טיול באזור יונאן בסין
-
לאור פיגוע הטרור שהיה לא מזמן בקונמינג, מישהו יודע האם יש בעיה לטייל לשם עכשיו ? האם יש מיגבלות כלשהן ?
-
טיול באזור יונאן בסיןלא פורסמו הגבלות כלשהן,אך ברור מאליו שתהיה תנועה כבדה יותר של כוחות ביטחון ובידוקים אקראים ובמקומות מרכזים כגון תחנות רכבת וכ'ו.
-
טיול באזור יונאן בסיןתודה
-
מתיחות. בחבל. יונאן. מרץ 2014. - לא. מורגש !הייתי במשך שבוע ימים בחבל יונאן אשר בדרום מערב סין בתחילת מרץ 2014 . עזבתי את יונאן רק לפני יומיים ( עברתי אל ויאטנם - סא פה ) . בגדול ובצורה גורפת לא הורגשה כל מתיחות . לא עקבתי כלל אחר מהדורות החדשות , ואכן ראיתי רק כאן באתר למטייל אודות האירוע . הייתי גם בקונמינג ( יום אחד , ואפילו בתחנת אוטובוס הצמודה לתחנת רכבת ( לא ידוע לי כמה תחנות רכבת יש בקונמינג - כנראה יותר מאחת ) בכל אופן התחנה אשר בה הייתי הינה במרכז קונמינג : שום דבר יוצא דופן . במשך רוב שבוע השהות שלי הייתי בליג׳יאנג. והחיים התנהלו במסלול רגיל . בלגי׳יאנג גם פגשתי לא מעט תיירים - איש מהם לא העלה את הנקודה ( כאמור - לא ידעתי דבר על כך , אחרת הייתי שואל ) . אך פטור בלא כלום אי אפשר : ביום. שני שעבר 3 במרץ 2014 היתה לי טיסה משדה התעופה של ביג׳ינג מן הטרמינל הקטן ביותר ( טרמינל 1 המשמש רק מספר מועט של חברות תעופה פנימיות בסין ) . הטיסה היתה אל ליג׳יאנג ושם היתה ביקורת ביטחונית. מאד. אבל. מאד מחמירה והשתרכו עקב כך תורי ענק לפני נקודת הביקורת . כל הנוסעים ללא יוצא מן הכלל ( כולל כותב שורות אלו ) נאלצו לעבור מספר פעמים את מסלול הבדיקה והשיקוף . הבודקים היו מאד חמורי סבר . בזמן אמת לא הבנתי מדוע הבדיקות כה מחמירות . ברטרוספקט נראה לי כי היה זה אחד הסימנים של המתיחות - בסך הכל כ יממה לאחר האירוע. וטיסה אל יעד האירוע - ליג׳יאנג , אחת הערים המרכזיות בחבל יונאן . אני יכול להעיד גם מניסיון אישי בביקור קודם שלי בסין בסוף יולי 2011 במחוז שינג׳יאנג ( המחוז של המיעוט האויגורי) היה ארוע דומה עם נפגעים ואז ראיתי ברחובות קשגאר. ואח״כ גם ברחובות חוטאן תנועה גדולה מאד של כוחות ביטחון סיניים משטרה וצבא גם עם רכבים משוריינים . התושבים נראו אז מאד מתוחים : מה. שלא נראה הפעם . אלו עדויות אותנטיות בזמן אמת . לדעתי נכון לעכשיו אין סיבה להימנע מלהגיע אל יונאן . בברכה. אלי .
-
מתיחות. בחבל. יונאן. מרץ 2014. - לא. מורגש !אני כבר תיכף חודשים ביונאן וסצ'ואן. כרגע בליזיאן. אין שום בעיה לטייל כאן ואין שום הרגשת מתיחות. מכיוון שכן יצא לי לפגוש מכרים שגרים בקונמינג ידעתי על הארוע, הם היו מזועזעים, אך החיים המשיכו ממש מיד אחרי, מכירה גם מכר שנסע מתחנת הרכבת יום אחרי ואמר שהכל היה כרגיל, מלבד סקרנים שהגיעו למקום.
אני מתניידת באוטובוסים ורכבות, ובהן יש בדיקות בטחוניות שגרתיות לסין
-
מתיחות. בחבל. יונאן. מרץ 2014. - לא. מורגש !תודה רבה לכולם על התגובות. הייתם לי לעזר רב . [אני מניח שלא רק לי]