ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בר מצווה מאורגן?

פורום טיולי משפחות
    5
    8
    1955
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הפריק
      הפריק נערך לאחרונה על ידי

אבקש את עזרת הפורום בבעיה לא פשוטה.

השנה הבן הצעיר חוגג בר מצווה ואנחנו מעוניינים לטוס איתו לטיול בחול.

העניין שלאחר שנים רבות של טיולים עצמאים בכיף גדול עם רכב במסגרת משפחתית ,הבנים הגדולים בצבא אנחנו נשארנו רק עם הבן הצעיר,מה שאומר שאין לנו חברה בשבילו.

הבן מעוניין בטיול  מאורגן  וזאת מכוןן שאין לנו חברה לבן,מבחינתי הצטרפות לטיול מאורגן הנה בעייתית  ,האם יש למישהו רעיון כיצד לפתור דילמה זו ,והאם ישנם טיולים מאורגנים באירופה במחיר שפוי אשר נוכל להינות ולא כל הזמן לעלות ולרדת מאטובוסים.

תודה על העזרה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha
        glasha נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

יאפ אכן בעיה. 

האופציה שעולה בדעתי זה טיול ג'יפים מאורגן בנהיגה עצמית. הבן שלי עשה כזה עם אבא שלו ברומניה בדיוק כטיול בר מצווה (אחד מהם לפחות). ויש חברות שמוציאות טיולים כאלה למשפחות במיוחד. מצד אחד זה מאורגן, מצד שני זה לא "תסתכלו שמאלה מגדל אייפל, תסתכלו ימינה ביג בן, חצי שעה שופינג יאללה לאוטובוס". המינוס של טיולים כאלה זה שהם מתרכזים בטבע, ובחיים המקומיים ופחות בלונה-פארקים למיניהם. העלות הייתה סביב 1400$ לשבוע או שמונה ימים כולל הכול לאחד. 

אני מניחה שניסיונות "לקנות" את הילד בהבטחות למתנות ובחירת אטרקציות לפי רצונו בלבד וכו' לא עלו יפה? blush

• אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

אולי טיול נושא? וסביבו לארגן את המשך הטיול?

אני בהחלט מבינה את הבעיה.

ואם אתם,ההורים,תצאו מראש בהרגשה שזה לא בדיוק מה שאוהבים,,כבר על ההתחלה תתחילו בהשוואות.

מה הבן היה רוצה או אוהב לראות/לעשות?

• ע ע
            ע ע נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

כמה רעיונות:

1. כמו שאלונה אמרה. אני מכירה כמה משפחות שעשו טיולים כאלו עם מדרפט והיו מאוד מרוצים. 

2. לנסות לשכנע משפחה נוספת (חברים/משפחה) להצטרף אליכם.

3. לצרף לטיול חבר של הילד שאתם מוכנים לקחת אחריות עליו

• שמוליק ל
              שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

אני חשבתי כמוך ולכן היו לי לא מעט לבטים לפני שנפלה החלטה לסוע לפני מספר שנים לטיול בת מצווה מאורגן עם הבת שלי. 

אני אקפוץ מייד לסוף ואגיד לך שהיתה לנו חוויה יוצאת מהכלל והבת שלי היתה מאושרת עד הגג והרי טיול כזה הוא בראש ובראשונה בשבילה. 

אבל - אתה צריך להכיר את עצמך ולדעת האם אתה מסוגל להגנס ל ׳מוד׳ המתאים והנדרש שרואה דברים בצורה חיובית ומוכן לקבל ולהכיל ולא לקטר ולחפש חסרונות. 

אז כן -

היינו באוטובוס ונסענו לא מעט;

היה רועש לפעמים;

היה תיירותי;

היו מספר פארקים - זה היה המוקד וזה מה שהבת של רצתה;

היו ימים עמוסים מאוד;

אבל - מצד שני -

הכרנו אנשים נפלאים (אגב - בניגוד גמור לרושם הראשוני החלקי שהיה לנו בפגישת הקבוצה) ושמענו סיפורי חיים מרתקים ולעיתים מרגשים (למשל - שתי אמהות מורות שאיבדו כל אחת ילד שחלה בסרטן קצת יותר משנה לפני והחליטו להלחם לחזור לחיים ובאו עם הילדים הנותרים);

הבת שלי מאוד מאוד נהנתה מחברת הילדים בני גילה;

בפארקים שחששתי מהם קצת - הנוער דהר בעצמו ועשה חיים משוגעים - רוב הזמן - בזמן שאנו המבוגרים נחנו לנו ושתיהו קפה ושוחחנו להנאתנו;

לא הייתי צריך לארגן שום דבר והיתה מידה לא מבוטלת של כייף פשוט לבוא אל המוכן;

לא הייתי צריך לנהוג;

הטיול תרם תרומה נפלאה לקשר שלי עם הבת - מתי עוד יש הזדמנות של אחד על אחד כזה - ומצד שני - לה היתה חברה וגם לי;

בזמן הנסיעות באוטובוס - אם נעשה לי רועש מידי או מעיק מידי - התחברתי לאייפוד ולמוסיקה שאני אוהב והתבוננתי בנופים החולפים או שקראתי לי ספר - כייף גדול. 

סיכומו של עניין - למדתי שאפשר בהחלט להנות גם בטיול כזה ושהכל - או הרוב - זה עניין של גישה. 

כמובן שרצוי לבחור היטב את סוג הטיול ולנסות לקרוא וללמוד על המדריך / מדריכה המיועדים שיש להם חלק משמעותי בהצלחת הטיול. 

כמובן גם שאי אפשר להתעלם מאלמנט של מזל שנופל בחלקך בעניין זהות החברים לקבוצה. 

שבת שלום

שמוליק

• glasha
                glasha נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

שמוליק, כיף לקרוא שהייתה לך חוויה מצוינת. 

אני רק אגיד בזהירות ובאופן כללי וחלילה לא אישי, כן?  אני חושבת שטיול כזה יכול להיות מוצלח כמו שהיה לך אם רק הורה אחד יוצא עם הילד. כששני ההורים מראש מעדיפים טיול לא מאורגן ולשניהם יש מראש ספק לגביו, כששניהם "מקריבים" כביכול את עצמם למען הילד (שלא לדבר על הצד הכספי של העניין), איכשהו לדעתי "האנטי" הזה שקיים ממילא יתחזק עוד יותר. שאתה רק אבא ובת (או רק אימא ובן) אין לך ממי לקבל חיזוק חיובי לרגשות השליליים שלך ואתה בכיף מתמסר לחוויה, רואה את הילדה נהנית ומה בסך הכול ביקשת הרי, שרק יהיה לה טוב. מאידך אם החצי השני יושב לצידך באוטובוס ושניכם לא נהנים, יש לך כתף להישען עליה ו"לבכות על מר גורלך", כי הנה שוב עוצרים והנה ידעתי שככה זה יהיה, ואיזה רעש הילד ההוא עושה ותראי את האבא הזה מה הוא חושב לעצמו ונכון איזה טעות עשינו. מבין למה אני מתכוונת? אני חושבת שזה יכול להיות אחלה פתרון כשרק אבא או רק אימא יצאו עם הילד לטיול מאורגן. בכסף שייחסך אבא ואימא יוכלו לעשות קפיצה קטנה לסופ"ש זוגי אחר כך. 

אלונה 

• שמוליק ל
                  שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

אלונה,

אני מבין למה את מתכוונת ואני בהחלט יכול לדמיין את הסיטואציה שאת מתארת אבל אעיר רק שהיא אפשרית אך לא הכרחית. 

מאוד תלוי באופי של שני בני הזוג וגם בעמיתים שהם יפגשו בטיול. 

בכל מקרה - פתרון של הורה אחד וילד + פיצוי זוגי לאחר מכן נשמע לי מצויין 😜

ועוד הערה קטנה לסיום - יש נטייה לחשוב שטיול מאורגן יקר יותר משמעותית. זה לא בהכרח נכון. 

שמוליק

• הפריק
                    הפריק נערך לאחרונה על ידי

טיול בר מצווה מאורגן?

תודה לכל המשיבים.

אני ואישתי עדיין לא החלטנו אך סירובה של אישתי לנסוע לבד עומד בעינו.

ולכן ננסה להשתמש בחלק מהרעיונות שהועלו כמו טיולי נושא ,גיפים וכ"ו.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון