פריז בזוג
-
בוקר טוב
מתכננת טיול זוגי לפריז במאי.
רציתי לשאול, וסליחה על הבורות, האם בפריז יש מופעים ייחודיים שכדאי לגשת לראות והאם יש משהו מייחד את פריז באספקט הזה כמו שבלונדון, נניח, יש תאטרון.
תודה
נעמה
-
פריז בזוגזה בסדר לשאול שאלה כזו, לפני הפעם הראשונה...
לדעתי - אין כמו פריז.
כלומר, היא כל כך יפה כל כך מיוחדת, שאני באמת ובתמים חושבת שכל האחרים רק חיקו אותה. (יש גם אסמכתאות הסטוריות לכך).
אני באמת חושבת שכל אחד יכול למצוא את ה"משהו" המיוחד עבורו בפריז, לכן אני מציעה לצלול לחומר, לספר כלשהו ולמצוא את מה שאת תאהבי.
אני הייתי מציעה דוקא לחפש את יאיר גרבוז, את עלי מוהר ודומיהם - שהם לא ספרי תיירות מובהקים אבל נותנים את הנשמה והריח של פריז.
צירפתי לך את סיפור הטיול שלנו, אתם נוסעים במאי, שזו לדעתי העונה הכי הכי יפה בפריז - היא צבועה בצבעי סגול של עצי הערמונים, ריחות משכרים של הפרחים והשמחה באוויר!
תציצי גם לסיפור ששירלי מספרת, הוא בעמוד הראשון של הפורום.
רבקה
-
פריז בזוגתודה
אכן אתחיל לצלול למידע.
סתם הייתי בינתיים סקרנית לדעת האם יש אי אילו מופעים שכדאי להזמין מראש
תודה
נעמה
-
פריז בזוגהיי נעמה,
אני מניחה שמה שייחודי לפריז הוא מופעי הקברט (המפורסם שבהם הוא במועדון הלידו)
אבל אני מודה שלמרות מספר הפעמים בהן הייתי בפריז - עדיין לא הייתי באחד כזה ...
אולי זה בגלל שהייתי במופעים של לאס וגאס וחששתי שיהיה קשה כבר להרשים אותי ...
בכל מקרה , פריז מדהימה ויהיה לכם כיף גם לקחת שייט על הסיין או סתם לשוטט בערב בעיר האורות ולחוות את הצד הלילי של העיר .
כדי לעשות את זה מציעה לך להפנים מראש שלא תוכלי לחוות את כל פריז בפעם הראשונה ... ובעצם גם לא בפעם העשירית... ולכן תנסו להוריד קצב, לחזור למנוחה ככה סתם באמצע היום למרות שהרשימה של מה שעוד לא הספקתם עוד ארוכה ... ולהשאיר כוח לשיטוט הלילי ! זה הטיפ שלי לפריז...
את פריז כתבו כאן לפניי ... אני אשמח לתרום לך כמה טיפים בתחום הגסטרונומיה... אין ספק שזה עוד ייחוד של פריז !
העוגות , הבאגטים , עוגיות המאקרון , הגבינות ....
וואו ! נהיה לי פתאום חשק לטיול זוגי בפריז...
-
פריז - ספריםבהמשך להמלצות הספרותיות המעולות של רבקה, עוד שתיים:
1. פריזאים - היסטוריה הרפתקנית של פריז / גרהם רוב
כדי להבין איזה עיר תת קרקעית מתקיימת מתחת לרגלי הפריזאים, מה הקשר בין השאול לבין תחנת המטרו Denfert-Rochereau, מה קרה לזונות בפאלה רויאל בכל פעם שנפוליאון עבר בסביבה ועוד סיפורים מופלאים.
2. הארנבת עם עיני הענבר / אדמונד דה ואל
סיפורה של משפחת אפרוסי, סוחרי תבואה ממוצא רוסי שהפכו לבנקאים עשירים ביותר, ושל יהדות אירופה המערבית בכלל וצרפת בפרט, דרך הפריזמה של אוסף הפסלונים היפניים של שארל אפרוסי. דרכו של שארל מצטלבת באלו של פרוסט, רנואר, דרייפוס, ממש פורסט גאמפ של תקופתו
ספר מרתק ומרגש. מי צריך יותר מזה?