ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי קסדה

פורום סקי וסנובורד
    9
    15
    5681
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Aviran_3370424
      Aviran_3370424 נערך לאחרונה על ידי

עוד שבועיים אני נוסע לאנדורה לחופשת סקי שלישית.

בפעמיים הקודמות גלשתי בלי קסדה אבל אני כבר עושה מסלולים אדומים ושחורים ואני חושב לעצמי שאולי כדאי לשים קסדה כי אני עדין לא גולש הכי טוב בעולם.

ולהלן השאלות:

איזה סוגי קסדות יש? מה טווח המחירים (בארץ/באנדורה)? האם נהוג ואפשרי להשכיר קסדה? כמה קריטי בכלל לשים קסדה?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אריק בקר
        אריק בקר נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי קסדה

שים קסדה !

אין שום ספק בצורך בקסדה בסקי ולא רק בסנואובורד, תנועה במהירות גבוהה עם עוד אין ספור אנשים שנעים איתך באותו מסלול או במסלולים מצטלבים כל אחד ברמת גלישה שונה ורמת אחריות ומודעות לבטיחות שונה.

לגבי בחירת קסדה , גש לכל חנות לציוד סקי בארץ או בחול מדוד דגם או שניים עד שתמצא משהוא מתאים.

חשוב מאוד שהקסדה תשב בצורה נוחה (אתה לא אמור להרגיש בה ) ושתהיה אפשרות נוחה וטובה לחיבור הגוגל.

ממליץ גם על פתחי אוורור מתכווננים.

המחיר לא יקר ושלא נזדקק.

• shmoob
          shmoob נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי קסדה

רוב האנשים כיום גולשים עם קסדה, המצב השתנה בצורה כלכך מוחצת שמאוד נדיר לראות היום באתרים הגדולים מישהו בלי קסדה, חוץ מהבטיחות זה גם נוח יותר מבחינת חימום והגנה מרוח ומשלג שיורד.

בעיקרון כל הקסדות של החברות הידועות מספקות הגנה טובה, ההבדל הוא בעיקר במשקל (יותר קל זה גם יותר יקר) ואם יש אוזניות למוסיקה מובנות בתוך הקסדה.

הקסדה לא נועדה להגן רק במסלולים מסוכנים, אלא גם כאשר אתה עומד במקום ומגיע גולש אחר במהירות ונכנס בך. ולכן מומלץ להיות עם קסדה גם במסלולים ירוקים קלים ובכל מקום באתר סקי.

אני הייתי קונה קסדה ולא משכיר כי זה ממש לא יקר. המחירים בארץ הם בין 200 ל 600 ש"ח ובאנדורה ראיתי שבסביבות 100 יורו. מכיוון שזאת כבר לא החופשה הראשונה שלך אז כנראה שנתפסת ללבן וכדאי לך להשקיע בקסדה משלך. גם זה קצת מגעיל ללבוש קסדה שמישהו אחר הזיע בה.

אני קניתי בארץ באוף פיסט, עלה בסביבות ה 300 שקל.

• rozmar
            rozmar נערך לאחרונה על ידי

כקודמיי: קסדה היא חובה. נקודה.

אני עושה כבר סקי אקסטרימי הרבה יותר מבעבר, ומהשנה השלישית שלי אני עם קסדה פק"ל. אני מתכווצת כשאני רואה את התמונות שלי מהשנתיים הראשונות עם ראש חבוש בכובע. מזעזע ומסוכן...!

נפילות יכולות לקרות כל הזמן וגם הגוגלס וגם הקסדה עוזרים לשמור את הראש שלך בטוח ככל האפשר. וראש יש לנו רק אחד, אתה יודע...

מה שמצחיק הוא שהרבה ממי שלא משתמש היום בקסדה הם דווקא גולשי הסנובורד בSNOWPARK, או במסלולי דאבל דאיימונד צרים ותלולים.

שזו כמובן שטות ממדרגה ראשונה...הם הראשונים להיפגע בשל תנאי האקסטרים הקשים.

זה לא יקר וזה שווה את משקלו בזהב.

ואכן, רוב הגולשים של היום, בין אם סקיירים ובין אם סנובורדיסטים, משתמשים בקסדות. אחת הבעיות העיקריות כפי שנאמר לפניי, הוא אם מישהו נכנס בך מאחורנית ומפיל אותך (קרה לי לפני כמה שנים במונטה רוסה. במהירות גבוהה יותר של שנינו זה היה יכול להיות ממש סכנת נפשות), וזכור המקרה של אשתו של ליאם ניסן במונטרמבלאן בקנדה , וכן הילד הישראלי שמת מפגיעת מעלית לפני מס' שנים בצ'רביניה. לפעמים קסדה עושה את ההבדל בין לחיות ל- לא לחיות. 

אפשר לקנות בארץ או בחו"ל, אבל מה שבטוח- חייבים לקנות כי זה חלק מהציוד החיוני.

ואגב, אני עכשיו שוקלת החלפת הקסדה בקסדה עם אוזניות מובנות. שווה למי שמאזין כמוני לאייפוד ולפודקאסטים.

צירפתי את הצילומים מעוררי החלחלה+ המטמורפוזה לקסדה.

וכך זה נראה בשנת 2014....! כמו שצריך !סקי שנה שניה, 2007, אלפי די סוויסי.טעות גדולה לגלוש בלי קסדה...
            • Aviran_3370424

התייעצות לגבי קסדה

מעולה, תודה לכולם!

אני בהחלט הולך לקנות עכשיו קסדה.

נקווה שלא נזדקק לה ושהמטרה היחידה שלה תהיה לחמם!

• shmoob
                shmoob נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי קסדה

כאשר אתה הולך לקנות קסדה תיקח איתך את הגוגלס כדי לראות שם יושבים טוב ביחד עם הקסדה. אחד הדברים שיכולים להיות מעצבנים בקסדה הוא שהגוגלס לא מתאימים ואו שהם יושבים עקום, או שיש רווח גדול מעצבן בין החלק העליון של המשקפת לקסדה שנכנס דרכו אוויר קר שמקפיא את המצח. 

• Tal.goldstein
                  Tal.goldstein נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי קסדה

אין לי הרבה עצות לתת לך לגבי רכישה/השכרה (אני רכשתי בצרפת-לא הוצאה דרמתית), לגבי שאלתך האם קריטי -מאוד קריטי!!! יומיים אחרי רכישת הקסדה עברתי תאונת סקי "קלה" שנגמרה בזעזוע מוח קל.... תבין מה מידת הקריטיות.

• markus
                    markus נערך לאחרונה על ידי

טל, מאוד חשוב

להחליף את הקסדה אחרי תאונה כזאת או כל אירוע אחר שהיא קיבלה מכה (אפילו זריקת הקסדה אחרי הסקי לפינה כבר יכולה לפגוע בתכונות של הקסדה).  לכן לדעתי לא טוב לשכור קסדה - אתה לא יודע מה היא עברה לפני שהגיעה אליך.  בכל מקרה מומלץ להחליף קסדה כל 5 שנים בערך.

גלישה בטוחה

מרקוס

• K M
                      K M נערך לאחרונה על ידי

קסדה לילדים

שלום,

מה ההמלצה לגבי השכרה של קסדה לילדים ? מצד אחד לא כדאי, שכן לא יודעים מה עבר על הקסדה, ומצד שני, ילדים גדלים ומשתנים משנה לשנה.

• מ. פולני
                        מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

קסדה לילדים - ברור

אף אחד טרם מת מסירחון

וכינים ממילא הם חוטפים בגן או בבי"ס

לעומת זאת, יש להם ראש אחד בלבד

התשובה ברורה מאליה - אם רוצים לחסוך בכסף ולא לקנות, אז או ששוכרים או שלוקחים בהשאלה מחבר שיש לו

• K M
                          K M נערך לאחרונה על ידי

קסדה לילדים - ברור

אני לא מדבר על השאלה האם קסדה או לא קסדה. ברור שקסדה היא חובה ועל כך אין שאלה. השאלה נשאלה לגבי איכות קסדה מהשכרה, שאולי נחבטה פה ושם, ויעילותה נפגמה.

• מ. פולני

זו בעיה אחרת

כאן תצטרך לסמוך על האמינות של החנות

אבל כשאתה קונה - אתה יודע אם הקרטון נפל איפה שהוא בדרך עד שהקסדות על המדף? או אם מי שמדד את הקסדה אתמול והחליט שהצבע לא מתאים למעיל שלו לא הפיל אותה לרצפה מגובה מטר וחצי בטעות ושם במקום בלי שמישהו יראה (או שמישהו ראה והחליט שמי שיבוא מחר לא ידע מזה)? זה הטבע האנושי - לטאטא מתחת לשטיח בתקווה שאף אחד לא ישים לב.

• Aviran_3370424

מקפיץ את השרשור

עוד לא קניתי את הקסדה והנסיעה כבר קרובה מאוד.

אני ממש מנסה לחסוך כמה שיותר כי חרגתי מהתקציב על הנסיעה הזאת יותר מדי.

מצד שני אני לא רוצה להתפשר על האיכות.

ראיתי שיש עוד "לילה לבן" בחנות שלג בפתח תקווה, פעם קודמת הייתי ומצאתי מכנסיים במחיר טוב. השאלה אם מישהו היה בפעם הקודמת והסתכל שם קצת על קסדות, איכות הקסדות ומחירים? (שורה תחתונה, אין לי זמן להגיע לחנות כי תקופת המבחנים הארורה לא נגמרה עדין ומלווה אותי עד ממש לפני הטיסה)

יש המלצות לחנויות ספציפיות בפה דה לה קאסה שהסחורה בהן טובה והמחיר טוב?

תודה 🙂

• מ. פולני

לחסוך על קסדה - לא רעיון שיזכה אותך בפרס

המחיר של קסדה איכותית הוא מ-90 יורו וצפונה.

ההפרשים מחנות אחת לשניה אינם משמעותיים. מה שחשוב זה למדוד ולמצוא את זו שיושבת טוב על הראש עם הגוגלס. 

רצוי ביותר: פתחי אוורור שניתנים לפתיחה ולסגירה. כוונון של הגודל שקל לפתוח ולסגור כשהקסדה על הראש.

• alto
                                  alto נערך לאחרונה על ידי

לחסוך על קסדה - לא רעיון שיזכה אותך בפרס

דווקא יש אולי פרס מתאים - פרסי דרווין למי שמכיר.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון