות לחוצה מידי?
הקבצנו יומיים לסן דייגו- ביום הראשון נבקר בסי וורלד (הפארק נסגר ב-17:00), אני מאמין שלאחר הביקור נטייל קצת בעיר. וביום השני נטייל בעיר ובשעות הערב ניסע להוליווד- האם זה מספיק לסן דייגו?
-
איזו אפשרות עדיפה?אני לא יודעת להגיד מה יותר טוב כי הראשונה יותר רגועה,אבל אני לא יודעת מה אתם עושים אחרי היום ה5 (אם בגלל היום המיותר כביכול תפסידו משהו בהמשך..) כך שאם בכלזאת תלכו על האופציה השנייה- מומלץ שתישנו בפאתי לוס אנגלס ביום הנחיתה לכיוון סן דייגו..
-
איזו אפשרות עדיפה?האפשרות השנייה לטעמי לא לחוצה מדי.
אני הייתי משתדל לבלות 3 ימים בס.ד. יש הרבה מה לעשות.
לדעתי נסיעה של שעתיים ורבע משדה"ת לס.ד. בהחלט סבירה גם לאחר טיסה.
-
איזו אפשרות עדיפה?לטעמי האישי שתי האפשרויות לא טובות, וכשהסתכלתי על פרסומים קודמים שלך, לדעתי הטיול שלכם מאד בעייתי.
יש לטייל בקצב גבוה, ויש לרוץ ולא לראות כלום.
ברור שהכל אישי, ואני מקווה שלא תעלבו, אבל מה הטעם לבלות 30% מזמן הטיול בנסיעות? רק כדי שנוכל לסמם עוד כמה וי על המפה שתלויה בעבודה?
לא אומר להתנחל לשבוע בסן דייגו או לשבועיים בסן פרנסיסקו. אבל להקצות לעיר כמו סן דייגו יום אחד, ולסן פרנסיסקו יום וחצי רק כדי שנספיק גם עוד קניון ביוטה נראה לי חבל.
אני לא נגד הקניונים של יוטה, אבל אז תוותר לגמרי על סן דייגו. או להיפך.
אני מודה שכשהייתי צעיר יותר ובטיול זוגי עשיתי טיול בקצב דומה. בדיעבד אני די מצטער.
זה לא שלא תהנו- אני בטוח שתהנו. אבל לדעתי תוכלו להנות הרבה יותר בטיול רגוע יותר.
ובכל מקרה:
אחרי הטיסה הבינלאומית להתחיל לנהוג 3 שעות נראה לי טירוף.
לבקר ביוניברסל יום אחרי הטיסה זה מאד בעייתי כי עייפים. סי וורלד זה קצת יותר טוב (כי הפארק יותר קטן), אבל עדיין גבולי.
-
שאלה ל - TOMGORמהיכן אתם מגיעים לל"א?
-
שאלה ל - TOMGORהיי, תודה לכולם.
אנחנו מגיעים מאיסטנבול.
בסוף החלטנו על הדבר הבא:
יום 1- הגעה לל"א, לינה בהוליווד.
יום 2- יוניברסל סטודיוס, לינה בהוליווד.
יום 3- נסיעה לסן דייגו- ביקור בסן דייגו .
יום 4- סי וורלד, בערב נסיעה ולינה בפאתי לוס אנג'לס.
יום 5- התחלת נסיעה על כביש מס' 1.
אנשיםטובים, אני חושב שקצב הטיול שלנו סביר לחלוטין. אנחנו לא מתעניינים במוזיאונים ואני חושב שיום אחד לביקור בסן דייגו יספיק לנו ויהיה די והותר. אם שמת לב, הקדשנו 3 ימים מלאים לסן פרנסיסקו.
תודה.
-
שאלה ל - TOMGORכמובן שהטיול שלכם והמשפחה שלכם, ואתם מכירים את עצמכם יותר טוב ממני.
אני רק אחדד כמה נקודות, אתם מוזמן להתעלם אם אין לזה השפעה עליכם:
היום הראשון - אני מניח שהטיסה של טורקיש יוצאת ב-5 בבוקר, כך שאתם צרכים להתעורר סביבות 1 בלילה (אם בכלל ישנתם). הטיסות כולן טיסות יום, כך שאי אפשר באמת לישון בהן אלא רק לנמנם.
נוחתים בלוס אנג'לס ב-16:30 מה שאומר שאתם צפויים להתניע את הרכב השכור בערך ב-18:30 נסיעה לא ארוכה למלון, חניה, צ'ק אין וכו' והשעה כבר אחרי 19:00. הגוף שלכם (שעוד בשעון ישראל) חושב שהשעה 3 לפנות בוקר, כשלא ממש ישנתם כמעט 48 שעות.
אתם צפויים להתרסק למיטה. לא רואה אתכם עוברים בסופר, ובקושי רואה את עצמכם אוכלים איזושהי ארוחת ערב.
סה"כ - 16 שעות טיסה נטו, 4 שעות עמידה בתורים (צ'ק אין, עלייה למטוס, הגירה, השכרת רכב...).
למחרת - איזה כיף - יוניברסל. רק מה - אתם עדיין עייפים ובג'ט לג. הפארק אומנם פתוח משהו בסגנון 9 בבוקר עד 9 בלילה, אבל יהיה לכם קשה להחזיק את כל היום.
וגם אולי תנסו בבוקר לקפוץ לאיזה סופר שפתוח 24 שעות להצטיידות קצת?
יום 3 - נסיעה לסן דייגו. לא נורא. רק 3 ומשהו שעות נסיעה. מן הסתם לא יהיה לכם כח לצאת ב-6 בבוקר, ותצאו לדרך אחרי 9. לאיזור סן דייגו תגיעו כבר בשעות הצהריים, ישר לחפש משהו לאכול. תוכלו לבחור לא יותר משני יעדים (פארק, טיילת, לה הויה וכו').
יום 4 - סי וורלד. אבל חשוב לצאת בשעה מוקדמת יחסית (19:00?) כי יש לנו שוב שלוש ומשהו שעות נסיעה. חבל שהופעת הלילה היפה של השאמו היא אחרי 8. אם תשארו לצפות בהן, תגיעו למלון בלוס אנג'לס אחרי חצותיום 5 - איזה כיף - שוב 4 שעות נסיעה לסן סימון
ימים 6 ו-7 - טיפה יותר רגוע. רק 3 שעות נסיעה בכל יום.
וזה רק השבוע הראשון של הטיול שלכם.
אז אין לי בעיה עם למצות מהר, וממש לא חייבים לבקר בכל מוזיאון ובכל חור.
אבל חוץ מפארקים, יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות ולראות:
שדרות הוליווד?
מוזיאון תעופה על נושאת מטוסים בסן דייגו?
מוזיאון מדע שיש בו מעברות חלל אמיצית בלוס אנג'לס?
כמובן שדיסנילנד ופארק קליפורניה
או סיקס פלגס אם אתם בקטע של אקסטרים
מה עם שופינג? אל תגידו לי שבני העשרה לא בקטע?
מה עם להשאיר קצת זמן לסידורים - סופר מרקט, כביסה, זמן פייסבוק לילדים בשעות הבוקר (אחר הצהריים בישראל)?
הרבה פעמים רואים בסיפורי טיול של אחרי משפטים כמו "היום תכננו לעשות X. אבל העייפות המצטברת וערימות הכביסה הכריעו אותנו, ונשארנו במלון כל הבוקר".
אז שוב - טיול שלכם, ואני בטוח שתהנו בכל מקרה, ואם תרגישו צורך תשנו תוכניות תוך כדי תנועה. אבל אני הייתי מוריד קצת את הקצב.
-
שאלה ל - TOMGORשלום רב,
אני חייב להודות שבאופן אישי יש לי בעיה עם הצגת הדברים כפי שהציג חברנו "אנשים טובים".
אביע את דעתי האישית וכל אחד יכול לחשוב ולפעול כראות עיניו.
הייתה לי בעיה עם הודעה קודמת שלו שהגדירה נסיעה משדה"ת בל.א. מהלך שעתיים ורבע לאחר הנחיתה לסן דייגו כ"טירוף" .אבל התעלמתי מזה. למרות שאני חושב שאין בכך שום קושי.
אני חושב שזה ממש לא טירוף כיוון שכבר עשינו בכף דברים יותר "קשים" כמו לנסוע לאחר נחיתה מל.א. לוגאס ולבלות אחר כך עד הלילה.
נראה לי גם מופרך להגדיר ביקור ביוניברסאל יום לאחר הנחיתה כבעייתי עקב עייפות.
על אותו משקל הייתי מציע לחברינו לבדוק כמה שעות ישנו הרופאים שטיפלו בהם בבתי החולים כולל אלה שניתחו אותם לאחר יום שלם של עבודה .כולל כאלה שמנתחים אותם לתוך הלילה בניתוח פרטי באסותא כשרמת הריכוז צריכה להיות בטח לא פחותה ממי שנוהג מל.א. לס.ד בכביש ישר ומרווח..
מוזר לי שגם הנסיעה מל.א. לסן דייגו ביום השלישי בעיתית בעיני ידידנו ומביאה אותו במין חישוב להגיע לשעות הצהרים שניתן להגיע לס.ד ב9-10 ללא בעיה.
לכל אחד יש את האילוצים שלו ואת התכניות שלו ,כל אחד עושה את הטוב עבורו.
ספרו של עמוס עוז ,"בין חברים ", נפתח ב:
היה אצלנו בקיבוץ יקהת אחד,צבי פרוביזור, שאהב לבשר בשורות רעות: רעידות אדמה,התרסקויות מטוסים ,בניינים שהתמוטטו,שריפות ושטפונות. היה מקדים לקרוא את עיתון הבוקר כדי שיוכל להופיע בכניסה לחדר האוכל ולהדהים אותך במפולת במכרה פחם או מעבורת שטבעה.....
והעיקר לא לפחד כלל .....
שיהיה רק טוב לכולם......
-
שאלה ל - TOMGORודאי שכל אחד זכאי לדעתו, אין לי שום ויכוח. וחשבתי שהבהרתי שזו דעתי האישית שמסתמכת עלי, ועל המשפחה שלי, וכל משפחה וכל איד מכיר את עצמו יותר טוב.
גם לי יצא אחרי הנחיתה בארה"ב להכנס לאוטו ל-3 ו-4 שעות. אם אתה שואל אותי - בדיעבד זו הייתה טעות, כי פשוט זה היה מסוכן. לנהוג כשאני עייף ולעצור כל חצי שעה לשפוך על עצמי בקבוק מים זה לא נראה לי הדבר הכי בטוח לעשות.
ברור שיש מי שיכול לנהוג אחרי טיסה, ויש מי שמתפקד טוב כשהוא עייף. אני לא כזה.
אני מאד מקווה שהרופא הולך לישון מוקדם לפני יום של ניתוחים, וכך גם הטייס.
לגבי הנסיעה מלוס אנג'לס לסן דייגו - ברור שאפשר לקום ב-5 בבוקר, לעשות צ'ק אאוט מהיר, להעמיס את האוטו וב חמש וחצי להתניע. ב-6 וחצי לעצור לארוחת בוקר, וב-8 להיות בסן דייגו.
אם המשפחה מכירה את עצמה ככזו - שיהיה בכיף.
הרבה המשפחות שאני מכיר עם בני נוער קמות ב-8 (אם כי הג'ט לג בהחלט יכול להשפיע). הילדים ירצו מן הסתם חצי שעה לעדכן בפייסוק את כל החברים על מה שהיה אתמול, רוצים לאכול ארוחת בוקר כמו בני אדם וכו', וזה אכן מביא אותי להגעה בצהריים לסן דייגו.
אני לא טוען שאני צודק, ואני לא טוען שאתה צודק.
כל משפחיה היא אחרת, וכל אדם הוא אחר.
כל מה שאני מנסה להגיד (עכשיו ותמיד) זה שצריך להיות ריאליים. אם ביום יום בארץ צריך לנער את הילדים בבוקר כדי ללכת לבית הספר, למה להניח שבטיול הם יקומו במרץ (למעט ביום של דיסני)?
אם ביום יום בארץ אנחנו עושים מכונת כביסה פעם ביום, למה להניח שבטיול זה פעם בשבוע?
אם ביום יום בארץ לוקח חצי שעה לכולם לעשות סיבוב בוקר בשירותים/מקלחת ויש לנו שני תאי שירותים בבית, למה להניח שבטיול עם תא אחד נעשה את הסיבוב ברבע שעה?
אם אתם מאלה שקמים מוקדם, מתארגנים בעשר דקות וכו' - כל הכבוד. תוכלו לעשות טיול אינטנסיבי. אבל אם לא - תתכננו טיול ריאלי שלא תצטרכו לשנות אותו הרבה תוך כדי תנועה.
-
שאלה ל - TOMGORאני לא פוסל כל דיעה.
דעתי היא שניתן להתחיל בסן דיאגו ביום הנחיתה, או לפחות להתקרב אליה ולמחרת להתחיל בה את ביקורכם. זאת נראית לי תוכנית יותר טובה מאשר להתחיל ב-LA, לסוע לסן דיאגו ואז לעבור שוב ב-LA כדי להגיע לכביש 1.
זאת המלצתי.
-
שאלה ל - TOMGORאני מודה לכולם שענו לי.
אנשיםטובים, אנחנו מהמשפחות שאכן קמות מוקדם ובמרץ. לא טסנו עד למערב ארה"ב כדי לבזבז זמן על שיטוט בפייסבוק או על שינה עודפת- את זה אפשר לעשות בבית. אני מבין שההערות שלך הן מכוונה טובה ואתה רוצה לעזור, אך נימת הכתיבה שלך מעט עוקצנית ומזלזלת וכפי שנאמר פה ולפי מה שבדקתי- בחלק מהדברים הגזמת בצורה ניכרת. הנסיעה מל"א לסן דייגו לא עורכת יותר משעתיים (3 שעות ויותר..?), סי וורלד בסן דייגו נסגר ב6 בערב ( ההופעה של השאמו ב-8 בערב...?). כדאי שתבדוק את דבריך לפני שאתה זורק סתם דברים. ושוב, אני יודע שאתה עושה הכל רק מכוונה לעזור.
תודה לכולם.
-
שאלה ל - TOMGORלא הייתה לא כוונה להיות עוקצני (אם כי אני מבין שיצא ככה), וודאי שלא התכוונתי לפגוע או להעליב אף אחד. סליחה מכל מי שפגעתי בו.
הכוונה שלי הייתה לנסות להעמיד מראה לנגד עניכם (ולנגד קוראים סמויים של השרשור היום או בעתיד).
נתקלתי בחיי באנשים שלא העריכו נכון את הקשיים. שלא קלטו שבעצם הם תכננו לקום מוקדם יום אחר יום אחר יום במשך 3 שבועות. שלא קלטו שבאיזשהו שלב הילדים יתגעגעו יותר לחברים וכו'.
אם אתם מאלה שקמים מוקדם כל בוקר ומטיילים במרץ יום אחר יום - אשריכם וטוב לכם. בשיא הרצינות וללא טיפת ציניות. אם אתם מסוגלים לרוץ קדימה כמשפחה בלי קיטורים על החברים בארץ, או לחילופין יודעים לאזן טוב, להתפצל כשצריך, לתת לילדים את הטלפונים בנסיעה (לפחות בחלקים שיש קליטה טובה וכו') - מעולה.
ולגבי העובדות שבהן אולי טעיתי:
הנסיעה מצפון הוליווד לסן דייגו אורכת על פי גוגל למעלה משעתיים בלי פקקים.
אם אתם יוצאים לדרך ב-7 בבוקר, ברור שזו שעת העומס. תחשוב על לנסוע מתל אביב לירושליים ב-7 בבוקר. הרי הרבע שעה של לצאת מתל אביב תהפוך ל-40 דקות בקלות בעומס, וכך גם הפקקים מגינות סחרוב לתוך ירושליים. לוס אנג'לס לא יותר טובה. אז נסיעה של שעתיים וקצת הופכת בקלות לשלוש. וזה כמובן בלי שהזכרנו טעיות ניווט (כן, גם עם GPS זה יכול לקרות, בייחוד בנסיעה הרצינית הראשונה), או עצירה לשירותים, או פקקים עבודות בכביש.
שעות הפתיחה של סי וורלד:
היום בחורף פתוח עד 6 בערב. לא יודע מה שעות הפתיחה בקיץ (הם עוד לא פרסמו) אבל יותר מאוחר. התאריך הכי מאוחר שמצאתי הוא 25 במאי (יום ראשון) ואז פתוח עד 11 בלילה. אני מניח שבאוגוסט צריך להיות דומה.
מופעים של ליוויתנים יש לאורך כל שעות היום. אבל בלילה לרוב יש מופע מיוחד יותר, ורבים (כולל אותי בזמנו) נהנים לראות גם את מופע היום וגם את מופע הלילה. באוגוסט השמש שוקעת בסביבות שבע וחצי, כך שמופע הלילה לא יכול להתחיל לפני.
שעת יציאה בבוקר - פה זה לא בדיוק עובדות
לא יודע באיזה מלון תשנו, וה סוג החדר או סוויטה. לא יודע כמה אתם מורגלים בלהעמיס את האוטו ולעשות צ'ק אאוט במלון. לא יודע בדיוק מה הרקע של הילדים או שלכם.
אבל לרוב למשפחה לוקח זמן להתארגן בבוקר (כמו שכתבתי - בייחוד אם יש רק חדר שירותים אחד). העמסת הרכב (בייחוד בנסיעה הראשונה שלא רגילים) יכולה לקחת גם 10 דקות. צ'ק אאוט עוד 5. לסיים לארוז בבוקר עוד 10 לפחות. סה"כ כחצי שעה.
כלומר כדי לצאת ב-7 בבוקר צריך לקום ב-6 בערך. אם זה ריאלי מבחינתכם לקום ב-6, ואם זמני ההתארגנות שהזכרתי פה גם ריאליים לגביכם - מעולה.