שאלה לגבי APT - פרובאנס
-
נוסעים בסוף מאי תחילת יוני.
מצאנו דירה במלון דירות בעיר אפט והזמנו ל6 ימים שהם אמצע הטיול. היתרונות - זו דירה עם כל הפסיליטיס של דירה - אפשר לקנות בשווקים ולבשל לבד. אפשר לבטל את ההזמנה עד הרגע האחרון - וזה חשוב לנו הפעם באופן מיוחד, ואין צורך בתשלום מראש כמו ביתר הדירות ומקבל ציון גבוה מאוד.
היות ואתמול שמעתי לראשונה שלא נעים באפט של אמצע השבוע (שלא בזמן השוק) הייתי רוצה לשמוע מנסיונם של אנשים נוספים.
ריניני? עודד? יונית?
תודה
רבקה
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסרבקה, עניתי לך בפורום אירופה
מירה
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסרבקה'לה,
אני מכירה את אפט רק בשבת-של-שוק, לא יודעת להגיד לך יותר מזה..
מצטערת.
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסתודה ריני, תודה שבאת! ותודה מירה גם כאן. אני נהנית מקריאה פעם נוספת!!!!
יש לי שאלה אולי לא שייכת - יש יתושים בסביבה? ואם כן, הם ממש מפריעים?
רבקה
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסרבקה,
אני חוששת שלבנדר עדיין לא ממש פורח בתחילת יוני. בלי קשר, אני מאוד סקרנית לדעת מה את מתכננת.
מירה, את סיפור הטיול שלך קראתי שוב עכשיו. סיכום מאוד נחמד. ראיתי שירדתם ברגל אל הורדון. האם באמת המראה מלמטה מרשים יותר מאשר מלמעלה?
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסהי
קודם כל, תודה למירה שוב, הוצאתי עכשיו כמה טיפים חיוניים, ונהניתי מאוד לקרוא שוב את האשכול, שלשמחתי נשאר בשלמותו.
זיוה -
אני לא יורדת כרגע לרזולוציות, כי כשיש הרבה זמן עד לטיול, הרצונות גדלים כל יום עוד ועוד.
כרגע הזמנו דירה במלון דירות באפט לשישה לילות (אליה נגיע בטיול של יומיים מג'נבה) כשהכוונה לראות את הלוברון, רוסיון ושביל האוקר, אקס, ואביניון ומצד שני את מטעי Vaucluse - שכן אם לא נצליח לראות את פריחת הלבנדר, נראה לפחות את פריחת האפרסקים, משמשים ודובדבנים (שאני מקווה שהתאריך כן יתאים), אח"כ הזמנו שני לילות במלון ליד אגם הקרואה-רוס, משם נטייל לורדון. אנחנו מקצים בכוונה יומיים אחרי שקראנו את הסיפור של עודד שהגשם תקף אותו באזור.
אחרי זה נותרו לנו עוד בין יומיים לשלושה ימים שבערך כל יום אנחנו מחליטים משהו אחר לגביהם...
אני אשמח לשמוע כל הארה/הערה.
רבקה
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסאין לי הערות, רק סקרנות. אז זה די דומה לציר שלנו. יופי לי. אני אוכל להיעזר בניסיון שלך

-
שאלה לגבי APT - פרובאנסתודה לכן, רבקה וזיוה, שמחה שאתן יכולות להיעזר באשכול

לגבי הוורדון - ירדנו למסלול קצר פשוט כדי ללכת קצת בטבע, וגם כי רציתי לשכשך את רגליי במים...
יופיו של הקניון ניכר מלמעלה, וכשמטיילים בערוץ רואים מקרוב צמחייה, מים וסלעים, אבל זה לא שונה בהרבה מטיול בערוצי נחל אחרים.
מירה
-
עוד משהו שנראה לי שכדאי מאד: בכפר ואנסק ישנו בית אריזה לדודבנים במעלה הכפר
שבפתחו נמכרות סלסלות פרי לדבריהם הדובדבנים הכי גדולים וטעימים בצרפת ואכן הם טעימים מאד!
בהזדמנות זו אודה לך על הטיול לטירול שמשמש אותנו כעת בהכנת טיולנו.
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסתודה על הטיפ - זה מסוג הטיפים שמייד מיד נכנסים לרשימות שלי!!
ותיהנו מאוסטריה!
רבקה
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסרבקה יקרה,
ראיתי את האשכול שלך לפני כמה ימים בחטף ולא היה לי אז זמן להגיב ולכן, אני מגיב עכשיו בקצרה.. אני מודה שאילולא היה מדובר בך וביקירך
, לא בטוח שהייתי זוכר לחזור ולחפש את האשכול שלך, אבל זו את, אז אני מקפיץ כי חשוב לי לכתוב לך משהו
..כמו שאת זוכרת, באוגוסט לפני שנתיים, טיילנו במשך שבועיים וחצי בפרובאנס ובריביירה הצרפתית, כשחצי מהזמן הוקדש לפרובאנס וחצי לריבירה.. אני אפילו מצרף את תחילת הסיפור, שכמובן (טרם) סיימתי אותו, רק לשם הנוסטלגיה שלי...חחח
...חיפשתי עכשיו ומצאתי כי רציתי להיזכר בשם המלון שבו ישנו בסנט רמי דה פרובאנס: http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1188583/start-0/
בקיצור, אני חושב שלינה בעיירה Apt היא פחות נוחה ופחות מתאימה כבסיס יציאה לטיולי כוכב יומיים, אם רוצים לצאת קצת מעבר ללוברון ומאחר ויש לכם שישה ימים שם, לבטח תרצו לצאת מעבר לכפרי הלוברון, יפים ככל שיהיו... המקום פחות נוח לטעמי לא רק לפרובאנס במובן הרחב של האזור, אלא אפילו לגבולות הגזרה של הווקלוז.. המיקום, הטופוגרפיה, סוגי הכבישים, הנסיעה בלילה... בטח אם תרצי להגיע לאזור הקמארג' ואזורים אחרים מרוחקים יותר מאזור הלוברון.. בקיצור, לטעמי האישי, ממש לא בסיס לינה נוח לטיולי כוכב יומיים..
הייתי מציע לך לשקול אפשרות לינה במקום אחר. אנחנו מאוד אהבנו את השהות בעיירה סנט רמי דה פרובאנס, גם בגלל המיקום שלה, אופי העיירה, הטופוגרפיה, קרבה למקומות ולכבישים וגם כי העיירה תוססת,יפה, עם המון מסעדות לאכול בערבים וחנויות וסופרמרקטים להצטיידות.. אם הייתי שב היום לפרובאנס, אני די בטוח שהייתי חוזר ללון בסנט רמי דה פרובאנס.. אני מצרף לך קישר למקום הלינה שהיינו בו. מקום מקסים, בעיירה עצמה. ביום השוק הלכנו ברגל כעשר דקות עד לשוק, יש כמובן חניה חינם ואינטרנט אלחוטי שזה שני דברים חיוניים ובכלל היה יפה שם, ברזידנס דה מטיטוף... מאוד אהבנו:
http://www.booking.com/hotel/fr/les-ra-c-sidences-de-ma-c-ti fiot.html?aid=330268
וזה בכלל בסנט רמי דה פרובאנס: http://www.booking.com/city/fr/saint-remy-de-provence.html?a id=330268
ממה שראיתי, אני חושב שפחות היינו אוהבים ללון בתוך ערים כגון אביניון או אקס אן פרובאנס, מה עוד שאקס אן פרובאנס די רחוקה יחסית "מכל העניינים" של הלוברון, הווקלוז וכדומה... תכננו לבקר בה ולא הגענו כי תמד מצאנו משהו אחר שיותר קרץ לנו, אבל כשראינו את המרחקים אליה ואת זמן הנסיעה עליה על האוטוסטרדה ואת הגודל שלה, אז זה נראה לי מקום פחות מתאים ללון בו... לדעתי ולטעמי האישי כמובן... בסנט רמי דה פרובאנס, מהיכן שישנו, תוך שתי דקות היית על הכבישים הכפריים היפים שיוצאים ממנה לכל כיוון ולעומת זאת, אביניון או אקס, אלה ערים גדולות מאוד, כרך ממש, שלוקח הרבה זמן להיכנס ולצאת..
ושוב, אם את יכולה להחליף את מקום הלינה ולא ללון בעיירה אפט, נראה לי שאת ויוסי תברכו אותי בדיעבד

... אגב, אם את מחפשת רעיונות למקומות וכדומה, זה היה מסלול הטיול שלנו: http://www.maromtrips.com/provence/itinerary/heמקווה שסייעתי במשהו

רק בשמחות יקירתי!
אורן
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסהי אורן
קודם כל ולפני הכל - גם אני וגם בנזוגי מודים לך מאוד מאוד! בהחלט מגיע לך גם על תשומת הלב וגם על העצות הטובות.
האמת היא שלא כל כך פשוט.
ששת הימים שלנו "נופלים" על סוף שבוע שבו יום חמישי הוא יום חג, ועל כן חמישי שישי שבת הוא גשר. מצד אחד - נרוויח כנראה כל מיני חגיגות, אבל מהנסיון שלנו של הראשון במאי בליון - כמעט הכל סגור, כולל רוב המסעדות. כך שאני חושבת שמגורים בדירה עם מטבחון - יהיה מעשה חכם במקרה הזה.
מצד שני - אני רוצה לשמר אופציות ביטול עד הרגע האחרון. כלומר, עד כמה שאפשר.
הדירה באפט עונה על הדרישות האלה, אלא שהיא נמצאת בקצה העיר - נוח לצאת בבקרים אין כל כך לאן לצאת בערבים.
לאחר שbsayar פתח את עניין אפט, חיפשתי מקום שיהיה לנו נחמד גם בבקרים ובערבים - אקס - עונה על הדרישה הזו. מצד שני - גם אתה וגם יונית צודקים - זו עיר עם כל המשמעות של זה, כולל קושי ביציאה בבוקר - הדירה שמצאנו נמצאת ממש במרכז אקס.
בחנתי היום את סנט רמי - והיא יפה בעיניי, ועונה על דרישות סוף היום - הבעיה היא שאין מלונות או דירות פנויים בסוף השבוע המדובר. כלומר, נכון להרגע.
נראה לי, שצריך לעצור לרגע, לסמן על המפה את האזורים שהכי מרשימים אותנו כרגע למסלול ולפי זה להחליט על מקום פוטנציאלי למגורים. על פניו, כרגע, נראה לי כיומיים-שלושה באזור הלוברון ויומיים שלושה באזור שבין אביניון לאקס - כמובן עם סטיות לכאן ולכאן. יומיים אח"כ באזור באזור הוורדון וכמובן, שטרם החלטנו מה אנחנו עושים ביומיים שאחרי ששת הימים האלה.
הבנק שלנו גדול מדי על התקופה המוגדרת...
אז אני אחזור אחרי שנעשה סדר.
רבקה
-
אקס היא לא כזאת מטרופולין.. כולו מאה אלף ומשהו תושבים. תחשבי רחובות, נגיד (אבל בלי הפקקים של רחוב הרצל וגם לא אלו של הכביש העוקף..). וזה עוד 'אקס רבתי', כולל כמה כפרים מסביב שנכנסים לתחום המוניציפלי שלה. בסופו של דבר זאת עיירה. מתוקה ומלאת חיים.
לטעמי, אין מה לחשוש מלשהות שם, זה לא מרכז פריז וגם לא תל אביב, הכל קטן וידידותי. ואם כבר אז הכי טוב במרכז העיר ולא באיזה פרבר או מלון דרכים שקרוב לכבישים המהירים.
(אני כל כך אוהבת את העיר הזאת!)
רינת.
-
שאלה לגבי APT - פרובאנסתודה רינת על החיזוקים. אני על המפות...
רבקה