Grand Canyon
-
שלם רב,
אנחנו משפחה עם 3 בנות. מתכננים טיול באזורי הפארקים של יוטה ואריזונה.
איזו גדה עדיפה לטיול בGrand Canyon? הדרומית או הצפונית?
נשמח לקבל המלצות למסלולים רגליים קלים,
תודה
-
Grand Canyonלמתי מתוכנן הטיול? יש תקופות שהגישה לגדה הצפונית סגורה.
הגדה הדרומית יותר מפותחת ומתוירת. יש שם הרבה נקודות תצפית. יש שם גם מוזיאון קטן עם דגם של הגרנד קניון. בכניסה לפארק יש IMAX מומלץ. הגדה הצפונית היא טבע נטו.
למרות שלא היינו בגדה הצפונית, לפי מה שהתרשמתי מקריאה בפורום, עם ילדים עדיפה הגדה הדרומית.
-
Grand Canyonאני מניח שרוב האנשים מבקרים רק באחת- אז תתקשי לקבל פה תשובה ממישהו שמשווה בין שתיהן.
אני הייתי בצפונית- היה יפה, אבל לא "נפלתי" לעומת כל הפארקים האחרים. בדיעבד- לדעתי כדאי לתכנן בגרנד קניון גם מסלול הליכה רגלי. אם הולכים רק לתצפיות זה הרבה פחות מרשים מאשר פארקים אחרים באזור. זו אחת הסיבות שעם הילדים ויתרנו על נסיעה לשם, כי התקשנו לשלב את הדרך + הליכה רגלית לתוך תוכנית הפארקים שלנו.
תהנו!
-
Grand Canyonלכל צד של הגרנד קניון יש את היתרונות שלו. ראשית, הגדה הצפונית פתוחה מאמצע מאי בערך עד אמצע אוקטובר. השלג הראשון הוא אינדיקציה לסגירה מלאה של הפארק (גדה צפונית). אם הטיול שלכם איננו מסוף מאי עד תחילת אוקטובר, אז הגדה הדרומית היא החלופה היחידה.
יתרונות לגדה הצפונית:
- הדרך אליה מאד יפה ועוברת ביער, שלא כמו הדרך לגדה הדרומית שעוברת בנוף חשוף.
- מיעוט מבקרים יחסית לגדה הדרומית וגישה ברכב לכל חלקי הכביש שעובר בפארק.
- מסלולי הליכה שאינם כרוכים בירידה לקניון.
- נקודה חשובה מאד - נוחות רבה יותר לשילוב עם מסלול בפארקים של דרום מערב יוטה (ברייס קניון וציון)
חסרונות:
- נוף פחות מרשים (לדעתי).
- כמעט ולא ניתן לראות את נהר הקולוראדו בתחתית הקניון.
יתרונות הגדה הדרומית:
- פתוחים לקניון לכל אורך הפארק. פנורמה מדהימה.
- רואים את נהר הקולוראדו ממקומות רבים (אם כי לא מאיזור מרכז המבקרים).
- פתוח כל השנה
חסרונות:
- דרך ארוכה יותר מאיזור הפארקים של דרום יוטה. דורש מעבר בפייג'. גם ממנה, הדרך לגדה הצפונית קצרה יותר.
- דרך גישה פחות יפה.
- ריבוי מבקרים
- חלק מהפארק נגיש רק באמצעות שאטלים.
- טיולים רגליים - בעיקר ירידה לקניון (אפשרות לירידה חלקית ועליה חזרה).
אני מצרף תמונות משתי הגדות שיעזרו לכם להחליט: