טיסות לארה''ב
-
שלום רב , אודה מאוד אם מישהו יודע ויוכל לומר לי באיזה חברות תעופה הטסות מישראל לארה''ב ישירות או עם עצירות יש את המושבים הכי רחבים וכמה ס''מ המושב הכי רחב ?
תודה רבה מראש למענה !
-
טיסות לארה''במדובר בעבודת מחקר !!
יש עשרות חברות דרכן ניתן להגיע לארה"ב, ישירות או עם עצירות.
יש חברות שתמורת תוספת תשלום מאפשרות לשבת במושבים "פרימיום" בהם הרווח בין המושבים גדול יותר.
אם משלמים על ביזנס אפשר לקבל מיטות, כמעט, לפחות בטיסות הטראנסאטלנטיות.
בנוסף לכך לא רק תלוי בחברה אלא גם תלוי בלו"ז החברה, בשעה מסוימת טסים עם מטוס מסוים ובשעה אחרת יכול להיות מטוס מדגם שונה וגם הרווח בין המושבים יכול להשתנות במקצת.
במחלקת ה-ECONOMY (תיירים) בדרך כלל הרווח בין המושבים נע בין 31 ל-32 אינץ' (79 עד 82 ס"מ בערך).
-
טיסות לארה''בהשאלה היתה לגבי רוחב המושב ולא המרחב לרגליים (שגם הוא חשוב, כמובן).
אני חושב שניתן לקבל מידע ברשת על רוחב המושבים וגם על המרחב בין המושבים בחברות התעופה השונות.
למשל, באתר הזה:
רוחב מושבים והמרחק ביניהם בחברות התעופה בעולם
סך הכל, הרוחב נע בין 17 ל- 19 אינץ, קרי, 5 ס"מ הבדל. אל על יושבת באמצע (18 אינץ').
-
טיסות לארה''ב - רק לא אל-על במחלקת תייריםמה אתה ממליץ? מחלקת עסקים או מחלקה הראשונה?
-
לא. העיקר לא אל-על. -
טיסות לארה''בישנה ניגודיות מעניינת בתוך השאלה שלך, שלא באשמתך כמובן. שאלת לגבי רוחב המושב כאילו בתור אינדיקציה שתכוון אותך בשאלה 'עם איזו חברה הכי כדאית לטוס'. בפועל זו למעשה אינדיקציה הפוכה.
המגמה בשנים האחרונות היא להצר את רוחב המושב. כלומר, ככל שבמטוס מותקנן מוצר חדש יותר - כך, ברוב המקרים, רוחב המושב ייקטן. כשאתה מבקש לטוס עם החברה שמציעה את רוחב המושב המקסימלי אתה למעשה מבקש לטוס עם החברה שמציעה את המוצר המיושן ביותר. עכשיו תשאל את עצמך: מה אתה מעדיף יותר, מוצר מעט צר יותר אבל חדיש ונעים או מוצר מעט רחב יותר אבל מיושן ולא נוח?
באופן אישי אני ממליץ לך ללכת על האופציה הראשונה. ועל אף שהתגובה הראשונה שקיבלת הייתה נכונה - שיש עשרות אפשרויות לטיסה לארה"ב - אנסה לתת לך כמה כיוונים כלליים שתוכל לבדוק לבינתיים. למרות שלא כתבת לאן בארה"ב תרצה לטוס.
1. בריטיש-אירוויס מציעה סה"כ מוצר טוב לישראל, על אף הביקורת הרבה על השינמוך למטוסים צרי-גוף. הם כבר הודיעו שישדרגו מחדש, כנראה ל-777, ואני קצת מצטער על כך מפני שמחלקת העסקים ב-321 היא בתצורה מעולה. על כל פנים, מלונדון תוכל לקבל רשימה של מוצרים מצוינים לארה"ב אם באמצעות בריטיש (A380 לחוף המערבי) ואם דרך השותפות שלה (77W של אמריקן לניו-יורק, דאלאס או לוס-אנג'לס).
2. אייר-פראנס אומנם מציעה מוצר בינוני ומטה לפריס, אבל מפריס שולחת גם היא A380 לחוף המערבי של ארה"ב. סה"כ דרך די נוחה להגיע לסן-פרנסיסקו, למשל, אם אתה מחובבי החברה הצרפתית.
3. יונייטד, דלתא, US (תכף אמריקן) - שלושתן טסות ישירות מהארץ לארה"ב, ואומנם המוצרים שלהן לא נפלאים אבל הם טובים מספיק. באופן אישי, אני מעדיף להיכנס לארה"ב ישר ביעד הסופי כדי שפחות יטריד אותי משך המעבר בשדה.
4. לופטהנזה, כמו בריטיש, שינמכו את המוצר שלהם לישראל והיום הוא נחשב לבינוני מאוד - במיוחד עבור מי שמשלם על מחלקת עסקים. אבל אם אתה מוכן לסבול את השעות האלו עד גרמניה אז משם תוכל לקבל מוצרים די טובים מעל האוקיינוס לארה"ב. לופטהנזה מחזיקה בצי מטופל היטב של מטוסי 748.
5. אם אתה שוקל גם כרטיסים במחלקות הפרימיום אז כדאי להכניס לתחרות גם את אוסטריאן (מוצר מעולה במחלקת העסקים!),סוויס ואפילו את אלאיטליה. למרות שבמקרה כזה לדעתי שילוב של בריטיש+אמריקן יהיה הבחירה האולטימטיבית בנוק-אאוט.
בהצלחה!