מעבר מפאי ללאוס
-
שלום לכולם,
אני נמצא כרגע לבנגקוק מחר בלילה נוסע באוטובוס לילה לצ'אנג מאי משם מתכנן ליסוע לפאי.
אומנם לא מדובר בפורום תאילנד אך בכל זאת האם אתם יודעים כיצד ניתן לעבור מצ'אנג מאי לפאי?
לאחר מכן ארצה ליסוע מפאי אל לאוס (עדיין לא סגור על יעד ספציפי בצפון לאוס) מה האופציות שלי?
תודה.
-
מעבר מפאי ללאוסתצטרך לנסוע חזרה לצ'אנג מאי(הנסיעה לפאי וחזרה היא קשה מאוד. הרבה פיתולים בדרך, כ5 שעות), בתחנה המרכזית ניתן לקנות כרטיסים לאוטובוס שיוצא פעם ביום לכיוון הגבול עם לאוס למקום שנקרא chaing kong כ6 שעות נסיעה., המעבר הוא בעצם נהר(המקונג) ושם יש לך כמה אופציות. לקחת סירה מהירה לצד השני( שם יש סוג של תחנה מרכזית לכל לאוס) או סירה איטית של יומיים אני חושב שאיתה ניתן להגיע ישירות ללואנג פראבאנג.
חשובב להבין שהאוטובוס מצאנג' מאי יוצא פעם ביום - לא זוכר באיזו שעה.. מה שאני עשיתי זה היה לקחת מלונית קטנה ליד התחנה המרכזית בצ'אנג מאי ולמחרת עליתי על האוטובוס.
*כל מה שאני אומר כאן זאת כמובן הדרך להגיע עצמאית והכי זולה. אני מתאר לעצמי שיש כמובן חבילות לתיירים שעולות ימבה כסף.
-
מעבר מפאי ללאוסאני מפנה אותך לסוכנות הבאה שדרכה עשיתי את הנסיעות צ'אנג מאי - פאי - לאוס - http://www.ayaservice.com/
הנסיעות הם בוואן מרווח ונוח, כאשר הנסיעה מצ'אנג מאי לפאי אורכת כשלוש שעות עם הפסקה קצרה באמצע וכמו שאמרו - הנסיעה מפותלת מאוד ולא פשוטה.
את הדרך הזו עשיתי פעמיים, כאשר בפעם הראשונה הגעתי מצ'אנג מאי באוטובוס.
פחות נוח ומהיר מן הסתם, אך כאן המהירות יכולה להוות יתרון למי שרגיש לדרכים עקלקלות.
בנוסף, בפאי עצמה, החברה משכירה אופנועים עם אופציה לביטוח, מה שלא מצאתי במקומות אחרים שם, אז גם על השירות הזה שלהם אני ממליץ.
ללא ספק אחד המקומות שהכי נהניתי בהם במזרח, תהנה

-
נסעתי את הדרך הזו כמה וכמהפעמים.
לתאר אותה כקשה ולא פשוטה זו הגזמה פראית.....
דרך הררית יפיפיה ומפותלת, ממש לא נורא!!
אוטובוסים יש מהתחנה המרכזית בציאנג מאי לפאי לפחות 4-5 פעמים ביום
פרט למיניוואנים של AYA שנדמה לי שיש כל שעה.
אתה מזמין דרך הגסט האוס או ישירות באתר של AYA כרטיס ואוספים אותך מהגסט האוס.
לגבי המעבר ללאוס.
צא מפאי בבוקר לציאנג מאי משם אוטובוס לציאנג ראי כ 3 ש' ומשם אוטובוס לציאנג קונג 4 ש', חצית המקונג בסירה ואתה בלאוס בהויסיי
מהוייסי אוטובוס ללואנג נמטה, או ללואנג פראבנג
אל תתפתה לסירה המהירה ללואנג פראבנג אלא אם אתה רוצה להתנדב לגדודי חללי אל אקצה של החיזבללה
-
נסעתי את הדרך הזו כמה וכמהמחזק את דברי קודמי: הדרך מפאי אל צ'אינג מאי אורכת כ- 3.5 שעות והיא מעט מפותלת אך לא קשה. למעשה היא יפה להפליא, ואישית אני מעדיף לעשות אותה בוואן או באוטובוס מאשר לשכור אופנוע.
-
נסעתי את הדרך הזו כמה וכמהאני נהגתי אותה ברכב. חולה הגה.
אחת החויות היותר יפות בתאילנד.