שאלה- הגעה מרג'סטאן לגואה
-
היי
מה הדרך הכי מהירה ונוחה להגיע מרג'אסטן ( ג'אייפור או פושקר) לארמבול בגואה?
הכוונה באופצייה שהיא לא טיסה
תודה מראש

-
רכבת -
רכבתיש רכב ישירה מרגאסטן לגואה או שאני צריכה להגיע קודם למומבאי ושם להחליף לרכבת לגואה?
-
רכבתאם זכור לי יש רכבת מאג'מר העיר הסמוכה לפושקר , מאוד רצוי להזמין כרטיס
זמן רב מראש,מכוון שזאת העונה.קחי בחשבון שזאת נסיעה מאוד ארוכה
ומתישה,נסי למצוא שותפים.
-
רכבתיש פעם בשבוע (-ביום ו') רכבת מג'איפור ואג'מר אל גואה, אבל בגלל כנראה שזו רכבת של פעם בשבוע יש עומס מטורף של הזמנות עליה וגם אין הקצאות לתיירים. המלצה שלי: להחליף רכבת בבומבי או במקום אחר. אם את מגיעה במקרה לבונדי (מקום מומלץ בזכות עצמו) אז יש תחנה קרובה בקוטה שנמצאת חצי שעה משם. מקוטה יש הרבה רכבות לגואה (אבל זה כאמור אם את מגיעה לבונדי. מג'איפור או אג'מר זה 7 שעות לבונדי!)
-
רכבתרק לסבר את האוזן ולהכין אותך -
משך הנסיעה ברכבת מג'יפור למרגאו (גואה. אין תחנה בארמבול) הוא כ 30 שעות פלוס זמן ההחלפה במומבאי (קשה יהיה לך לכוון לרכבת השבועית שרן מפנה אליה), פלוס כארבע חמש שעות נסיעה בלוקלים לארמבול (אלא אם את שוכרת מונית יקרה ואז זה כשעה וחצי).
אוסיף שאני נסעתי בכוון ההפוך ממרגאו לדלהי ושולשים השעות הפכו לארבעים. היתה זו אחת החוויות הזכורות לי מהודו.
לכן, אם את יכולה, תעצרי במומבאי למספר ימים (שווה) אחרי כ 20 שעות רכבת. תטיילי שם ואז תמשיכי.
-
רכבתלרוני.
אם אני לא טועה יש תחנה בארמבול
בשם פרנהים.
-
רכבתורק כדי לאזן קצת את רוני

נסעתי לבד מדלהי לגואה ברכבת המהירה (25 שעות נסיעה רשמית, 30 שעות בפועל) אחרי ארבעה חודשים של טיול בצפון, והנסיעה הייתה עבורי מעין-ויפאסנה לא מתוכננת של שינה-סריגה-קריאה-מוזיקה. הודו כל כך סואנת וגדושה שהנסיעה הזו הייתה אולי הפעם הראשונה שיכלתי לסדר את המחשבות בשקט לאורך זמן ולעבד מה שעברתי, והיא נתנה לי מרווח נשימה והתארגנות שבדיעבד היה מאד חשוב לי. שלא לדבר על זה שבגלל ההבדלים בין הצפון לדרום ירדתי בגואה והרגשתי כאילו עשיתי ריסטארט והתחלתי טיול חדש.
ככה שיש גם יתרונות לנסיעה רצופה... -
רכבתאני רוצה לחזור על החלק השני בהצעתי - לגבי ראג'סטן - להמשיך ולהגיע גם לבונדי ואז לקחת רכבת ישירה מקוטה לגואה. בונדי זה מקום נפלא ולא תצטערי שהגעת אליו (אני הייתי ממליץ להגיע גם לאודאיפור שיחסית לא רחוקה - אבל זה תלוי בזמן שלך). מבונדי נוסעים חצי שעה-שעה באוטובוס לקוטה ומשם יש הרבה רכבות ישירות לגואה - קוטה נמצאת על קו הרכבת הראשי מדלהי דרומה אל בומבי והחוף הדרום מערבי ויש ממנה כל יום רכבת או שתיים לגואה. בדרך זו גם תרוויחי ביקור בבונדי המקסימה וגם נסיעה ישירה לגואה בלי החלפות!
-
קצת חפירהשמעון - אכן יש Pernem ויש גם Tivim אבל לא בטוח שכל רכבת עוצרת שם, וגם משם המרחק לארמבול לא קטן (15-25 ק"מ).
גלית - לא הערכתי את הנסיעה, רק ציינתי את הזמנים. כמו שכתבתי היתה זו אחת החויות היותר מענינות בהודו. ראשית ההתנהלות. הרכבת נסעה במסלול המתוכנן עד שהגיעה לגוג'ארט שם היתה שביתה על הפסים. בלי אומר ודברים חזרה הרכבת על עיקבותיה ונסעה במסלול אחר, 10 שעות יותר, כאמור.
באותו הזמן ישבנו, זוגתי ואני, בודדים בתא AC1 מצויידים במזון, נשנושים, מחשב עם אינטרנט וספרי קריאה נהנים כל שתי היממות מרגיעה כמעט כמו במלון.
רן - בין בונדי למומבאי - מומבאי.
יש נטיה בפורום להמעיט בערכן של הערים הגדולות של הודו, או לפחות "לברוח" מהן בגלל היוקר, הרעש, הלכלוך, העוני והצפיפות. ואני אומר דווקא בגלל כל אלה חשוב להגיע אליהן כדי להתחיל ולהבין את הודו.
סיור בן ארבע שעות בסלאמס של מומבאי - דהרבי - מלמד על הודו, וגם על עצמנו, עשרות מונים יותר מכל חוויה אחרת.
-
קצת חפירהתודה רבה לכולם על התגובות!!