ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תקציב למשפחה

פורום צפון אמריקה
    7
    17
    2719
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • oria485
      oria485 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג + שני בנים בני 13 ו 18

כמה יעלה לנו טיול של חודש

מתוכם שבוע בניו יורק אצל משפחה ו3 שבועות באיזור פלורידה. מיאמי או אורלנדו

בניו יורק לא משלמים על דירה, ובפלורידה מתכננים לשכור דירה לשלושה שבועות

מספיק לנו דירה קטנה עם שני חדרי שינה באיזור נורמלי

נקנה מוצרים כשרים בסופר ונבשל בדירה

נשכור רכב רק באיזור פלורידה.

לא הולכים לאטרקציות יקרות כמו דיסני וכו'

וטיסת פנים אחת 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נעמי10
        נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

תקציב למשפחה

מה יש לעשות באורלנדו אם לא מתכוונים ללכת לפרקים?

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

תקציב למשפחה

מצטרפת לשאלה לגבי פלורידה. למה לשבת שלושה שבועות בנקודה אחת בפלורידה? המטרה היחידה שאני יכולה להעלות בדעתי היא חרישה לעומק מאד של הפארקים. אחרת, לא עדיף לנסוע ולראות מקומות ולטייל? 

באיזו חודש הטיול שלכם? איזה סוג רכב תרצו? אלו דברים שיכולים להשפיע על ההוצאות.

בעקרון, תוכלו לקבל מושג לגבי מחירי רכבים כאן - 

http://www.traveljigsaw.co.il/

דירות בפלורידה יש בטווח מחירים רחב, בכפוף בעיקר לעונה ולמיקום הספציפי ביחס לפארקים. אבל שוב, לא ברור למה להשאר שלושה שבועות בנקודה אחת בפלורידה?

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

תקציב למשפחה

מאד קשה לעזור לכם, כי הטיול שלכם מאד לא ברור. זה ממש לא הטיול הקלאסי.

אולי תנסו לפרט יותר מה חשבתם לעשות ונוכל לעזור לכם להעריך עלויות. אגב אולי אתם רוצים בכלל עזרה בתכנון המסלול?

ניסיתי בזמנו להכין טיוטת תקציב לארה"ב. אתם מוזמנים לעיין במדריך שלי:

אז כמה עולה טיול לארצות הברית

בכל מקרה אני אנסה לתת כמה טיפים ותראו מה רלוונטי לכם:

ניו יורק:

תלוי איפה המשפחה גרה, ומה היחסים איתה. האם זו משפחה קרובה (למשל אח) שרוצים להיות איתם, לאכול איתם את הארוחות, ולטייל איתם או איזה דוד רחוק שרק 'מנצלים' אותו כדי לחסוך עלות לינה?

אולי בחלק מהימים תשאירו את הילדים איתם ותצאו לבילוי זוגי (ויקר) בעיר?

בכל מקרה, כרטיס שבועי לתחבורה ציבורית עולה 31 דולר, ונראה לי שיתאים לכם. הילדים משלמים מחיר מלא.

אם המשפה גרה בגבולות העיר ניו יורק, אז הוא מתאים לכל העיר. אם המשפחה גרה מחות לתחום העיר ניו יורק (למשל בניו ג'רסי) תצטרכו להוסיף עלויות נוספות של כניסה לעיר.

מוניות משדה התעופה (JFK או ניו ארק) למנהטן וחזרה עולות סביבות ה-60 דולר (כולל טיפ ואגרה) לכיוון. שוב כתלות במקום המגורים של המשפחה (והשדה) זה יכול להיות יותר או פחות. או שבכלל אוספים אתכם?

אוכל - אם מדובר על לאכול עם המשפחה (ואולי גם על חשבונה) ארוחת בוקר וערב וארוחת הערב תהיה הארוחה העיקרית של היום, הרי שתצטרכו לדאוג לארוחת צהריים קלה ונשנושים. אפשר אגב גם להכין סנדוויצים בבוקר. במקרה כזה תוכלו לרדת מתחת ל-40 דולר ליום אוכל. אם לעומת זאת אוכלים 3 ארוחות ביום במסעדות, ובתוספת נשנושים, קפה, וכו' - אפשר להגיע ל-100 דולר ליום בקלות. וזה לא כולל מסעדות נחשבות.

כל ביקור במסעדה רצינית יתחיל ב-150 דולר להרכב שלכם.

הופעות בברודווי ובאוף ברודווי נעות בין 70 ל-130 דולר כרטיס. לעיתים אפשר למצוא מבצע טוב שיוריד עד 50 דולר. אין הנחה לילדים. אם תלכו להופעה אחת זה עניין של 400 דולר. שתי הופעות - 800. עשיתי ממוצע גס כמובן. אני מניח שאם תלכו להופעה אחת היא כנראה תהיה יקרה יותר (אחת ההופעות הפופולאריות), ואם תלכו לשתיים, כנראה שהשניה תהיה זולה יותר. אבל שוב תלוי בכם.

בשנה האחרונה הייתי פעמיים בניו יורק, כל פעם ל-4 ימים. פעם אחת עם הילידים (קטנים) ולא הלכנו לאף הופעה. פעם שניה בהרכב זוגי והלכנו ל-3 הופעות ב-4 ימים.

אטרקציות לסוגיהן עולות לרוב 20-30 דולר לאדם. אם מדובר על מוזיאונים (יתכן שהבן הצעיר פטור מתשלום), תצפית מאחד מגורדי השחקים, מוזיאון נושאת מטוסים, או מוזיאון השעווה. זה יכול היות גם סיור בבניין האו"ם, או סתם סיור רגלי מודרך ברחובות העיר. אם תתאמצו תמצאו קופונים שיורידו 10-20 אחוז מהעלות. תמיד טוב, אבל לא מה שיקבע את התקציב.

לכמה אטרקציות תלכו ביום? אני מניח שאחת ביום בבמוצע זה סביר. אבל שוב תלוי בכם. בטיול עם הילדים הלכתי לאחת (תצפית) בכל הטיול, ובטיול הזוגי גם הלכתי לאחת (מוזיאון) בכל הטיול. רוב האנשים הולכים ליותר.

אגב - במוזיאוני אומנות יש לרוב אפשרות לשלם פחות (שלם כמה שאתה רוצה), או יום בשבוע שהכניסה חינם.

פלורידה:

פה המצב ממש לא ברור לי כי לא ברור לי מה אתם מתכננים לעשות.

הרכב בפלורידה מאד זול, ותמורת כ-40 דולר ליום תקבלו מיניואן משפחתי ונוח.

הוצאות הדלק זה תלוי מה תעשו. אני אוהב להשכיר כלל אצבע של 10 דולר לשעה. ברור שהוא לא מדוייק אבל הוא נוח.

לינה - באורלדנו ניתן לשכור וילה נחמדה בסדר גודל של 100 פלוס דולר ליום. לא יודע מה המצב בשאר פלורידה, ועל איזה אזור חשבתם.

אוכל - שוב - בישול עצמי וכלכלת סופר יורידו אותנו עד 50 דולר ליום. שילוב עם מסעדות וקצת קפה / עוגה / חטיפים יעלו אותנו ל100 ויותר.

אטרקציותך ובילויים - יום בפארקים של אורלדנו זה סדר גודל של 70-80 דולר כניסה לאדם, כלומר 350 דולר להרכב שלכם. אלו כמובן האטרקציות היקרות יותר.

אבל גם בילוי בנאסא יעלה 50 דולר לאדם, שייט ביצות או צלילה יעלו סכומים נאים, וכו'.

כמובן שאפשר גם לשבת בדירה, ללכת לים בחינם כמעט (חניה), ללכת לאטרקציות זולות כמו מיניגולף ובאולינג וכו'.

בקיצור - מאד קשה לענות לכם כי לא ברור מה אתם מתכננים לעשות

• israelimom

תקציב למשפחה

אנשיםטובים, בא לי לעשות לך לייק על התשובות שלך כל פעם Wink

שאלה לי לגבי הרכב בפלורידה. על פניו לא נראה לי יותר זול מקליפורניה למשל. אני מפספסת משהו? רכב עם נהג נוסף בפלורידה, מיני ואן, אני לא רואה בפחות מחמישים דולר. שואלת לתקופת ספטמבר/אוקטובר.

• אנשיםטובים

תקציב למשפחה

לא מעודכן, אבל בזמנו ראיתי שפלורידה זולה בכמה גרושים ביחס לקליפורניה, אבל לא הפרש דרמטי.

אז אולי טעיתי במספרים.

כי אני מסתכל עכשיו ונראה שאת צודקת.

אבל כמובן שלא עשיתי חריש עמוק

בכל מקרה לטובת השואלת המקורית - 40 או 50 דולר זה לא כזה קריטי. ברור שחשוב לחסוך, וכשתבואו להזמין רכב תעשו חישוב מדוייק והשוואת מחירים, אבל כדי לקבל סדר גודל זה לא נראה לי קריטי.

• may east
                  may east נערך לאחרונה על ידי

תקציב למשפחה

יש לי עוד הזמנות לאורלנדו מ "מבצע ראובן" ב 60-70$ לשבוע למיניוואן Smile

• lbd
                    lbd נערך לאחרונה על ידי

תקציב למשפחה

אני מצטרף לשאלה. לננסועה לשלושה שבועות לפלורידה החמה ולהחה כמו בארץ וגם לא לבקר בפארקים, זה מיותר לחלוטין.

• אנשיםטובים

תקציב למשפחה

לא בדקתי לסתיו אלא לאביב אז אולי יהיה הפרש מסויים

אבל לפי האתר של אלומה alamo.co.il שהזמנתי מהם כמה פעמים, מדובר על 340 דולר לשבוע למיניואן כולל נהג נוסף.

אבל לרוב הם מוכנים לרדת עוד 5-10 אחוז בשיחה טלפונית. כלומר אני מניח שאפשר יהיה לסגור על 45 דולר ליום כולל נהג נוסף.

זה כמובן על בסיס שבועי.

• oria485

תקציב למשפחה

כל המטרה של הטיול זה לראות את הבן שלי(23), שכמובן גם יטייל איתנו כל החודש

הוא ישלם על עצמו

לגבי המשפחה בניו יורק, אנחנו בקשר טוב מאוד איתם,

ואנחנו נוסעים במטרה להיות איתם

הם גם יאספו אותנו מהשדה תעופה

לא נלך להצגות

חשבתי שזה יהיה מאוד נחמד להישאר באותו מקום תקופה ארוכה

מזג האויר טוב בפלורידה, אוהבים שמש

יש בפארק wet n wild כרטיס ללא הגבלה ל14 ימים ב58 דולר

נלך לשם 6-7 פעמים ולא ימאס לנו

מאוד אוהבים ים ואין לנו בעיה ללכת 6-7 פעמים במהלך הטיול

שבתות נהיה בבית כי שומרים שבת

נקנה בסופר ונבשל בבית

לא חשוב לנו הגודל של הרכב, מספיק לנו רכב עם 5 מקומות ישיבה

נוסעים בתקציב מצומצם 

אבל אני מאמינה שנהנה מאוד מאוד

נוסעים ביולי

עד עכשיו היינו בחו"ל רק בהפלגות

זה הטיול הכי ארוך שלנו עד עכשיו

• אנשיםטובים

תקציב למשפחה

אז בכזה מקרה אני מניח שתוכלו לשהות בניו יורק בתקציב של 100 דולר ליום. 20 דולר לתחבורה ציבורית, 40 דולר לארוחות, ו-40 דולר לאטרקציות (אטרקציה פעם ביומיים בממוצע).

בפלורידה תוכלו להסתדר אני מניח ב-300 דולר. 100 ללינה, 70 לרכב + דלק + חניה, 60 לאוכל וכ-70 לאטרקציות ובילויים. אולי פחות

אגב - לא לשכוח את כל ההוצאות הקטנות כמו ביטוח (6 דולר ליום אם אתם בריאים), סלולרי (נניח 40 דולר לחודש לכל מכשיר, תלוי מה בדיוק תעשו), נסיעה לנתב"ג בארץ, ויזות לדרכונים על פי הצורך וכו'.

• may east

תקציב למשפחה

בשביל ים ופארק מיים, לא הייתי נוסע עד פלורידה.

סורי. זו דעתי.

מזג האוויר בפלורידה זה לא "טוב" זה חם ולח.

ואגב, באורלנדו אין ים.

• israelimom

תקציב למשפחה

סיבה מצוינת להיות שלושה שבועות באותו מקום Smile

אם אתם בתקציב מצומצם ולא מתכוונים לעשות נסיעות ארוכות מדי, אז רכב לחמישה יכול בהחלט להספיק. נסו להשיג שברולט אימפאלה, שתא המטען שלה גדול יותר מאלו של הרכבים האחרים לחמישה. 

לגבי לינה, יש את כל טווח המחירים בפלורידה. מוטלים הם זולים יחסית והרשתות הזולות מתחילות ב-$30-$40 ללילה לארבעה בחדר. וילות זו אופציה מקובלת, אבל המחיר שלהן בקיץ הוא לרוב מעל $100 ללילה. אם רוצים להתרווח ולהתפנק, ובמיוחד אם הבן הגדול מצטרף, זו אופציה מצויינת. אם מחפשים לחתוך בתקציב, אז עדיין יש מבחר עצום של מוטלים ומלונות, כולל מלונות extended stay ממש בזול.

• israelimom

תקציב למשפחה

מיי איסט, הם נוסעים לבקר את הבן. זו סיבה מצויינת! 

אגב, לא ראיתי איפה ציינתם מועד? פלורידה מאד חמה ולחה ולפעמים גשומה בחודשי הקיץ (הארוכים). בחורף דווקא מאד נעים שם לדעתי.

• may east

תקציב למשפחה

הם כתבו שנוסעים ביולי.

כנראה שהתקציב ממש מצומצם באם הבן משלם על עצמו וכו. כל אחד וכיסו.

אבל לטוס לפלורידה בשביל לשבת במלון או בים או בווט אנד ווילד - לדעתי פספוס של החוויה.

הרי בתקציב המצומצם זה חדר במוטל, וזה לא ממש כיף גדול.

ובאורלנדו (אם זאת כוונתם) יש כל כך הרבה פיתויים... אז ממש חבל.

זו דעתי.

• oria485

תקציב למשפחה

מה לגבי דירה עם 2-3 חדרי שינה? באורלנדו\מיאמי באיזור בטוח

טווח מחירים?

באמת כמו שאמרתי שכל הכיף להיות ביחד כל המשפחה

אחרי שלא ראינו אותו כמעט שנתיים

• ציידת ערפדים
                                      ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

תקציב למשפחה

oria, אם מה שאתם מחפשים זה אזור עם ים, חוף וכו', ואין משמעות מיוחדת לפלורידה, למה שלא תחשבו על מקומות אחרים לאורך החוף המזרחי שיכולים להיות יותר נעימים מבחינת מזג האויר וגם נמצאים במרחק נסיעה מניו יורק (וככה תחסכו את הטיסה לפלורידה).

אני לא מצויה בעלויות בכלל - גרתי שם מזמן ועם ילדים ממש קטנים אבל חופים נהדרים, עיירות כיפיות ופארקי שעשועים (בסגנון wet 'nwild) יש לאורך החוף - ניו ג'רסי, וירג'יניה, צפון קרולינה ועוד - מגוון ענק ובטווח תקציבי מאד רחב.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון