עזרה בתכנון
-
היי,
אני מעוניית בהתייעצות לגבי תכנון מסלול.
נוסעת בענייני עבודה לסינגפור בעוד חודש. מעוניינת להמשיך ולטייל בוייטנאם ופתוחה להצעות נוספות לגבי מקומות נוספים.
יכולה להישאר שם לאחר סיום ענייני העבודה עוד כשבועיים.
נקודה חשובה היא שאני בחורה לבד.
האם מישהו יכול לתת עצה.
לאן להמשיך ? האם יש טיולים שם שאפשר להצטרף ?
ובכלל כל מידע יתקבל בברכה.
תודה
-
עזרה בתכנוןשלום,
שבועיים זה פרק זמן קצר למדי לטיול אמיתי בויטנאם. למדינה הזו יש כ"כ הרבה מה להציע, ואומנם תספיקי לראות לא מעט בשבועיים - אבל אני חושב שזה יאלץ אותך 'לרוץ' קצת ולהפסיד קצת. את יכולה, אומנם, לבחור להתמקד בחלק מסוים של המדינה ולחזור לאזורים אחרים בעתיד. בויטנאם, לפחות לדעתי, לא תהיה לך כל בעיה כבחורה לבד - בעיקר משום שתרבות הטיול שם מבוססת בעיקר על טיולים מאורגנים.
אפשרויות נוספות שאני יכול לחשוב עליהן:
1. צפון תאילנד וקמבודיה
באופן אישי אין מקום שהקסים אותי יותר במזרח-הרחוק מאשר עיר המקדשים סיאם-ריפ, ולכן אני תמיד ממליץ על ביקור בה בתור Must לכל מי שעובר באזור. שם תוכלי לשכור לעצמך מדריך פרטי עם רכב (~50$ ליום) ולכן אין כל בעיה שתגיעי לבדך. מכיוון שביקור כאמור דורש 5-3 ימים בממוצע, תוכלי להקדיש את שאר הזמן למקומות אחרים באזור הקרוב - או מקומות אחרים בקמבודיה (לא יודע כמה תרגישי בטוחה) או ביקור בבנגקוק ו/או צפון תאילנד (צ'אנג-מיי היא בירת הצפון). אפשר גם לקפוץ לביקור באיים בדרום.
סה"כ העלויות יהיו סבירות כי כל הטיסות קצרות למדי.
2. הונג-קונג ומקאו
הונג-קונג מדהימה, ויש בה המון מה לראות, אבל באופייה היא דומה יותר לסינגפור מאשר לערים פחות מפותחות במזרח-הרחוק. אם חיפשת שינוי אווירה זו כנראה לא האופציה המתאימה אבל אם מתחשק לך טיול באופי מודרני-מערבי יותר אז תוכלי לטוס לשבוע של ביקור מהנה בהונג-קונג הכולל גיחה קצרה למקאו הסמוכה (שייט). כמובן שהונג-קונג יקרה מאוד בדומה לסינגפור - לפחות מבחינת עלויות הלינה.
-
העונה המתאימהאני חושב שחשוב לקחת בחשבון גם את העונה.
באפריל תאילנד כבר יכולה להיות מאוד חמה ולחה.
בוויטנאם בגלל הגודל אפשר למצוא אזורים, כמו הצפון בו מזג האוויר מתאים.
אחרי סינגפור הונג קונג ומקאו קצת דומות, לכן כדאי לבקר במקום יותר מגוון.