טרק בלאנגתאנג באפריל
-
אני יוצאת לטרק בלנגתאנג והאגמים הקפואים.
אשמח לקבל עצות לגבי הבגדים שכדאי ללבוש.
מה עדיף, פליז טוב או מעיל רוח ובכלל, בנושא הלבוש הטרמי, מה לקחת
תודה
לידיה
-
טרק בלאנגתאנג באפרילהשאלה היא לא פליס או מעיל רוח . צריך גם מעיל פליס וגם מעיל רוח\גשם .
אם יש לך, אז תקחי לנפאל . אם אין לך, אז תקני בנפאל . הרבה יותר זול בנפאל, וגם האיכות לא גרועה . אני קניתי בנפאל מעיל רוח\גשם שמתקפל לתוך הכיס של המעיל עצמו . כך שכאשר לא משתמשים בו, הוא תופס מקום מינימלי בתרמיל .
השאלה היא אם לקחת\לקנות מעיל פוך בנוסף על מעיל הפליס ומעיל הרוח\גשם .
אם את סובלת\רגישה לקור, אז תקחי\תקני גם מעיל פוך . אם את לא רגישה במיוחד לקור, אז חבל על המקום בתרמיל .
בקשר לגופיה ומכנסיים תרמיות, לדעתי מספיק זוג אחד . אין צורך למלא את התרמיל בגופיות ומכנסיים תרמיות .
במשך היום לא קר, ובגלל ההליכה (הפעילות הגופנית) אין צורך בביגוד חם .
בערב נהיה קר, אבל בדר"כ תהיי בגסטהאוסים, שבהם יש אח עם אש בוערת שמחממת .
אני לא לקחתי שק שינה לטרק הלנגטנג והאגמים . אבל אולי כדאי לך לקחת .
בכל מקרה יהיה לך פורטר (אני מניח), אז אין לך בעיה .
לדעתי האישית עדיף לשכור שק שינה בנפאל, ולא לקנות .
אפשר לשכור שק"ש ב- 50 עד 60 רופי נפאלי ליום (50 עד 60 סנט אמריקאי ליום) .
כמובן שאפשר לקנות שק"ש בנפאל שעולה כ- 75$ (לטמפ' של 10- מעלות צלזיוס) .
אבל השיקול שלי היה שאני לא צופה שאני אשתמש בשק"ש הזה בעתיד הקרוב, אז הוא סתם יתפוס מקום (ואבק) בארון או בבויידם .
בכל מקרה קונים "פנימית" לשק השינה, שבתוכה ישנים . זה עולה בנפאל 5 - 10 דולר (לעומת 175 ש"ח בישראל !!!) .
-
טרק בלאנגתאנג באפרילאני לא יודעת איך זה באפריל כי הייתי שם באוקטובר, אבל לי היה קר מאד בערבים ובלילות, בעיקר בלילה בקיאנג'ין גומפה. חימום יש רק בחדר המשותף. במיטה, עם שק"ש איכותי שקניתי בארץ ולא בנפאל (שקש קומפורט 7- נדמה לי), וכל הבגדים עלי בערך.. עדיין היה קר.
אז מי שרגישה לקור - לא לחסוך בציוד!
-
טרק בלאנגתאנג באפרילשלום לידיה !
אני הייתי בין החודשים מרץ למאי בנפאל בשנה שעברה. לעניות דעתי תוכלי לקנות פליז נוח או מעיל יאק בקטמנדו אך לא תוכלי ללכת איתו מפני שיהיה לך חם מאוד ! הוא יהיה בעיקר לרגעי מנוחה בגסטהאוס. לאורך הטרק ישנם גסטהאוסים וכפרים ככה ששק שינה כנראה לא יהיה רלוונטי אך אם תרצי בכל מקרה תוכלי להשכיר או לקנות בנפאל. בנוגע לשאר הציוד תוכלי למצוא בקישור הבא ציוד מומלץ לטיול:
בהצלחה בטרק !