זה נקרא ROAD TRIP !!
-
-
זה נקרא ROAD TRIP !!ובמכונית הזו נתקלנו בקיץ האחרון ב-Redwoods National & State Park בקליפורניה, כשעליה מפת הטיול שלהם.
-
זה נקרא ROAD TRIP !!סגר סריה של 50, כל הכבוד. אפילו הוואי ואלסקה.
הנה נושא לשירשור - כל אחד יכתוב בכמה מדינות היה ובאיזה לא (או ההיפך, מה שיוצא לכם יותר קצר).
אנחנו היינו ב-43 מדינות. חסרות לאוסף: איווה, ארקנסו, צפון קרולינה, דרום קרולינה ופלורידה. וכמובן הוואי ואלסקה.
-
זה נקרא ROAD TRIP !!חסרות לי:MAINE, RHODE ISLAND, HAWAII, ALASKA.
גם ב-GUAM לא ביקרתי, כן ביקרתי ב-VIRGIN ISLANDS וב-PUERTO RICO.
-
זה נקרא ROAD TRIP !!כמה זמן צריך להיות במדינה כדי שיהיה מותר לספור אותה?
הנה סיפור: לפני כמה זמן, באיזו ארוחת שישי משפחתית עלתה השאלה הזאת ליד השולחן והתחלנו לספור. אחי עבר מדינה מדינה וספר איפה הוא היה. בשלב מסויים אני טענתי בפניו שהוא היה במונטנה והוא טען בתוקף שהוא לא היה במונטנה. למרות שזה קרה לפני הרבה שנים ואני בכלל הייתי חייל כשהוא טייל לו במערב, אני צדקתי! הוא היה במונטנה. הוא פשוט שכח שבכניסה לילוסטון ממערב נכנסים למאיידהו למונטנה...
אני אגב, למורת 8 שנים בארה"ב, הייתי רק ב-14 מדינות. אני לא סופר מדינות שבהן היו לי עצירות של טיסות
.... הוואי, וושינגטון, אורגון, קליפורניה, איידהו, נבדה, מונטנה, וויומינג, קלורדו, אריזונה, ניו-יורק, מסצ'וסטס וכמבון יוטה וקונטיקט שבהן גרתי. -
זה נקרא ROAD TRIP !!ספרתי מדינות בהן ביקרתי, טיילתי, לא סתם עברתי.
לעבור זה לא לא בעיה: כמה פעמים ביקרתי בעיירה METROPOLIS באילינוי. משם נסעתי ל-TUNICA במדינת מיסיסיפי. הדרך מובילה אותך למדינת קנטקי, משם למיזורי, נכנסים לארקנסו, פונים שמאלה לטנסי ואז ימינה ונכנסים למיסיספי. סה"כ
פחות מ-400 ק"מ. -
זה נקרא ROAD TRIP !!אצלנו סופרים כל מדינה שעצרנו בה. גם אם זה לדלק או פיפי
כל מקום שיכולנו לעצור ולהצטלם מנופפים בדגל... (לא עשינו את זה, כמובן). לעבור 400 ק"מ במדינה, נחשב גם נחשב. מצד שני, אני לא מחשיבה את גואם או פוארטו ריקו, שכבודן במקומן מונח כיעדי טיול, בתור מדינות. רק מי שיש לה כוכב בדגל
-
זה נקרא ROAD TRIP !!אני יכול להתגאות רק ב- 25 מדינות. ה"חסרות" הן בעיקר אלו ב- Central Time Zone וגם לא מעט מאלו ב- Eastern Time Zone. דוקר בקרולינות כן ביקרתי, ואפילו ביקורים ארוכים (בצפון קרולינה).

-
זה נקרא ROAD TRIP !!חסרות לי הוואי, אלסקה, וושינגטון,אורגון,צפון דקוטה, מישיגן,קנזס.וזהו...
-
זה נקרא ROAD TRIP !!היינו כבר 3 פעמים כמשפחה, וכשסופרים עולה כי ביקרנו (כולל 'רק עברנו') בכל-כך מעט מדינות בצפון אמריקה.
ענת, עזרת לי עם התשובה לשאלה (של הקנאים !!) "...עוד פעם ארצות הברית??"
נותרו עוד כל כך הרבה מדינות.
ניו-יורק, ניו-ג'רזי, מרילנד, מסצ'וסטס, פנסילבניה, ורג'יניה, וושינגטון די.סי, פלורידה,
מיזורי (כמעט כל המשפחה),
מונטנה, ויומינג, איידהו (ותודה ליילוסטון...שווה 3 מדינות...),
אורגון, וושינגטון, יוטה, נבדה, אריזונה (עברנו צד בסכר הובר....),
וכמובן קליפורניה.
מדינות, כמו ילדים, לא סופרים. ממשיכים להנות.
בטיול הקרוב מתוכננות השלמות והרחבות במזרח ובמערב, ואחריו, מדינות הדרום. ואחריו.... יש זמן לתכנן.
-
זה נקרא ROAD TRIP !!אצלי חסר מעט מהמזרח ורוב מדינות המרכז:
פנסילבניה, צפון קרולינה, דרום קרולינה, אוהיו, אינדיאנה, קנטקי, טנסי, ארקנזס, מיסיסיפי, אוקלהומה, קנזס, נברסקה, ויסקונסין, איוווה, מיזורי, צפון דקוטה, דרום דקוטה, מונטנה ולמעשה גם אלסקה, למרות שנחתתי שם באנקורז' 4 פעמים לקונקשן.
החמצתי משהו שווה נסיעה במיוחד ?
-
זה נקרא ROAD TRIP !!מונטנה לגמרי שווה נסיעה במיוחד, ולו בשביל פארק גליישר, היפה בפארקים לטעמי. צפון-דקוטה ודרום-דקוטה מפתיעות לטובה גם הן. לגמרי המערב, פתוח, גדול ומהמם חושים.
-
ענת, תודה ! -
זה נקרא ROAD TRIP !!קרולינה הצפונית היא המקום בו ביליתי את הזמן הארוך ביותר בארה"ב, כך שאני נוטה לה חסד. איזור האפלאצ'ים הוא יפה ושווה ביקור, ומצד שני, יש ענין גם בביקור באיזור החוף בצד השני של המדינה. למרות זאת, כתיר אני לא יודע אם זה היה היעד הראשון שלי.
גם בקרולינה הדרומית יש מה לראות. העיר צ'רלסטון, למשל, מהערים ההיסטוריות של ארה"ב, הנמצאת במקום יפה ומוקפת בים מ- 3 עברים, ועם בנינים היסטוריים יפים.
בשתיהן שולט הצבע הירוק של היערות הרבים המקיפים חלקים גדולים מהמדינות.
בדקוטה הדרומית ביקרתי רק בחלק הדרום מערבי, הגבעות השחורות וה- Badlands. שניהם שווים ביקור. אני שילבתי אותו במסלול מדנבר לילוסטון (כמובן שלא מדובר בדרך הישרה אלא באיגוף גדול). החלק המזרחי של המדינה שיך ל- Big Plains, ואני מבין שמדובר בנוף די אחיד ופחות מענין.
-
DHZ תודה !