טיול לפרו באוקטובר
-
בהודעה הקודמת נפלה טעות במשך הטיול. הנה התיקון
הי. אנחנו משפחה עם 3 ילדים (12-18), נוסעים לכשבועיים לפרו באוקטובר.
מתוך השיטוטים באתר ובאינטרנט, גיבשתי תכנית בקווים כלליים.
אשמח לתיקונים ,הערות והוספות סביב חלוקת הימים לפי מרחקים בין המקומות, מחירים, בטיחות, אטרקציות ילדים בגילאים אלו וכדומה
חמישי - יציאה בלילה מישראל לכיוון לימה
שישי - טיסה
שבת - הגעה לפנות בוקר ללימה. שינה כמה שעות. טיסה לקוסקו (שעה כ 100 דולר)
יריד אומנים בקוסקו. לינה בקוסקו
ראשון - נסיעה שעה לפיסאק. ביקור בשוק (זמן להתרגל לגובה). לינה בקוסקו.
שני - טיסה מקוסקו לפונו (כ 150 דולר), סיור בטיטיקקה. לינה בטיטיקקה
שלישי - נסיעה באוטובוס לאריקיפה ולקולקה ( קונדורים). טיסה לקוסקו (כ 150 דולר)
מאיפה טסים לקוסקו? לינה בקוסקו
רביעי - אורובמבה. רפטינג ושוק. לינה בקוסקו.
חמישי - נסיעה ברכבת מקוסקו למאצ'ו פיצ'ו (4 שעות, כ 60 דולר), נסיעה באוטובוס.
סיור באתר. נסיעה ברכבת ממאצ'ו פיצ'ו לאולנטייטמבו -הופעות פולקלור (שעה
וחצי). נסיעה חזרה לקוסקו (שעה ברכבת). לינה בקוסקו
שישי - טיסה מקוסקו לפוארטו מלדונדו. לינה בג'ונגל
שבת - פוארטו מלדונדו. לינה בג'ונגל (עלות הסיור ללא טיסות כ 300 דולר)
ראשון - טיסה מפוארטו מלדונדו ללימה. לינה בלימה
שני - נסיעה לאיקה לדיונות (4 שעות). אחר כך נסיעה שעה לפיסאק .לינה בפיסאק.
שלישי - שיט 3 שעות. גלפגוס לעניים. נסיעה 3 שעות ללימה. סיור קצר בלימה
טיסה בלילה לישראל
רביעי - טיסה
חמישי - הגעה לפנות בוקר לארץ
מודה מראש לכל המשיבים, תמי
-
טיול לפרו באוקטוברהערות :
1 - התכנון שלכם מדוייק מאוד, פרו ידועה ביכולת שלה להוציא לנו את העצבים - עיכובים, שביתות וסתם פאנצרים לא צפויים - קחו זאת בחשבון !
2 - טיסה מקוסקו לחואליקה אולי מיותר. יש אוטובוס לילה וזה חסכון של 100$ על הטיסה ועוד לילה לינה. תחשבו על זה.
3 - לא ידוע לי על טיסה ישירה מאריקיפה לקוסקו (זה דרך לימה או חואליקה מה שאורך עוד מספר שעות) - בכל מקרה בשום אופן לא לעשות את הדרך באוטובוס כי זאת דרך סיוט.
* אפשרות ? לטוס מראש לאריקיפה - משם אוטובוס לילה לפונו - משם אוטובוס לילה לקוסקו וחסכתם 200$ על טיסות (ההפרש לאוטובוס) + 2 לילות במלון.
4. מאיקה זה לפיסקו ולא לפיסאק (סתם תיקון קל)
סה"כ בסדר רק יותר מדי צפוף מדוייק. שלא תתאכזבו אם יהיו בעיות כי זה קורה.
בשם צוות הוסטל ריוונדל פרימיום, לימה פרו
הוסטל, סוכנות נסיעות ומסעדה ישראלית -
טיול לפרו באוקטוברתודה רבה על ההערות .
איפה זה חואליקה? איך מאייתים את זה בלועזית?
תודה, תמי
-
טיול לפרו באוקטובראין שדה תעופה בפונו ולכן צריכים לנחות בחואליקה JUALICA
-
טיול לפרו באוקטוברהמון תודה
-
טיול לפרו באוקטוברכמה הערות/הצעות:
לתחושתי יש יותר מדי טיסות ולוגיסטיקות בשביל טיול של שבועיים.
מבחינת טיסות - נראה לי שעדיף לכם לטוס מלימה ישירות לחואליקה ולא לעצור בדרך בקוסקו.
הייתי מציע להתמקד בשני אזורים בלבד - קוסקו רבתי ולימה רבתי (או בקיצור - מוותר על אריקיפה - אי אפשר לכבוש את פרו בשבועיים ולעשות את כל הטיסות והנסיעות האלה בשביל יום אחד נשמע לי מוגזם ולא נוח, בטח לא עם ילדים).
קוסקו רבתי צריך לכלול את אזור אגם טיטיקקה, מאצ'ו פיצ'ו, פיסאק והעמק הקדוש וכן את פוארטו מלדונדו.
לימה רבתי את לימה, פיסאק ואיקה (ככה תוכלו לוותר על פיסאק ואיקה אם יהיו שיבושים כלשהם).
אני בהחלט חושב שהתכנון מבחינת השארת השהייה בפוארטו מלדונדו לפני לימה נכון, כי אחרת זאת התאקלמות כפולה כי פוארטו מלדונדו זה מקום נמוך ו"עשיר יותר בחמצן" מאשר קוסקו.
*לגבי מאצ'ו פיצ'ו - פספסתם משהו כאן - עדיף (שלא לומר חייבים) להגיע לאקוואס קאליינטס בלילה שלפני הביקור במאצ'ו פיצ'ו. האתר נסגר מוקדם וכל היופי והכיף הוא לסייר החל מהשעות המוקדמות (ולפני שכל התיירים מגיעים).
הצעות שלי מבחינת סדר:
שבת - לטוס מלימה לחואליקה. לא לעצור בדרך לשינה ולמנוחה בלימה. מדובר בסך הכל על טיסה של שעה וחצי. עדיף לכם לנוח כבר בחואליקה בשבת ולהתאקלם כך לגובה. לינה בחואליקה / פונו.
ראשון - (?נסיעה מחואליקה לפונו - אם לא ישנתם בפונו), סיור בטיטיקקה, ואוטובוס לילה לקוסקו / טיסה לקוסקו (ולינה בקוסקו).
שני - סיור בקוסקו (יריד אומנים וטיולים בעיר עצמה). לינה בקוסקו.
שלישי - אורובמבה - רפטינג ושוק. לינה בקוסקו.
רביעי - סיור ב-Sacred Valley (פיסאק, כולל השוק, נכללים בתוך כך)? לחילופין, אפשר לנצל את היום לנסיעה לאולנטייטמבו להופעת פולקלור ולהמשיך משם לכיוון מאצ'ו פיצ'ו ולישון בלילה שלפני באקוואס קאליינטס.
חמישי - מאצ'ו פיצ'ו (לקנות כרטיסים ל-Huayna Picchu שמספק תצפית מרהיבה על כל האתר, ושימו לב שיש כרטיסים או לשבע בבוקר או לעשר בבוקר, מה שמחזק את ההגעה לאקוואס קאליינטס יום לפני כן). לאחר מכן חזרה לקוסקו ולינה בקוסקו.
שישי - טיסה לפוארטו מלדונדו (שימו לב שאתם צריכים לתפוס טיסה מוקדמת) ולינה בג'ונגל.
שבת - פוארטו מלדונדו ולינה בג'ונגל.
ראשון - טיסה מפוארטו מלדונדו ללימה (דרך קוסקו - כי זאת הדרך היחידה). שימו לב לקחת טיסה בשעות אחר הצהריים כי אחרת אתם מסתכנים בפספוס הטיסה או בקיצור משמעותי של חווית הג'ונגלים שלכם.
שני + שלישי - אני לא רואה סיבה או צורך לישון בפיסאק. אתם יכולים לעשות את הדיונות של איקה בסיור יום מלימה, ולשלב באותו סיור את ה"גלאפגוס לעניים". יש סיורים שיוצאים מלימה בבוקר, נוסעים להפלגה ולאחר מכן מסיימים בסיור בדיונות ואז חוזרים ללימה.
ככה "תרוויחו" עוד יום למנוחה.
הכי חשוב - תבלו!
-
טיול לפרו באוקטוברהעירו החברה מריוונדל נכון שהתכנון שלכם צפוף.
אני ממליץ לשהות בהתחלה יום בלימה . להרגע ורק למחרת לטוס לקוסקו אתם תגיעו ללימה אחרי כ12 שעות טיסה מאירופה שקדמו לה כמה שעות טיסה מהארץ תהיו שפוכים! אתם מגיעים עם ילדים צעירים! יש סיור מאורגן בלימה שאורך כמה שעות ועולה 60$ לאדם.
אני ממליץ לא לטוס עם חברת איבריה חברה על הפנים ! עדיף ק.ל.מ יותר יקר אבל כדאי.
בנוסף חשוב אפילו חובה לקחת כדורים נגד מחלת גבהים ובקוסקו לסייר לפחות יום .
אני חושב שיותר נכון לנסוע מקוסקו למצו' פיצו הלוך חזור ואחר כך המשך הטיול.
הנסיעה למצו' פיצו ביחוד בחזרה עם השילוב של הרכבת והמיניבוס מתישים.
יש חברה בפרו שאני כן ממליץ עליה למרות שהיו עליה תלונות שנקראת go2peru
הזמנו דרכם מלונות וטיסות
-
טיול לפרו באוקטוברראשית, תודה על ההשקעה בהתייחסות כה מפורטת. מעבדת את הנתונים לתןך התכנית.
אחת הסיבות לחלוקת הימים כפי שבחרתי הייתה אנפורמציה על כך שיריד האמנים בקוסקו (שבת), השוק באורובמבה(רביעי) והשוק בפיסאק (ראשון), עשירים ותוססים יותר בימים אלו. חשבתי שאלו יהיו אתנחתות פחות מעייפות עבור הילדים (ולא רק). האם אני טועה?
שאלה שניה - האם אזור קוסקו ואזור טיטיקקה, דורשים זמן הסתגלות נפרד לגובה
או אם לשאול זאת אחרת, אם אעשה אותן ברצף, האם אפשר לבנות על זמן הסתגלות אחד או שצריך לקחת עבור כל אחד מהם יום נפרד להסתגלות לגובה?
-
טיול לפרו באוקטוברלגבי שאלת ההסתגלות כדאי לשאול בפורום בריאות את ד"ר אנט. לדעתי המאוד לא קובעת לא צריך, אבל חשוב מאוד (ביחוד לילדים ) ליטול כדורים נגד מחלת הגבהים ולא להיות גיבורים..
-
טיול לפרו באוקטוברתודה רוני
-
טיול לפרו באוקטוברלגבי השאלה הראשונה -
אני חושב שאתם עושים מהשווקים יותר ממה שהם.
הערים צבעוניות בכל מקרה, ובקוסקו יש שוק שפעיל כל יום (לדעתי) במרכז העיר. באורובמבה אם תעשו רפטינג אני לא בטוח שתוכלו לשלב גם שוק, ובפיסאק אני חושב שהשוק פעיל כל יום ולפי tripadvisor הימים המרכזיים הם ראשון, שלישי וחמישי (פשוט לא זוכר באיזה יום הייתי שם אבל היה אחלה שוק, ודווקא בראשון יש סבירות שיהיה עמוס מדי).
*הדבר שחשוב הוא לישון ליד מאצ'ו פיצ'ו ביום לפני הביקור באתר.
לגבי ההסתגלות לגובה - קוסקו וטיטיקקה הם בערך באותו הגובה ולכן אין צורך בהסתגלות נפרדת. את ההתאקלמות תעשו במקום הראשון אליו תגיעו.
-
טיול לפרו באוקטוברתודה על התשובה המקיפה
לגבי הטיפ על מאצ'ו פיצ'ו - כבר יושם במלואו
שוב תודה לכל המשיבים, סייעתם מאד!
תמי
-
טיול לפרו באוקטוברכמו שכתבה המגיבה אחרי . עדיף לישון באגואס קליינטס לילה לפני מצו' פיצו'
מהרכבת לעיירה הקטנה זו הליכה קצרה ברגל ואם תקחו מלון סביר ולא פשפשיה , יבואו לעזור לכם ברכבת לסחוב את החפצים.
כתבתי טיפ שרוכשים כרטיס לאוטובוס מהעירה לאתר. כדאי לשלם ב$ יותר זול מהתשלום בסולס. וכמובן להחליף מטבע בערים הגדולות. לא באגואס השערים ממש נמוכים.
כדאי לעיין בטיפים שבאתר בעיקר על הדרך חזרה ממצו' פיצו' לקוסקו שלא להתקע בהמתנה באוליינטמבו למיניבוסים לקוסקו ולחכות שהם ימלאו מקומות.
אוקטובר מזג אויר ממש טוב היינו בנובמבר והיה מזג אויר קריר כמעט ולא ירד לנו גשם .
-
טיול לפרו באוקטוברהי רוני
אגווס קליינטס כבר נכנסה לתכנית. רושמת לעצמי גם את כלשאר הטיפים לשילוב בתכנית כשתהיה בשלב יותר מתקדם.
שמחה לשמוע על מזג האוויר. באמת הייתי קצת מוטרדת
ושוב , תודה