טרקים בסיביר
-
אני מעוניין ללכת לטיל בסיביר, משהו יודע מאיפה אני יכול לקבל מידע/מפות על אזורי טיולים.. כל דבר שיאזור לי להגשים את החלום
תודה
-
טרקים בסיבירעשיתי טרק אחד באזור חצי האי ברגוזין על יימת בייקל בספטמבר 2012. בגדול מפה הורישו לי זוג שפגשתי בצפון מונגוליה. המפה הייתה טופוגרפית 1 ל200 אלף נראה לי ובשפה הרוסית. לא משהו שאתה רגיל לנווט איתו בארץ אבל זה מה שהיה לי. נדמה לי שהם קנו אותה בעיר ירקוצק (אחת הערים הגדולות באזור) אני מאמין שקיימות שם חנויות אאוטדור למציאת מפות ודברים כאלו. לגבי עניין הטרקים מומלץ בחום לחפש באינטרנט (עדיף באנגלית) שכן לא קיים הרבה מידע. אם אתה לא דובר רוסית הסיכוי להגיע לשם חסר ידע של מה אתה רוצה לעשות ולקבל מידע הוא אפסי.
בהצלחה
-
טרקים בסיביראהלן גלעד,
כמו שאמר dweiss, ניתן להשיג מפות של איזור סובב בייקל (וספיציפית ברגוזין) בחנויות ספרים באירקוצק. יש כמה כאלה ברחוב הראשי, רחוב מרקס.
בנוסף - יש אפליקציה של מפות צבאיות סובייטיות שמכילות את כל המפות הסובייטיות שיש בברה"מ ומסביב לה. תחפש קצת ותמצא, אני לא זוכר איך זה נקרא כרגע, נדמה לי military maps.
זה ייתן לך די והותר מפות.
עכשיו נשאר עניין ה"מה ואיפה"..
יש המון המון המון מקומות לטייל בהם בסיביר.. כמה מהם שאני מכיר:
כל איזור אלטאי מלא בהרים ובמקומות מעניינים. רפובליקת טובה היא גם יעד מרתק מבחינת טבע. כל האיזור שמסביב לבייקל כאמור. ליד העיירה קרסנוירסק ישנו אתר טבע שנקרא סטולבי שאפשר לעשות בו טיולים של יום-יומיים. בדרום בוריאטיה ישנם גם מקומות באיזור שליד הגבול עם מונגוליה.
יש לי חבר מיקוצק שסיפר לי על כמה מקומות מעניינים באיזור..
בקיצור - לשאול מה יש לעשות בסיביר זה פחות או יותר (יותר) כמו לשאול מה יש לעשות באירופה... המקום הזה עצום.
המקומות שסיפרתי לך עליהם הם מקומות שיצא לי או להגיע אליהם או לשמוע עליהם מאנשים בדרך, אבל זה אפילו לא קצה הקרחון יחסית למה שאפשר למצוא שם.
השאלה הנשאלת הנוספת - האם אתה בכלל מחפש טרקים ודברים כאלה, או טיולים אחרים? אני עשיתי טיול של חודש בסיביר, שלא כלל יותר מדי "טרקים" במובן הרגיל, אלא יותר מעברים בין ערים וכפרים, וזו הייתה חוויה.
בקיצור, אם תהיה יותר ספציפי אני יותר מאשמח לענות לך, אני חושב שזה אחד האיזורים המרתקים שיש בעולם
-
טרקים בסיביראבא שלי "טייל" שם כשלוש שנים כשהייה בגירוש בגין פעילות ציונית, לצערי כבר אי אפשר לשאול אותו...בכל אופן בספר"הבייתה" של אסף עינברי תוכל למצוא שם מספר פרטים.
שבת שלום