טיסה לארהב 30 שעות
-
שיטוט אינסופי במנועי החיפוש של הטיסות, הוביל למסקנה הברורה: עצירות ביניים ושהייה בהן, מוזילה את עלות הכרטיס באופן משמעותי.
מאחא ועדיין לא טסתי בטיסה עם שהיות ארוכות כל כך. רציתי לשאול מס דברים:
אם השהייה (נגיד בפריז) נמשכת 5 שעות. האם מותר לצאת המטרמינל ולטייל בחוץ?
איזה אפשרויות קיימות "לשרוף" 10 שעות בטרמינל ?
האם ניתן להזמין מחברות תעופה אלו ארוחות כשרות?
האם צריך בהחלפת מטוס לעמוד שוב בתורות הארוכים לבדיקת דרכונים\הצגת ויזות וכדומה??
תודה רבה
יעל
-
טיסה לארהב 30 שעותבהחלפת מטוס - אם מדובר על אותו הטרמינל ולא יצאת ממנו, לא תמיד יש שוב בדיקות בטחוניות (תלוי בשדה).
בכל מקרה - אם יוצאים מהטרמינל אז וודאי וודאי שחייבים שוב בבדיקות, וצריך להגיע לטרמינל לפחות שעה לפני הטיסה.
היות ומרגע הנחיתה עד שיצאתם מהטרמינל גם לוקח קצת זמן (נניח חצי שעה? שוב תלוי כמובן בשדה), והיות וסביר להניח שיש עליך תיק גדול או טרולי שלקחת לטסיה שמאד מסרבל את החיים, והיות ושדה התעופה אף פעם לא במרכז העיר, עולה מכל זה שבשביל 5 שעות ברוטו אין שום טעם לצאת מהטרמינל. בפריז תספיק למשל להגיע למגדל אייפל, לצלם אותו ולחזור בערך.
10 שעות זה כבר אפשרי, אבל עדיין אל משאיר הרבה שעות. ופה זה תלוי כבר בשדה ובעיר המסויימים (וגם בסוגיית הטרולי).
בריסל למשל קטנה יחסית ושדה התעופה קרוב לעיר אז אפשר בכיף לשוטט במרכז שלה. ברומא לעומת זאת השדה מאד מרוחק מהעיר אז יש יותר זמן מבוזבז.
חשוב אגב לזכור גם את עלוץ התחבורה מהשדה לעיר וחזרה. לא בהכרח גרושים.
באופן כללי אין בעיה להזמין ארוחות כשרות בכל חברות התעופה. תביא בחשבון שאם ארוחה רגילה של מטוסים זה לא דבר טעים, אז ארוחה מיוחדת עשוי להיות עוד פחות טעים. ותביא בחשבון שאם אתה ממש מקפיד על כשרות (כולל לחם וכו') אז הארוחה אומנם תהיה כשרה, אבל לא התוספת לחמניה שתבקש, לא הקרקרים שיחלקו במטוס, ואפילו לא השתייה (אני מניח שמים זה כשר בהגדרה, אבל קולה לא תמיד).
-
טיסה לארהב 30 שעותמנסיון שלי ושל אחרים קח בחשבון שקונקשן ארוך (יותר מ-4-5 שעות) מאד מעייף. לא קל אפילו לצעירים. באופן כללי לא ממליצה בדרך הלוך. בדרך חזור - תלוי מה אתה צריך לעשות כשאתה חוזר לארץ.
בקונקשיין של פחות מ-5 שעות אי אפשר לצאת לעיר מערב אירופאית, חוץ מאשר לציריך ולוינה. בקונקשן ארוך יותר אפשר לצאת לביקור בעיר, בתנאי שזה ביום. אם הקונקשן בלילה צריך לקחת בחשבון עלות מלון או שהיה מאד לא נעימה של שעות ארוכות בשדה התעופה (רובם שוממים בלילה. לפעמים אין אפילו בית קפה פתוח)
-
טיסה לארהב 30 שעותלעומת זאת, 10 שעות בשעות היום יכולות לתת לך הזדמנות לטייל קצת בעיר אירופאית. עשינו את זה בחזרה מטיסה מארה"ב. הטיסה נחתה באמסטרדם בבוקר. אפסנו את המזוודות בלוקרים ויצאנו לתור את העיר. הספקנו לראות די הרבה עד שהעייפות הכריעה אותנו וחזרנו לטרמינל לחכות לטיסת ההמשך.
-
טיסה לארהב 30 שעותאפשר וצריך גם לקחת בחשבון שקונקשן באירופה הרבה פעמים חוסך את הקונקשן בארהב.
אנחנו טסים הקיץ עם קונקשן דרך לונדון של שעתיים וחצי אבל האפשרויות לנחיתה בערים שונות בארהב הן הרבה יותר גדולות מאשר הטיסות מהארץ שבדרך כלל נוחתות בניו יורק ואז הקונקשן לטיסת המשך ממתין לך שם.
-
טיסה לארהב 30 שעותלשאלותייך,
1. כל עוד יש לך אשרת כניסה למדינה את מוזמנת לצאת מהטרמינל כאוות נפשך. בקונקשיין קצר (פחות מ-4 שעות, למשל) זה בהכרח פחות מומלץ.
2. תלוי על איזה שדה את מדברת. יש שדות שיש בהם קניונים של ממש, בתי קולנוע, גלריות אומנות ועוד. ברוב השדות לא קל להעביר כמה שעות - קל וחומר כשיושבים בטרמינל הנוסעים המרכזי. אני ממליץ, למען הנוחות, לחפש טרקלין נוסעים טוב שמאפשר כניסה בתשלום ולשבת בו. כך לפחות אפשר להנות מאינטרנט מהיר, אוכל ושתיה, עיתונים ומגזינים, מושבים נוחים יותר ואפילו מקלחת קצרה בין הטיסות. כמעט בכל שדה מרכזי באירופה יהיו טרקלינים כאלו במחירים שבין 40-20 יורו לאדם. ב-CDG (פריס) פתחו בשנה האחרונה טרקלין Admirals Club (קבוצת הטרקלינים של אמריקן-איירליינס) שמאפשר כניסה בתשלום יומי של 50$ - ולדעתי זה כדאי במקרה שלו.
3. כן, מרבית חברות התעופה הסדירות בעולם מציעות כיום ארוחות כשרות, אך חובה להזמין אותן מראש לטיסות הרצויות. רצוי גם לוודא את העניין שוב בסמוך למועד הטיסה.
4. כאשר טיסת ההמשך מבוצעת ע"י אותה חברה או כל חברה שנמצאת בשותפות עם החברה הראשונה (הסכם אינטרליין) לא יהיה צורך לבצע צ'ק-אין נוסף. המטען יישלח משדה המוצא היישר אל שדה היעד, לרוב ינותב ממש לאותן טיסות כמו הנוסע, והנוסע יוכל לקבל את כל כרטיסי העליה למטוס כבר בצ'ק-אין הראשון. בשדה המעבר לרוב תהיה בדיקה ביטחונית שתדרוש הצגת כרטיס עליה-למטוס (לטיסת ההמשך) ודרכון בתוקף, ובמקרים מסוימים גם תהיה ביקורת גבולות. יכולים להיות תורים ארוכים גם כאן ולכן חברות התעופה מגדירות זמן מינימלי לקונקשיין בכל שדה. לרוב מדובר על זמן של מעל שעה.
-
טיסה לארהב 30 שעות2. אני לא חושב שבחורה המוכנה ללון באכסניות ולטוס 30 שעות כדי לחסוך כסף, תוצאי 50$ לטראקלין נוסעים.
3. אני שומר כשרות, והארוחות הכשרות במטוסים הן במקרה הטוב טפלים ובמקרה הגרוע בלתי אכילים.אגב לדידי זה היתרון היחידי של אלעל, שאצלם גם הארוחה הרגילה כשרה..
-
טיסה לארהב 30 שעותלטעמי האישי טרקלין עסקים הוא בכל מקרה לא כזה תענוג, וגם כשני יכול לשבת בו בחינם (בנתב"ג, ולעיתים בחו"ל) אני לא תמיד מנצל.
האוכל/נשנושים חינם זה נחמד. אבל בסופו של דבר מבחינתי לשבת על כסא לקרוא ספר (או לבהות בטלביזיה בטלפון) - אין הבדל מעניין בין הכורסא בטרקלין לספסל בגייט.
כלומר - אם יהיה לי 5 שעות להרוג והטרקלין יהיה בחינם אני כן אנצל אותו. אבל לא נראה לי שאני אסכים לשלם אפילו 20 דולר. אלא אם כן מדובר על מקלחת וכו'. אבל זה פחות רלוונטי בטיסה לארה"ב דרך אירופה (יש עוד טיסה ארוכה לארה"ב אז מה עוזר לי להתקלח?)
-
טיסה לארהב 30 שעותלמרות שאני נכנס לקינג דייויד בחינם, אני כן הייתי משלם 50$.
מלבד העובדה שאתה מקבל אוכל בחינם ולמי שחשוב אלכוהול בחינם, יש ספות הרבה יותר נוחות מהכסאות בחוץ.
ובמקום לקנות קפה+מאפה ואולי משהוא קליל לאכול, אז מקבלים בחינם. אז העלות מתקזזת חלקית. כמו כן, בחלק מנמלי התעופה בחול אין WIFI חינם, אבל בלאונג' יש.
-
טיסה לארהב 30 שעותאנשיםטובים,
סלח לי, אבל לפי התגובה שלך נראה שהמודל שלך לטרקלין הוא טרקלין דן בנתב"ג. המנוסים יודעים שמדובר בטרקלין בקושי בינוני וגם זה בשעות הבודדות בשבוע שהוא ריק. טרקלין המלך דוויד בנתב"ג הוא כבר משהו ראוי הרבה יותר, וגם הוא רחוק מלשחק במגרש של הגדולים. נכון, גם בחו"ל ישנם טרקלינים בינוניים ומטה, ואני בהחלט ממליץ לדעת קצת על הטרקלין שאתה הולך לשלם עליו ולהחליט אם הוא שווה את הכסף ע"פ ביקורות וע"פ ההיצע המוצהר שלו.
טרקלין טוב, לדוגמה זה ב-CDG שציינתי בהודעה הקודמת שלי, מציע בהכרח שיפור דרמטי לעומת ישיבה בטרמינל. מעבר לנוחות המשופרת, כשאתה בטרקלין (אחרי ששילמת את דמי הכניסה, בהעדר 'מפתח' מתאים) אתה נמנע אפקטיבית מלהוציא כל כסף נוסף בשדה עד טיסת ההמשך. ולא נהיה נאיביים, אף אחד לא עובר קונקשיין של חמש שעות ומעלה בלי להוציא כסף על אוכל, שתיה ואולי גם אינטרנט.
זו כמובן זכותך להעדיף שלא לשלם על טרקלינים, וזו דעה לגיטימית, אבל זה לא נכון להגיד שהם לא מציעים שיפור משמעותי לעומת ישיבה בטרמינל.
-
טיסה לארהב 30 שעותחברים אין לי שום ויכוח אתכם.
לגבי חסכון בעלות אוכל וכדומה - ברור שבשהות של 5 שעות (וגם של 3 שעות בטרמינל) אין לי ספק שאני אוציא כסף על אוכל. 5 דולר? 10 דולר? 15 דולר? כמובן עניין אישי וקשור באי אלו גורמים (כולל השעה ביום, כמה זמן נמשכה הטיסה הקודות וכו'), אבל במקרה שלי זה לא יגיע ל-20 דולר, וכנראה שגם לא ל-15. אז אין ספק שצריך לקזז מעלות הכניסה לטרקלין את עלות המזון המשוערת. וברור לי שמי שיושב בפאב שבשדה ושותה אלכוהול, עובר בקלות את ה-15 דולר מזון.
אני מזכיר לכם שפותחת השרשור שאלה על אוכל כשר. אז אני לא יודע עד כמה היא מקפידה, אבל אני מניח שלא כל האוכל בטרקלין המפנק ידבר אליה. אולי חלק ממנו, אולי גם זה לא. אצלי למשל מדובר על חלק קטן (קרקרים ועוגות כן, אוכל לא).
לגבי שאר הדברים - לא, אני לא נוסע כבד ולא מכיר את כל הטרקלינים בעולם. יצא לי להתקל בכמה, אבל אני מודה שממש לא בכולם.
מה כבר יש בטרקלין היוקרתי? מישהו שעושה לי מסז' ללא תשלום? מיטה שאני יכול לישון בה (מעדיף לישום במטוס)? אז ברור לי שהוא מפואר ויפה, והאוכל בושל ע"י שף צמרת. והמים זה לא מי עדן אלא פרייה, והספה כלכך נוחה שאני לא אוכל לקום ממנה, ויש לי 4 שקעי חשמל ליד כל כורסא (אבל יש לי רק טלפון), ומנורת קריאה אישית עבורי שמכוות לצבע שלא מעייף את העיניים.
אבל זה אולי עניין של ציפיות. כמו שכתבתי, לי אין שום בעיה לשבת על ספסל המתכת (או אפילו על הרצפה) ולקרוא ספר.
היום ברבים משדות התעופה לא חסרים למשל שקעים לטעינת הטלפון/מחשב, וכשיש כמה שעות להרוג תמיד אפשר למצוא פינה לא עמוסה בטרמינל שבה אפשר לשבת בנחת יותר.
יותר מזה - הרבה פעמים אנחנו רוצים להסתובב בשדה תעופה, כי זו דרך טובה יותר להעביר את הזמן מאשר רק לשבת ולקרוא ספר. אני מניח שנוסעים קבועים מואסים בכל זה. אבל תיירים / נוסעים מזדמנים - גם השיטוט בדיוטי פרי וכו' הוא דרך להעביר את הזמן (גם בלי לקנות). וכן, שוב להסתכל על כל החולצות של I love NY / amsterdam / paris. זו דרך לא כזו גרועה להעביר את הזמן.
אז אם יש לי 5 שעות להעביר- אולי הכורסא הנוחה יותר בטרקלין תהיה נחמדה. האם זה שווה 100 ש"ח (אחרי שקיזזתי את עלות המזון)? אני בספק.
אם אתם מאלה שהנוחות חשובה לכם, ואתם משלמים יותר כדי לקבל מקומות נוחים יותר במטוס (חברה טובה יותר, מחלקה טובה יותר, או סתם הכסאות ביציאת חירום) אז סבבה, וייתכן ששווה לכם לשלם 100 ו-200 ש"ח תמורת הנוחות והפינוק של הטרקלין.
אני באופן אישי לא כזה, וכמו שהוזכר, סביר שפותחת השרשור לא כזו (אחרת היא לא הייתה מדבר על קונקשיין ארוך).
-
טיסה לארהב 30 שעותמוזר לי קצת.
מצד אחד אתה עורך חישובים של כמה עולה הטרקלין מינוס כוס קפה, מינוס עוגה ומינוס קולה. האם ישאר הפרש ? האם ההפרש כדאי ? וכו.
מצד שני, נהנה מהחיים ונוסע לסופש בניו יורק, העולה אי אילו אלפי שקלים.
בטיול שעולה הרבה כסף, אפשר להתפנק בסכום צנוע בדרך שתנעים את שהותך.
"פינוק" או "נוחות" זה לא משהוא שתמיד אפשר לכמת בסכומים.
יש מישהוא שבשבילו 50$ לא שווה נוחות , ויש מישהוא שיסכים לשלם גם 100$ על אותו מוצר בדיוק.
התשובה שלך אבל די ברורה, כי מי שמתרגל לטרקלינים, קשה לא להפסיק עם ההרגל.
כן, לעיתים יש מקומות לישון, ולעיתים גם להתרחץ.
יש מקומות עם מחשבים שתוכל להתחבר ביתר נוחות. כמו כן גם שקעי הטענה וכו.
אין טעם לספור את כל היתרונות. הם ברורים.
האם הם שווים X$ - זה כל אחד עושה את שיקוליו.
נ.ב. בקינג דוויד של אלעל, היה אפשר להזמין תור למסג' בחינם (אולי עוד יש... אף פעם לא ניצלתי).
-
טיסה לארהב 30 שעותהאמת - אתה צודק
כשאני חושב על זה - למה אני מקפיד להזמין מלון איכותי (לרוב מלונות עסקים כמו courtyard)? כי חשובה לי הנוחות והנקיון.
אז זה בדיוק אותו דבר. היחס בין הטרקלין לטרמינל הוא כמו היחס בים מלון עסקים למלון פשפשים (טוב פשפשים זה אולי הגזמה, אבל זה כן חרוז).
לא יודע למה אני כזה. אני כן אשלם יותר כסף בשביל טיסה ישירה ונוחה, אבל לא אשלם יותר בשביל כסא מרווח יותר.
בהחלט מסכים שזו לא בהכרח התנהגות רציונאלית מצידי.
-
טיסה לארהב 30 שעותכמובן שניתן לצאת את שדה התעופה אם יש זמן מספיק. יש לקחת בחשבון את הצורך לעבור בדיקות דרכונים בכניסה וביציאה ובטחון בכניסה המחודשת לשערים.
הבעיה היא שרוב הטיסות ה"ארוכות" הן טיסות היוצאות אחה"צ מישראל ומגיעות לאירופה בערב, ואז המשך הטיסה הוא רק למחרת. לכן יש צורך להעביר את הלילה במלון באירופה (על חשבון הנוסע) או בשדה התעופה השומם בלילה.
לכן אני פוסל מראש את הטיסות הללו, גם אם יש הסדל מחיר של $200 לטובת טיסה בלו"ז סביר. כאשר מביאים בחשבון את מחיר המלון באירופה ואת בזבוז הזמן, לדעתי ההוזלה במחיר הטיסה איננה שוה את זה.
אם מדובר בהפסקה ארוכה (לפחות 5-6 שעות) אבל לא בלילה, אז זהו סיפור אחר. אם מזג האויר יפה, אני ממליץ לצאת לעיר ולטייל בה. היו לי בעבר הפסקות ארוכות יותר וארוכות פחות. מבחינתי, גם אם הזמן נטו לטיול בעיר הוא רק שעה עד שעה וחצי, גם אז זה שוה את הנסיעה (בתנאי שמזג האויר יפה, כמובן). העברת שעות בשדה התעופה איננה כיף גדול בדרך כלל. כמה אפשר להסתובב בין החנויות, או לאכול משהו או לשבת ולקרוא בכסאות שאינם ממש נוחים.
לגבי הארוחות במטוס, לדעתי בכל טיסה היוצאת מישראל ניתן להזמין ארוחה כשרה. אני חושב שגם החברות המערב אירופאיות והאמריקאניות יספקו ארוחות כשרות בהזמנה מראש. לא יודע לגבי חברות מחלקים אחרים של העולם.
אם הטיסה היוצאת היא מאותו טרמינל ולא עוזבים את איזור הטרנזיט, אז בדרך כלל אין צורך לעבור בדיקות בטחוניות נוספות. לכלל זה יש יוצאים מהכלל. טיסות לישראל בדרך כלל דורשות בדיקה בטחונית נוספת בכניסה לשער. מאד יתכן שגם טיסות לארה"ב ידרשו בדיקות נוספות.
אם יוצאים את השדה, יש לעבור בדיקה בטחונית בכניסה לכוון השערים ואולי גם בדיקה של הדרכון (בדיקה מהירה ללא תשאול). יש לקחת פרק זמן זה בחשבון כאשר מתכננים את הטיול לעיר.