ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארמונות וטירות באירלנד?

פורום אירופה
    6
    16
    4170
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מירה ד 0
      מירה ד 0 נערך לאחרונה על ידי

במהלך איסוף חומר על אתרים באירלנד , ניתקלתי בהמון ארמונות וטירות מומלצים.

פאורסקוט,בלארני,באנטי,באונרטי, בית מקרוס,קילמור ועוד....

מכיוון שאני לא רוצה אתרים שיחזרו על עצמם,  בבקשה , תנסו לעשות לי סדר:

איזה מקומות הם בחזקת חובה ואסור לפספס  !   

(אם  מישהו  מכיר אתר חובה שלא ברשימה שכתבתי , בבקשה , אשמח מאד להכיר)

תודה מראש!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hgktrduc
        hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

ארמונות וטירות באירלנד?

שלום מירה

קשה להשיב על שאלת "אתרי חובה" משום שכל איש, טעמו והעדפותיו. לדוגמה, לא ציינת אף מקום בצפון אירלנד שדווקא אתריה ונופיה הם אלה שמצויים בראש רשימת ה"חובה" האישית שלי wink

ואירלנד, היא אי ירוק, שליו וסוער בו זמנית, עשיר ביופי, תרבות, היסטוריה וקסם שקשה להסביר אותו. ממליצה מאד להתמקד, לא להתרוצץ בין אתרים מרשימה כזו או אחרת. ממילא לא תספיקו לראות הכל. כדאי להשתהות ולספוג אווירה גם במקומות קטנים ופחות ידועים.

אני מבינה שהמיקוד שלכם הוא ברובו מערב ודרום מערב. מתוך הרשימה, זה מה שאני מכירה:

קיילמור אבי - נמצא באזור קונמארה, במערבה של אירלנד. ביקרתי בגנים ובבית הקפה. לטעמי הוא משתלב מצויין כחלק מטיול באזור קונמארה, אבל לא הייתי נוסעת במיוחד לשם רק בשביל הגנים. יכול להיות שהמנזר מאד מרשים, כאמור - לא נכנסתי לתוכו.

תיאור קצר תוכלי לקרוא כאן, החל מפוסט 144

טירת בנראטי - טירה מרשימה מאד שצמוד אליה פארק פולקלור. נמצאת לא רחוק מלימריק, במערבה של אירלנד. נקודת עצירה מקובלת בין מחוזות קורק/קרי לבין מחוז קלייר בואכה אזור הבורן וצוקי מוהר. הטירה מעניינת ולדעתי שווה ביקור של (כמעט) יום שלם, אם אתם חובבי הז'אנר. יש אפשרות גם לבילוי לילה שמחייב לינה באזור והזמנה מראש - ארוחת ימי ביניים. פרטים ותמונות תוכלי לראות כאן, החל מפוסט 182

טירת בלארני - הייתי בה לפני כשבע שנים. הטירה עצמה יפה, זכורה לי כקצת "חירב'ה" אבל התרשמתי ממנה מאד, אולי בגלל שזה האתר הראשון שבו ביקרתי באירלנד .... יש אמונה עממית שכל מי שמנשק אבן בחומתה זוכה בתכונה של חלקות לשון ורוב התיירים שמגיעים לשם עומדים בתור בשביל הטקס התמוה הזה. אני הרבה יותר נהניתי לסייר בגנים שמסביב לטירה ולצפות בנוף ממרומיה. היא נמצאת פחות או יותר בין קורק לקילארני ומסתדרת יפה עם טיול במחוזות קורק וקרי. 

הזכרת את גני פאוורסקורט - לא ביקרתי בהם או באחוזה, אך זה בהחלט נחשב לאחד מהאתרים המרשימים באירלנד ומקובל בהרבה מסלולי טיול.

מחוז וויקלו כולו ראוי לתשומת לב משמעותית ויש בו תמהיל מעניין של אתרי טבע, אתרי נצרות קדומה, ערים, גנים ובתי אחוזה. הוא גם קרוב לדבלין. על האתרים בהם ביקרנו במחוז וויקלו תוכלו לקרוא כאן, החל מפוסט 212

אם תוסיפי קצת פרטים של משך הטיול, מתי מתוכנן, האם הוזמנו לינות/טיסות ומה עוד מעניין אתכם בנוסף לארמונות וטירות, אפשר יהיה לתת לך עוד המלצות. 

יעל

• מירה ד 0

ארמונות וטירות באירלנד?

ואו!  המון תודה על התשובה המפורטת והפוסטים שצרפת , מלאים בסיפורים ומידע  שיעזרו לי המון מעבר לפוסטים הספציפים שסימנת.

אנחנו מתכננים גם על הצפון. השאלה הייתה רק על טירות וארמונות , רק בשביל להתמקד בנושא אחד בכל פעם , חשבתי שכך אקבל יותר תשובות ספציפיות. ולא הכללתי ארמונות בצפון כי אין לי כרגע שום שם של טירה מעניינת בצפון.

בגדול הטיול הוא של 14 ימים , מ-27 באוגוסט עד 10 בספטמבר.  טיסות לדבלין מוזמנות. מלונות מוזמן חלק קטן בינתיים , דרך בוקינג וניתנים לביטול.

אנחנו 5 , זוג הורים + בת (25) ובן 29 וכלתו הטריה  (הזוג מתחתן חודש לפני הטיול).

אוהבים הכל ! טבע, מוזיאונים טירות עתיקות, שייט , מוזיקה אירית ומתוכנן כל ערב בילוי בפאב זה או אחר.  (וכמובן מבשלות הויסקי והבירה שבדרך)

המסלול שחשבתי עליו (שכמובן הכל ניתן לשינוי )  :

1 - איזור ויקלו

2- גלנדלוך והגעה ללינה בקילקני

3- סלע קאשל , איזור קורק והגעה ללינה בקילרני

4-5  איזור טבעת קרי ודינגל

6-7 צוקי מוהר , באונטרי , שייט כל שהוא...

8 - שמורת קונמרה

9 - נסיעה צפונה דרך החוף וצוקי סליב ליג ו..... עד לונדונדרי

10-11  הג'אנט קאסטווי + גשר החבלים+...  כולל בלפסט

12-13-14  - ניו גראנג' + דבלין

מה דעתך?

• Yonatan in Dublin
            Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

ארמונות וטירות באירלנד?

בחלק מהימים המרחקים לא ממש ריאליים.

למשל היום השלישי:  "סלע קאשל , איזור קורק והגעה ללינה בקילרני"

נכון שיש אוטוסטראדות בין הערים הגדולות, אבל הכבישים המשניים הם לא משהו (למרות שבטח יש בהם פחות תנועה מאז שנפתחו האוטוסטראדות) ולכן הנסיעות תמיד לוקחות יותר מזמן ממה שמעריכים כשמסתכלים במפה.

מה זה "איזור קורק"?  מחוז קורק הוא המחוז הגדול ביותר באירלנד (לפי ויקיפדיה שטח של 7500 קמ"ר, כלומר שליש משטחה של מדינת ישראל).  המחוז בגדול מתחלק לשניים, מזרח (איזור העיר קורק) ומערב, איזור של חצי איים (מה הרבים של "חצי אי"?), כפרי דייגים ויצרני מאכלים ארטיזנליים.  

את היום הזה כדאי לפצל ליומיים.  ואם במחוז קרי תרצו לוותר על משהו, אני ממליץ לוותר על טבעת קרי (ולא דינגל, חו"ח).  הנהלת המחוז שם עושה יחצנות מדהימה לטבעת קרי, כי הכביש שם מספיק רחב בשביל אוטובוסי טיולים (ע"ע קבוצות של אמריקאים עשירים).  אבל האיזור הרבה פחות יפה מדינגל.  ואם בכ"ז תחליטו לבקר בטבעת קרי, אני ממליץ לא לעשות את כל הטבעת אלא לנסוע בצלע הדרומית (הקטע הכי יפה של הטבעת הוא בין Sneem ל-Waterville) ואז לנסוע לכיוון קילארני דרך השטח הפנימי של הטבעת.  אמנם כביש צר מאוד (מאוד, כזה שצומח בו דשא באמצע) אבל נופים הרבה יותר מרשימים.  איפה שהוא אחרי Waterville פונים ימינה. כל זה כמובן תלוי במזג האויר כי ביום גשום לא תראו הרבה.

חוץ מזה, הנסיעה מקונמרה עד דרי ארוכה מאוד, שוב, בגלל הכבישים.  איזור Mayo ו-Donegal הוא איזור הכי פחות מפותח באירלנד מבחינת תשתיות. אפילו לפי גוגל מאפס הנסיעה אמורה לקחת כ-3 וחצי שעות, והם בדרך כלל מעריכים את זמני הנסיעות בצד הנמוך.

• מירה ד 0

ארמונות וטירות באירלנד?

תודה רבה על התגובה.

בינתיים זה רק תכנון ראשוני של המסלול ,כאמור הכל ניתן לשינוי.

לגבי הנסיעה מגאלווי ללונדונדרי - ברור לי שזה יום נסיעה ארוך ואנחנו מוכנים לזה,

האם יש משהו מיוחד ששווה לעצור בו בדרך או אפילו להוסיף יום באיזור (חוץ מצוקי סליב ליג) ?

לגבי היום השלישי מקילקני לקילרני. אני בהחלט אבדוק את האופציה של הוספת יום לאיזור. 

במקור חשבתי ל בקר בסלע קאשל , לעבור רק לראות את טירת שייר , טירת בלארני-אולי, ביקור קצר בקורק ואז להמשיך  לקינסייל ולהגיע ללינה בקילרני.

איך לדעתך כדאי לנו לעשות את הדרך הזאת ?

מה לדעתך כדאי להוסיף או לוותר. ואם ביומיים ,איך היית מחלק את המסלול ?

תודה מראש.

• Yonatan in Dublin
                Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

ארמונות וטירות באירלנד?

כדאי קודם כל לעצור ב-Ashford Castle אם אתם בקטע של טירות.  כיום בית מלון, אבל טירה עתיקה ששופצה והורחבה במאה ה-19 ע"י משפחת גינס.  הגנים שם מרהיבים וכך גם הטירה עצמה.

www.ashford.ie

אבל הטירה קרובה מאוד לקונמרה, בעיירה Cong שנמצאת בחלק הכי דרומי של מחוז Mayo.

אני לא ממש מכיר מקרוב את האיזור הזה, אבל האי Achill יפה מאוד.  גם בו יש צוקים מדהימים אבל לא הכי נגישים בעולם.  נוסעים עד Keel ומשם נוסעים ממש עד סוף הכביש ומשם יש שביל לעולה לצוקים.

• hgktrduc

ארמונות וטירות באירלנד?

הי מירה 

אני רוצה לחזק את דברי יונתן וממליצה לך להישמע לעצותיו הטובות... אכן, חלק ממרחקי הנסיעה שתיארת במסלול הם שאפתניים ביותר עד בלתי ראליים.

אם יהיה לך אורך רוח לקרוא את כל סיפור הטיול שקישרתי לך חלקים ממנו, תוכלי להתרשם מקצב ההתקדמות ומהמרחקים שגמענו, כמו גם מהויתורים שנאלצנו לעשות בדרך. אני מאד מאד מבינה את הרצון שלכם לקבל את המיטב באירלנד בשבועיים, אבל לדעתי כדאי לקבל כמה החלטות כואבות כבר בשלב התכנון....

אם רוצים לדגום גם את דרום מערב (מחוז קרי) וגם את צפון מזרח (מחוז אנטרים ובלפסט) - צריך לצמצם יעדים באמצע.

הערות ראשונות וחפוזות (מחוסר זמן) לטיוטה שלך:

הייתי מורידה יום שלם באזור הבורן/צוקי מוהר - ומוסיפה אחד באזור קונמארה. בצוקי מוהר והבורן תוכלו לעצור במעבר ממחוז קרי דרך גולווי עד קליפדן (נקודת לינה נוחה לטיול בקונמארה).

היום שבו אתם מתכננים להגיע מאזור קונמארה דרך מצוקי סליב ליג עד לונדונדרי - לגמרי לא מעשי.

למרות שלא הצלחתי לבקר בצוקים, אני מעזה להציע לכם לוותר על נסיעה מיוחדת לאזורם, ומקונמארה לנסוע ישירות לכיוון לונדונדרי, כאשר נקודת עצירה מתאימה יכולה להיות ב- Omagh. לא רחוק משם ממוקם מוזיאון פתוח שמוקדש לנושא ההגירה האירית לאמריקה. (נדמה לי שסגור בימי ב' - תבדקו אם מסתדר).

אם לונדונדרי עצמה פחות מעניינת אתכם - דלגו עליה והמשיכו ישר מ Omagh לאזור בושמילס לטובת אתרי מחוז אנטרים.

אני מעזה גם להציע לוותר על יום אחד מלא בדבלין או במחוז וויקלו כדי להקדיש יותר זמן לאתרי המערב.

האי אקיל מקסים אך מרוחק וצריך להקדיש לו יום שלם. במחוז Mayo יש קסם ונידחות מיוחדת, אבל כפי שיונתן כתב, ובצדק, התנועה שם היא בקצב איטי מאד. אם תרצו להקדיש לו זמן - תצטרכו למשוך את השמיכה הקצרה, ממקום אחר....

ממליצה לך על מדריך Eyewitness לקבל תמונה טובה על מחוזות אירלנד וכל העושר והמגוון שיש להם להציע........

יעל

• shemesh1122
                    shemesh1122 נערך לאחרונה על ידי

ארמונות וטירות ואתרי"חובה" מומלצים בצפון אירלנד?

אשמח לדעת -רק מתוך סקרנות-כיף לקרוא התכתבויות של מבינים בתחום 

• ח.ג
                      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

ארמונות וטירות באירלנד?

גם קונג שוה עצירה. אין בה טירה אבל פארק יפה עם שרידי מנזר ואפילואפשרות למסלול רגלי בהר (גבעה) מעבר לנהר. עם קצת מזל אפשר גם לבקר במרכז גידול (פורלים) שנמצא ליד הגשר על הנהר.

• hgktrduc

ארמונות וטירות באירלנד?

שלום מירה

מקשרת לך את אשכול התכנון לקראת הטיול האחרון שלי באירלנד , אולי תמצאי שם מידע שלא נתקלת בו עד כה. מקושרים שם הבלוג של קודון1, הטיול המיתולוגי של ינינה ועוד עצות של רבים וטובים כאן בפורום.

וגם את סיפור הטיול המצויין של קניליה . הם טיילו במשך כעשרה ימים באזור קונמארה ומחוז קרי בלבד, עם טיסות למערב, לא לדבלין. חשוב שתקראי כדי לקבל מושג על קצב ההתקדמות ועושר האתרים בכל מקום.

ומצאתי לך עוד מקור מידע על אירלנד בכלל ועל טירות בפרט

מקווה שביוני יהיו לי חוויות חדשות לשתף בהן, אחרי ששה ימים שכולם יוקדשו למחוז קרי. 

שבת שלום

יעל

• מירה ד 0

ארמונות וטירות באירלנד?

תודה לכולם, נתת לי הרבה חומר כמידע וחומר למחשבה.  אשתדל לשנות את המסלול המתוכנן שלי  בהתאם להמלצות שלכם , יש לי הרבה חומר לעבור עליו ולתכנן מחדש.

ויש להניח  שאחזור עם שאלות נוספות בהמשך.

שוב תודה.

• מירה ד 0

ארמונות וטירות באירלנד?

ניסיתי לשנות קצת את המסלול שתיכננתי , לפי הערותיכם.

האם מסלול כזה הוא סביר?:

1 - נחיתה לקראת צהריים, טירת פאוורסקוט , ויקלו

2- גלנדלוך והגעה ללינה בקילקני

3- סלע קאשל , טירת בלארני,איזור העיר קורק ולינה באיזור

4 - נסיעה לקנמרה,סנים ,חלק מטבעת קרי  עד קילרני

5 -  טבעת דינגל

6 - אדרה ,טירת באונטרי ,צוקי מוהר והגעה ללינה ל-גלווי

7- שמורת קונמרה

8 - נסיעה צפונה ,אתרים בדרך...,עד  סליגו (?)

9 - המשך נסיעה צפונה מסליגו דרך החוף וצוקי סליב ליג ו..... עד לונדונדרי

10-11  הג'אנט קאסטווי + גשר החבלים+...  כולל בלפסט

12- נסיעה מבלפסט לדבלין דרך ניו גראנג'  וטרים

13-14  - דבלין

תודה מראש.

• מייק1
                              מייק1 נערך לאחרונה על ידי

ארמונות וטירות באירלנד?

הי,

הערה לגבי טבעת קרי.

האוטובוסים, ויש הרבה כאלו, נוסעים בטבעת כנגד כיוון השעון.

לאור הכבישים הצרים ומהירות הנסיעה של האוטובסים מאד לא מומלץ לנסוע בכיוון השני, מולם.

הפתרון הינו לנסוע כמוהם רק לצאת מוקדם (לא יאוחר מ- 08:00).

לפי המסלול שלך זה לא יקרה.

חומר למחשבה,

מיק

• hgktrduc

ארמונות וטירות באירלנד?

שלום מירה

המסלול מעט יותר סביר, אך עדיין לדעתי מאד אינטנסיבי ו"מתרוצץ" באופן כללי.

אני רואה דגש רב על טירות וארמונות ומבינה שאתם חובבי הז'אנר. אבל לטעמי זה פוגם בגיוון של הטיול, חומר למחשבה... wink

אני אומרת את זה בפרט בהתייחס להרכב המטיילים. אתם לוקחים אתכם בוגרים צעירים. מה לגבי פעילויות אקטיביות? טיול אופניים, שיט, רכיבה על סוסים, טיולים רגליים ? האם אתם חובבי אמנות ואומנויות, ארכיטקטורה? מוסיקה? שווקים? מכרות? כל אלה מגוונים ויוצרים עניין וחוויות טובות שכדאי לשבץ בכל טיול.

בעונה שבה אתם מטיילים עדיין מתקיימים גם אירועים מקומיים, פסטיבלים, מופעים מוסיקליים, תערוכות וירידים, כל מיני דברים שכדאי להתעכב בהם ולהקדיש להם זמן. ארוע מוצלח כזה יכול ל"הקפיץ" טיול שלם, ואפילו יותר מאתרי "חובה" מוכרים. חפשי אותם.

ובנוסף - פתרונות לימים גשומים - בכל מקום, בכל עונה - תכיני אלטרנטיבות.

הערות ספציפיות:

1 - נחיתה לקראת צהריים, טירת פאוורסקוט , ויקלו בסדר גמור. לא תספיקו יותר מאתר אחד ביום הנחיתה. 

2- גלנדלוך והגעה ללינה בקילקני גלנדלוך זה אתר מקסים שממלא חצי יום לכל היותר. תוסיפו עוד נקודת עניין בוויקלו או בקילקני עצמה.

3- סלע קאשל , טירת בלארני,איזור העיר קורק ולינה באיזור לדעתי עמוס מדי וגם חסר גיוון. אני הייתי בוחרת בסלע קאשל או בבלארני, וממשיכה לקוב - ולקינסייל, שם עוצרת ללינה.

4 - נסיעה לקנמרה,סנים ,חלק מטבעת קרי  עד קילרני יום מפוספס, בהמשך להערתו הנכונה של מייק. אם אתם ממוקמים באזור קורק/קינסייל - הבחירה שלי היא המשך טבעי לחצי האי Beara. יותר פראי, פחות צפוף. משם להמשיך לאזור קילארני ולוותר על טבעת קרי.

5 -  טבעת דינגל שימי לב להערותיה של קניליה באשכול שלה שקישרתי לך קודם. זו נסיעה ארוכה יחסית מאזור קילארני וכדאי לתכנן היטב את המסלול שלכם, שימלא יום שלם ויפה.

והערה כללית: 

בשלב זה של הטיול אתם ממוקמים במחוז המתוייר ביותר באירלנד, וחוכמת התיירים אינה מטעה... אגמי ושמורת קילארני, טירת רוס, בית מאקרוס,  כל כך הרבה אתרים ואפשרויות לפעילות יש שם. בתכנית המקורית שלך הזכרתם שיט. יש באזור חברות שמציעות שיט בקאנו או קייאק, באגמים או בים ובדרגות שונות של קושי, שלא לדבר על טיולים רגליים. לדעתי אם עשיתם מאמץ והגעתם עד לדרום מערבה של אירלנד - כדאי להקדיש לה לפחות עוד יום אחד, אבל תהיו חייבים לוותר על משהו בהמשך המסלול....

6 - אדרה ,טירת באונטרי ,צוקי מוהר והגעה ללינה ל-גלווי 

יום עמוס מאד עד כמעט בלתי אפשרי בשל ריבוי האתרים ומרחקי הנסיעה הארוכים. ב Adare תוכלו לחלוף בלבד, לעצור, אולי לאכול - לא תספיקו לבקר גם במנזרים שיש בה. כמו כן ההגעה לגולווי תהיה בשעת ערב מאוחרת מאד. אולי כדאי לשקול לינה באזור הצוקים/Doolin.

אופציה אחרת - לוותר על אדר וטירת באנרטי. להקדיש עוד חצי יום לאזור קילארני ואז לחצות את השנון במעבורת שתקצר לכם זמן נסיעה ולסיים את היום בצוקי מוהר.

7- שמורת קונמרה - השמורה עצמה - חצי יום לכל היותר. חברו אותה לאתרים נוספים. מגולווי זו נסיעה די ארוכה ויש עוד מה לראות באזור בין גולווי לקונמארה - למשל כפי שהוצע על ידי קודמיי - קונג וטירת אשפורד ויש עוד מקומות קצת פחות מוכרים אבל מעניינים, בגולווי וסביבתה ובאזור אגם קוריב.

8 - נסיעה צפונה ,אתרים בדרך... (איזה?) ,עד  סליגו (?) 

9 - המשך נסיעה צפונה מסליגו דרך החוף וצוקי סליב ליג ו..... עד לונדונדרי מה בלונדונדרי?

אם תקבלי את הערותיי הקודמות, היומיים האלה יצטרכו להצטמצם לאחד, עם נסיעות ארוכות ...frown

10-11  הג'אנט קאסטווי + גשר החבלים +...  כולל בלפסט מה בבלפסט?

12- נסיעה מבלפסט לדבלין דרך ניו גראנג'  וטרים מה בטרים? קתדרלה? טירות? מרכז מבקרים? שוטטות בעיירה?

13-14  - דבלין אני לא יודעת מתי הטיסה חזרה אבל כדאי שיהיו לכם יומיים מלאים בעיר. אם רק יום וחצי, אפשר לשקול לוותר על העצירה בטרים ולהקדיש לדבלין עוד אחה"צ וערב.

יעל

• מירה ד 0

ארמונות וטירות באירלנד?

המון תודה עלהתשובה המפורטת . בהחלט אקח בחשבון את ההערות.

תוכנית המסלול הזה היא מטווה כללי , שנועד בעיקר לתכנון הלינות. אני בד"כ מעדיפה להזמין את רוב הלינות מראש. גם יוצא יותר זול וגם מאפשר להגיע בשעות הלילה המאוחרות ,בלי לחץ. , כמובן זה בא על חשבון הגמישות .אז אני משאירה פה ושם לילות ללא הזמנה לצורך הגמישות.

יש הרבה טירות במסלול כי החבר'ה הצעירים שלי מאד אוהבים טירות. לא בהכרח שניכנס לכולם, אבל נעבור לראות אותם. הם גם מעוניינים מאד במבשלות בירה וויסקי. לא רשמתי זאת אבל מתכננים להכנס לפחות ל-4 -5 כאלו (בושמילס, גינס, מידלטון..).

וגם באתרים פרההיסטוריים כמו ניוגראנג' וראיתי שיש עוד כמה בדרך.

מסלולי הליכה , מעוניינים בכאלה של עד 3 שעות , אבל זה בהתאם למזג האויר . וכך גם לגבי שייט. אנחנו מאד אוהבים שייט. אבל זה גם תלוי במזג האויר. יש שייט דולפינים בדינגל ושייט ליוויתנים ושייט לאיים שונים. אם מזג האויר יאפשר , אזי נוותר על כל האתרים באותו היום הספיציפי ונצא לשייט. 

חצי האי Beara  במקום טבעת קרי , נשמע כאופציה בהחלט מעניינת.

לונדונדרי - רק לינה ושיטוט לילה בעיר העתיקה שאומרים שמאד יפה.

פלפסט - הגעה ביום שבת - יש פסטיבל הופעות בפארקים בעיר באותו יום.

דבלין יש לנו 3 לילות ו-2 ימים שלמים (כי הטיסה היא בבוקר של היום ה-15 ).

שוב, תודה , אני אעבור על המסלול שוב ואראה מה אפשר לשפר.

• מירה ד 0

ארמונות וטירות באירלנד?

תודה על ההערה הזו. אבל זה גרם לי לשאלה בעניין:

אם כל האוטובוסים , שאני מניחה יוצאים מקילרני , נעים נגד כיוון השעון בטבעת קרי,

אזי בשעות הבוקר בין 10 ל-12 הם כולם צריכים להיות עדיין באיזור המערבי של קרי ולא בקטע המזרחי/דרומי, בין קנרמרה - סנים -ווטרוויל  ,שזה הקטע שאנחנו רוצים לעשות ....

אז האם אני יכולה להניח שאם נעשה את הקטע הזה בשעות הבוקר , נניח עד 12 וב-ווטרוויל נפנה צפונה לכביש הפנימי לכיוון קילרני (כפי שהמליץ יונתן מדבלין), במקרה כזה , לא ניתקל כמעט באוטובוסים שבאים מולנו?  

מה דעתכם?

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון