אמסטרדם +??
-
שלום לכולם,
שאלה קטנה. מתבשל לנו טיול קטן בראש לאביב (אמצע אפריל). היעד המועדף הוא אמסטרדם, אבל יש 7-8 ימים של טיול, שמן הסתם מחייבים יציאה החוצה.
היינו מעדיפים לא להחליף יותר משתי לינות (אחת באמסטרדם).
רציתי לקבל המלצה - לזוג עם פעוטה בת שנתיים וקצת. איפה כדאי למקם את הכוכב השני?
והאם כדאי להתחיל באמסטרדם או בכוכב השני?
אני מניח שנצטרך לשכור רכב לטובת הכוכב השני, אבל זאת לא בעיה.
תודה למשיבים.
-
אמסטרדם +??האמת שלא הייתי יוצאת מאמסטרדם בכלל. אולי ליום סיבוב בכפרי דייגים ואולי עוד יום לדלפט או האג. אם ממש מתעקשים אז עוד יום לליידן כי היא מקסימה. למה שלא תישארו באמסטרדם, קחו את הרכב מתישהו באמצע לשלושה ימים ותעשו כמה טיולי יום.
אבל אם אתם חייבים - יש כמה אופציות וכולן מצוינות עם הסתייגות לעניין מזג האוויר. אפשר לעשות כוכב באזור הצפוני יותר, קרוב לאי טסל. אפשר כוכב באזור אוטריכט מה שמכונה הלב הירוק, אפשר למשל להתמקם באזור דלפט דווקא או בליידן ולטייל באזור החוף (אם כי אמצע אפריל לא אופטימלי). רוצה לומר - כל הולנד היא תענוג אחד גדול.
-
אמסטרדם +??היי גלאשה. תודה על התשובה. להישאר באמסטרדם זאת בהחלט אופציה. השאלה היא האם לא חבל על הזמן שהולך בכניסה ויציאה מהעיר עם רכב. הרי לימים של אמסטרדם בטח נרצה להתמקם קצת יותר קרוב למרכז.
ד"א אם כבר אמסטרדם, אז יש המלצות על דירות נחמדות?
-
אמסטרדם +??ערב טוב,
אנחנו היינו לפני שנתיים בהולנד באפריל, ואני חייבת לציין שבדיעבד זו היתה טעות. מזג האויר הקר והגשום (רוב הזמן) פגם בהנאה באופן משמעותי. לא אומרת שלא נהננו, אבל בדיעבד לא הייתי נוסעת להולנד באפריל אלא רק בקיץ.
באומרי זאת, אם כבר נוסעים - אני מסכימה עם גלאשה שכדאי להתמקד בערים ובראשן אמסטרדם כמובן. ליידן גם מקסימה. עוד מקום נהדר שגם הקטנה תפיק ממנו הנאה מרובה - אבל גם אתם! - הוא גן החיות בבורחר. זה לא גן חיות רגיל, ויש בו מספר "עולמות" מקורים (שמדמים מדבר, איזור טרופי ועוד) שמתאימים גם למזג אויר בעייתי, וכן ספארי-הליכה מדליק - והם חווייתיים הרבה יותר מסתם לראות חיות בכלובים.
יתרון אחד באפריל הוא שאז גני קוקנהוף המרהיבים פתוחים (רק מסוף מרץ עד אמצע מאי). אם תפלו על יום יפה לכו על זה!!! יופי עוצר נשימה, והרבה מרחבי הליכה/ריצה נוחים בטוחים לקטנה.
נסיעה טובה ובהצלחה בתכנון!
-
אמסטרדם +??שלום,
נקודה למחשבה: אם מגיעים להולנד באפריל אזי גני קוקנהוף הם מרהיבים ובגדר ״חובה״. מעבר לכך יש מינוס משמעותי והוא הקור הצפוי. בהולנד הקור מלווה ברוח מקפיאה דבר שמהווה חסרון בפרט אם מסתובבים עם פעוטה. ברור שזה עניין של מזל אבל אנחנו היינו באפריל והטמפרטורות נעו בין ארבע לשש מעלות.
הולנד מקום נפלא לילדים אבל יתרון זה לא יבוא לידי מימוש עם ילדה בת שנתיים.
אם כבר הולנד בתקופה זו הייתי מקדיש זמן רב לאמסטרדם.
-
אמסטרדם +??תודה יונה.
אפריל קורץ כי יש חופש, ויש כרטיס חופשי בנקודות של אלעל שצריך לנצל. המגבלות של מזג האוויר ברורות, אבל זה מה יש כרגע.
אני אנסה להבין עד כמה זה מסובך להחזיק רכב ואז נחליט.
להישאר כל הימים באמסטרדם האמת זה מאוד קוסם לנו.
-
אמסטרדם +??היי שרון.
כמו שאמרתי ליונה, אלה האילוצים שלנו.
היינו באפריל גם באירלנד, וגם אז הזהירו אותנו, אבל בסוף יצא טיול מדהים. נקווה לקצת מזל, ומעט גשם, ואני מאמין שיהיה בסדר.
בכל אופן, תודה על התגובה.
-
אמסטרדם +??הי
אין לי המלצה על דירה נחמדה, רק על מלון יקר רצח אבל בכיכר דאם.
עכשיו חשבתי על זה, החניה באמסטרדם עולה בערך כמו הטיסה. אם אתם לא מוצאים דירה או מלון עם חניה צמודה זה יעלה לכם ים של כסף. אבל יש אופציה של לצאת מהעיר לכמה ימים ולהתמקם בכפר מקסים מקסים שנקרא ברוק. ובברוק יש B&B עוד יותר מקסים הנה:
http://www.hoteldeschaapskooi.nl/special.php
ולהם יש חניה צמודה. ומהכפר לעשות כמה ימי טיול. זה יאריך את הנסיעות ברבע שעה כי הכפר 7 ק"מ מתחנת רכבת של אמסטרדם. אהה, ותכף שולחת לך גם כמה רעיונות בפרטי.
אלונה
-
אמסטרדם +??"אפריל עושה מה שבראש שלו" ובהולנדית זה נשמע יותר טוב.
בקיצור מזג אוויר לא יציב כל כך.
המינוס הגדול שאם יש גם גשם וגם רוח זה לא נעים בכלל .
ומצד שני אני יכולה לספר על טיול אפרילי שהיה שמשי לחלוטין.
אז כמו שאמרנו "מה שבראש שלו".
אני חושבת שלינה בקרבת העיר אבל לא בתוכה מאפשרת לכם מקסימום גמישות.
מחד יש לכם מכונית, יום יפה?-אז לגן החיות או כל אופציה אחרת ירוקה, כולל גני קאוקנהוף כמובן.
יום סגרירי יותר? אז לאמסטרדם עצמה או ליידן או אוטכרט או הארלם או דלפט וכן הלאה.
לינה במרכז העיר +מכונית= לא מומלץ.
אם לנים בפרבריה עם מכונית--- אז כבר אפשר להתרחק עוד 10-15 ק"מ ולהרווויח את התחושה של הולנד הכפרית.
אבל -יש אנשים שונים עם העדפות שונות, ומאד תלוי אם אתם עכבר העיר או עכבר הכפר.
-
אמסטרדם +??יונית ואלונה,
תודה על התגובות.
הדברים די ברורים כרגע. תקופה לא אידיאלית (אבל זה מה יש), רכב לא נוח במרכז (המליצו לנו להשאיר את הרכב בחניון מחוץ למרכז ולנסוע לדירה/מלון בטראם), מאוד יפה ומיוחד (את זה כולם אומרים).
נראה לי שאנחנו נתגבש, נזמין כרטיסים ואז אחזור עם עוד שאלות.
תודה
-
אמסטרדם +??אם עדיין לא הזמנתם כרטיסים, אז למה להתעקש על הולנד במזג אויר בעייתי?
אני הייתי מנצלת את התקופה הקרירה לאזורים שחם מדי לטייל בהם בקיץ, קרי דרום אירופה - איטליה, ספרד, פרובאנס והריביירה הצרפתית...
-
אמסטרדם +??רק למען הדורות הבאים והדיוק, אמרו לי שהקישור לצימר המקסים לא נפתח. הנה ניסיון נוסף:
http://www.hoteldeschaapskooi.nl/