חוצפן פלאץ- ברלין
-
היינו משלישי שעבר עד שבת בברלין. בני בן ה14.5 ואנוכי.
בשבת בשדה התעופה נתקלנו במקרה של חוצפה ישראלית (איש שעוקף איש אחר בתור) והבן שלי כינה את המתרחש "חוצפן פלאץ". אהבתי.
בשלישי הגענו לשדה 3 שעות+ לפני ואיכשהו היו כבר תורים ענקיים שהיה "שווה" לעמוד בהם כדי להגיע הכי מהר לדיוטי ולעבור מבושם לבושם ואז לפולי קפה וחוזר חלילה. הבן שלי כמובן מנעל התעמלות לחולצת טניס אבל תמיד טוב להריח ריחות למיניהם שחלקם לפחות אמורים להריח טוב.
את שאר הזמן בילינו באכזבה מהכריכים המיתולוגיים בארקפה שפתאום נעטפים מראש וכבר לא פריכים מבחוץ גם אם ביקרו בתנור לפני כן.
אחר -כך לטרקלין דן, אינטרנט, מרק(אני) סלט (בני) ומחשבות (שנינו) למה המבחר כה דל שם תמיד. לפחות כמה פשטידות שנוכל לקרוא למה שקורה שם "אוכל".
מצויידים בקלוריות ונוזלים לטיסה, עולים מוכנים. הזמנתי מקומות מראש. בני אוהב חלון אז אני באמצע. הטיסה היתה נהדרת מלבד העובדה ששכנתי שבמעבר היתה אישה כבת 60 תזזיתית במיוחד שכל הזמן זזה ונגעה בי ואף דחקה את ידי מהמשענת(4 משענות ל3 אנשים.משענת אחת בעודף ולא ברור למי היא שיכת)
המתבגר שלי לא מפסיק לאכול ואנחנו מזמינים שקית של אגוזים ושקית של זיתים וחולקים.
הטיסה עברה ללא השחלת מילה עם שכנתי שבמעבר עד שהגענו לשעה לפני הסוף ואיכשהו התפתחה שיחה, והסתבר שלכל השורה יש קשר לנגינה "רצינית" על כלי קשת.בני מנגן מגיל 5, בנה של שכנתי מנגן שנים ארוכות ומתפרנס מכך בחול והיא אף מכירה את המורה של בני ואילו במעבר אם, תינוקה והנני(מטפלת) שלו, כשאבי המשפחה היה עד לא מזמן כנר ראשי של תזמורת ברלין אך יצא לדרך עצמאית.
לאחר הנחיתה, מיד לאינפורמיישן לקניית הwelcome berlin card לחמישה ימים כולל
אזורים A,B,C. עלה 37.5 אירו ובני בן ה14.5 לא היה צריך לשלם.
יצאנו לדרך לברנדנבורג טור ובקלי קלוטו הגענו קרוב מאד למלון אדלון. לפני המלון אתייחס לשער ברנדנבורג שעמד שם במלוא תפארתו, מאד מאד מרשים. כיף לצאת מלמטה(מטרו) למעלה ולקבל את השער הזה בפרצוף. מדהים!!
המלון- אכן מאד מאד מאד מרשים. מלכותי ממש. קיבלה את פנינו בצ'ק אין בחורה הודית נחמדה מאד, שהיתה מאד יעילה ומניותיה עלו עוד יותר לכשהודיעה לנו ששודרגנו מהexecutive ל deluxe. עלינו לחדר ואכן יפה יפה יפה.אנחנו מתלהבים, חוקרים את החדר(בעיקר מחפשים שקעים (בני) ואני חוקרת את הארכיטקטורה של בניין משרדים מפואר הנשקף מחלוננו) נכנסים להתקלח נחים ויוצאים לאכול .
בחרתי במסעדה שצדה את עיני בכמה מקומות, מסעדה אסייתית בשם Nu. טעיתי…פישול.
חייבת לזוז עכשיו- המשך יבוא.
-
בילבולי פלאץ- ישראלהתכוונתי לפרסם בפורום משפחות, אז עוברת לשם. אתכם הסליחה