ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ירח דבש יפן ותאילנד

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    10
    5634
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • idanlion
      idanlion נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו חדשים כאן ויש לנו כמה שאלות מקווים למצוא עזרה בנושא..

אנחנו מאוד רוצים לטוס לירח דבש ביפן שבגדול מעניין אותנו לבקר בטוקיו, קיוטו ובאוסקה (יוניברסל סטודיו יפן) התכנון שלנו אמור להיות ב-18.5 למשך חודש..

אנחנו מתלבטים אם כדאי ושווה לשלב גם את תאילנד בחודש הזה ולהנות שם חלק מהזמן..

נשמח לשמוע טיפים, הצעות, דרכי הגעה וטיסות נוחות ליעדים..

תודה רבה!!!

עידן laugh

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • annaly
        annaly נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש יפן ותאילנד

תלוי מה בא לכם....

לא הייתי בתאינלד, אבל יפן מדהימה!!!!! וללא ספק, אם היו לי עוד ימים, אני באופן אישי הייתי נשארת ביפן, ולא נוסעת לשום יעד אחר בנוסף.

לגבי יפן, מומלץ לנחות באוסקה ולהמריא מטוקיו - או הפוך... תלוי מה מסתדר.  אבל חבל לעשות הלוך חזור יבשתית.

איזה טיפים? תשאל שאלות.

מה מעניין אתכם??

• ketzi
          ketzi נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש יפן ותאילנד

מזל טוב תחילה.

דווקא בשל העובדה שאתם רוצים לחגוג ירח דבש, המקום לעשותו - בתאילנד, באיים.

אין כמו האוירה של חופים זהובים, דקלים וים בצבע טורקיז לתקופה נהדרת זו שבחייכם.

גם בנגקוק נהדרת ויש מה לעשות בימים ובלילות. ישנן טיסות מאוסקה לתאילנד.

מציעה לך לא לוותר על יפן (גם אנחנו נהיה שם במאי 2014), אבל לסיים עם טעם נהדר של רומנטיקה ויופי בתאילנד...

• okss14
            okss14 נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש יפן ותאילנד

יפן מדהימה. אין מה להשוות בין המדינות.

האיים בתאילנד יפים וכיף לנוח בהם. מה שאני הייתי עושה,  כמו שהמגיבה מעליי מציעה, זה לטייל ביפן ולקנח בתאילנד. אני הייתי מקצץ את הביקור בתאילנד לכמה ימים בודדים שבהם גם תספיק לשתות קוקוס על איזה אי וגם להסתובב קצת בבנגקוק. 

• idanlion

ירח דבש יפן ותאילנד

תודה רבה לכולכם על התגובות,

שאלה נוספת שיש לי, הבנו שיש כמה סוגי רכבות ביפן, יכול להיות שרק בטוקיו יש סאבווי?

אם אני רוצה לנסוע מטוקיו לקיוטו ומשם לאוסקה אני אמור להשתמש רק ב-jr?...

והאם שווה לקנות כרטיס jr אם אני אמור לבקר רק בשלושה מקומות (טוקיו, קיוטו, אוסקה)?...

תודה רבה!!!

• annaly

ירח דבש יפן ותאילנד

JR זו חברה של רכבות.

ביפן יש הרבה חברות של רכבות, אבל הגדולה שבהן היא JR.

סאבווי יש בערים. בטוקיו יש המון, באוסקה יש מספיק, ובקיוטו כשאני הייתי היו רק שני קווים, לכן שם נסענו בעיקר באוטובוסים.

זה לא שתשתמש רק ב-JR אבל בד"כ מטוקיו לקיוטו נוסעים בJR (שלהם יש הרבה סוגים של רכבות: מהירות - אפילו מאוד, פרברים, מאספות ועוד).

האם משתלם לקנות JRPASS?

תבדוק עלויות בהתאם לתכנון שלך...

בתוך טוקיו כנראה שתיסע במטרו, ובתוך קיוטו כנראה שבאוטובוסים, מעבר לזה - 

האם תגיע לניקו / נארה / כמה ימים הטיול?

אם אתה מתכנן נסיעה בודדת אחת בקו טוקיו-קיוטו ב-JR אז כנראה שלא משתלם לקנות את הפאס השבועי.... אבל תבדוק....

• רוני סופר
                  רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש יפן ותאילנד

אני מתכנן טיול של חודש וחצי ביפן ומתכנן לקנות את הפס (אפילו שנים) של ה JR. על מנת לבדוק מחירים, קוים וזמינות הפס לנתיב מסוים תשתמש באתר הזה. ככה תוכל לסכם את המחירים ולהבין אם משתלם.

אם יש לך רק חודש ואתה לא רוצה לחרוש כל אחת מהמדינות חלק אותו בין שתיהן, כמו שהציעו. אבל יש מה לעשות בתאילנד או ביפן לבד חודש שלם.

• idanlion

ירח דבש יפן ותאילנד

היי אנה,

השאלה היא האם באמת משלם לי לקנות את ה-JRPASS?..

כמו שרשמתי למעלה אנחנו זוג וזהו טיול הירח דבש שלנו,

בעקרון אנחנו מתכננים לבקר בשלושה יעדים מרכזיים ביפן:

1- טוקיו- כל העיר המודרנית, קניות, קניונים, אאוטלטים, שדרות מעצבים, דיסני טוקיו מסעדות מעניינות ועוד...

2-קיוטו- כל הגנים, מקדשים, אזור הגיישות, כל יפן ה"ישנה" ומהות יפן, טיולי טבע ועוד...

3- אוסקה- בעיקר בשביל ה"יוניברסל סטודיו יפן".

השאלה היא האם לכל המקומות הללו אני חייב נסיעה ב- JRPASS?

אם אני לא טועה קראתי שמשדה התעופה נריתה לטוקיו אני אמור להשתמש בשירותי אוטובוסים לימוזין שהם הרבה יותר זולים פשוטים ונוחים לכיון המלון בטוקיו.. כך שכבר יורדת לי נסיעה מהשדה לטוקיו.

וגם הבנתי שיש באוסקה גם שדה תעופה?

האם הנסיעה לשם היא גם ברכבת ה-JR? או שגם פה אני נוסע בשירות אוטובוס.. או האם בכלל אני אמור לחזור לנריתה כדי לקחת טיסה חזרה לארץ?...

מקווה שהבנתם אותי.. חחח ותודה על התשובות של כולם! Smile

• רוני סופר
                      רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש יפן ותאילנד

אם אתם מתכוונים להיות רק בשלוש הערים האלה אז זה בטח לא משתלם.

בטוקיו עד כמה שהבנתי יש מעט קווים שהפס תקף בהם ומרחקי הנסיעה בין הערים, ומכאן המחירים, לא גדולים ולא יכסו את מחיר הפס.

אבל תבדוק בקישור שנתתי לך - יש שם מחירי הנסיעות אותן תחסוך בפס ותעשה את החשבון. כך למשל טוקיו - קיוטו עולה 7980Y וכו'.

גם מרחב הזמן הופך את הפס ללא משתלם כי תהיה במשך חודש בשלוש ערים. פס ל 3 שבועות עולה כ 58000Y וצריך לעשות הרבה נסיעות לכסות אותו.

לגבי הטיסה זה תלוי מה אתה מחליט. אבל טוקיו קיוטו ואוסקה ס"ה קרובות אחת לשניה (טוקיו - קיוטו כשעתים וחצי).

• annaly

ירח דבש יפן ותאילנד

הי,

כמו שרוני אמר, אם זה רק המעבר מטוקיו לקיוטו / אוסקה - אז אכן הפס לא משתלם.

לגבי איזה נסיעות כלולות בפאס:

בטוקיו, כנראה לא תשתמש בפאס.

בתוך קיוטו, ובתוך אוסקה - גם לא.

במעברים - בין טוקיו לקיוטו, ובין קיוטו לאוסקה, ולשד"ת - הפאס כן יכול לעזור, אבל שוב - כנראה שאם זה רק זה אז עדיף לשלם בנפרד על כל נסיעה.

אנחנו גם נסענו ב-JR לשד"ת טוקיו - אבל בהחלט יש הרבה דרכים להגיע לשם ומשם.

לגבי שד"ת קנסאי (ליד אוסקה) - יש ממנו לאוסקה לפחות 2 חברות של רכבות, שאחת מהן היא JR. כלומר אם תרכוש פאס - תיסע ברכבת הזו, ואם לא אז אתה תוכל לבחור.

לגבי אזור קיוטו - למשל אם תיסע לנארה - יש פאס אזורי, שהוא זול בהרבה מהפאס הכללי - אז אולי כדאי לך לרכוש את זה - שוב תלוי בתוכנית הטיול.

לגבי טיסות - כן מומלץ לנחות בטוקיו ולהמריא מאוסקה (או להיפך) סתם כי חבל לעשות את הנסיעה הזו הלוך חזור - ובטח אם אתה משלם עליה בנפרד. אבל כדאי לבדוק את המחיר של המראה ונחיתה ביעדים שונים - האם זה פחות ממחיר הנסיעה של קיוטו-טוקיו.

מה תוכנית הטיול?

ממליצה לך בדרך מטוקיו לקיוטו לטייל גם בהאקונה... וגם בטוקיו יש עוד הרבה מה לעשות... 

והערה אחרונה - לגבי קניות - הרוב שם יקר, אז מומלץ להנמיך ציפיות...

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון