אמצעי תשלום בטיול ארוך
-
שלום לחברי הפורום :
אנחנו משפחה 2 מבוגרים + 3 ילדים (13-10-5) , יוצאים באוגוסט לחוף המערבי , ל 25 יום .
מכיוון שמעולם לא יצאנו לטיול ארוך כל כך בהרכב הזה (הכי הרבה היה שבועיים באירופה ) , כמה כסף מזומן לוקחים לטיול כזה ? האם זה בטוח ? ולהסתמך על ויזה בינלאומית ?
אשמח לשמוע ממשפחות שיצאו לטיול ארוך איך הם התארגנו עם כסף
תודה לעוזרים
-
אמצעי תשלום בטיול ארוךאני משלם כמעט אך ורק בכרטיס אשראי. מזומן זה לתשלומים הקטנים בעיקר.
אני משתמש בכ-50 דולר ליום במזומן בטיול משפחתי.
יוצאים מהארץ עם כמה מאות במזומן. לטיול כזה הייתי לוקח סדר גודל של 1000 דולר, ואם צריך מושך בדרך מכספומט.
אני יודע שיש אנשים שמשתמשים יותר ממני באשראי וצורכים גם 10-20 דולר ליום בלבד.
ויש גם מי שיוצא מהארץ עם 200 דולר בלבד ומושך על פי צורך.
עלות המשיכה בכספומט היא סביבות ה-15-20 ש"ח. אם עושים את זה פעם בשבוע בערך זו עלות זניחה.
אני מאד לא אוהב להסתובב עם כמויות של מזומן. ביום יום בארץ אני מסתובב עם 200-1000 ש"ח. אז בחו"ל קצת יותר (גג 2000). לשני בני זוג זה יוצא לי 1000 דולר.
-
אמצעי תשלום בטיול ארוךמצחיק קצת "טיול ארוך"

הכל יחסי בחיים.
צא עם לפחות 2 ככרטיסי אשראי (שיהיה לגיבוי).
אם נוח לך, קנה בחשבון הבנק שלך מראש דולרים לחשבון המטח.
הצמד את כרטיס האשראי לחשבון המטח (בישראכרט זה מאוד קל).
כל רכישה ב X $ , ירד לך בדיוק X$ מהחשבון ללא עמלות.
העמלות היחידות בחול בישראכרט לדוגמא זה על משיכה וזה משהוא כמו 3 או 4$. זה הכל וגם זה יורד מחשבון המטח.
אני מסתובב עם ממש מעט מאוד דולרים. בטיול של שלושה שבועות סהכ הוצאתי 500 דולר במזומן וגם זה בלחץ
הכל הכל הכל באשראי. ככה גם קל לבצע מעקב על מה הלך הכסף.
-
אמצעי תשלום בטיול ארוךגם אנחנו מסתמכים על כרטיסי אשראי. נדמה לי שבטיול האחרון אפילו לא טרחנו לקנות דולרים מראש. לקחנו מה שהיה לנו, אולי מאה או מאתיים דולר, והוצאנו בבנקט הראשון (וזה היה טיול של ארבעה וחצי חודשים...)
ממליצה שלשני בני הזוג תהיה ויזה בינלאומית (נדמהלי שכל ויזה זהב ומעלה זה בינ"ל?) כך, גם אם חלילה אובד או נגנב אחד הארנקים, או אחד הכרטיסים מבוטל בגלל בעיה כלשהי, אתם לא נתקעים בלי כלום.
אגב, יש איזה עניין שרצוי לסדר מול הבנק כך שהתשלומים שאתם עושים בכרטיס האשראי בדולרים יגבו מכם פה בדולרים, ולא תהיה עמלת המרה על כל תשלום. אני לא בקיאה בזה, כי החצי השני שלי הוא האחראי על המגעים עם הבנקים. אולי האחרים בפורום ידעו טוב יותר. אני לא בטוחה שזה מאד חשוב בטיול של פחות מחודש (במושגים שלנו זה טיול קצרצר
)אני רואה עכשיו שמיי איסט התייחס בדיוק לזה בתגובה מעלי...
-
אמצעי תשלום בטיול ארוךתודה רבה לכולם !!!!!