מקסיקו - גוואטמלה - פנמה
-
שלום, טסים למרכז אמריקה בקיץ.
אחרי 17 יום בקובה נחיתה בקנקון. יש לנו 27 יום למקסיקו וגואטמלה, ו12 יום לפנמה.
איך מתכננים מסלול שכזה? והאם יש אפשרות להכניס את בליז לעסק?
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהאת בליז אין בעיה להכניס כשעוברים לגווטמאלה מאזור החוף של מכסיקו כשאתה מגיע לצ'טומל- עיר הגבול של מכסיקו במקום להיכנס לבליז באוטובוס יש סירה לסן פדרו וקי קולקר ואחרי שתסיים את הביקור שם סירה לבליז סיטי ומשם אוטובוס לפלורס/סנטה הלנה בגווטמאלה.
השאלה היא מאיפה ההמראה לפנמה מגווטמאלה סיטי או חזרה לקנקון? ולפי זה צריך להיקבע סדר התנועה. -
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהההמראה לפנמה מגוואטמלה סיטי.
ב11.7 נחיתה בקנקון ב8.8 נחיתה בפנמה סיטי עד ה21.8
בפנמה סיטי נעדיף לחסוך זמן גם אם זה ייקר. רוצים להיות גם בבוקאס גם בסן בלאס. ואשמח לעוד המלצות על פנמה.
אנחנו בעניין של טיולי יום, קצת ספורט ימי (קיים בכלל במסלול שלנו?)
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהחקרתי קצת על גואטמלה,
הגעתי ליעדים שמעניינים אותי, לפי סדר ממקסיקו:
טיקאל ופלורס - לנקין - סן פדרו - השוק בצ'יצ'י , וחזרה לסן פדרו , אנטיגואה - גוואטמלה סיטי
האם יש תחבורה מאותם מקומות אל אותם מקומות שאני רוצה?
האם המסלול שבניתי נכון? אני מפספס משהו שלא כדאי לפספס?
*8.8 טיסה בשעה 10:40 מגוואטמלה סיטי לפנמה.
אם אני מתחיל מהסוף, כמה זמן להקדיש לכל מקום?
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמההסדר שבנית הגיוני אבל הייתי מפצל את אנטיגואה. אחרי לנקין לילה אחד כי זו נסיעה ארוכה, למחרת בבוקר יוצא לסן פדרו.
מבחינת פנמה- צא יום אחרי ההגעה לבוקס לכ-5 ימים ואז עוד יום חזרה לפנמה סיטי, 3 ימים סן בלאס ותסיים ביום או שניים בפנמה סיטי. -
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהאשמח אם תגיד לי בבקשה כמה ימים לדעתך בכל מקום? יש לנו כ10-13 יום לגואטמלה.
ועוד משהו איך בכלל מגיעים לפלורס ממקסיקו?
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמההקפצה
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהמפלורס ממכסיקו מגיעים דרך בליז. יש גם שאטל שכושה את זה- אם עושים עצמאית- אז נוסעים לצ'טומל , חוצים את הגבול- לוקחים אוטובוס לבליז סיטי ומשם לגבול או אם יש ישר לפלורס- אם אין אז קודם לגבול עם גווטמאלה ואז אוטובוס לפלורס.
לגבי ימים לכל מקום
טיקל וסמוק שמפיי- צריך מינימום 2 ימים לכל מקום- אחד להגיע ואחד לעשות סיור במקום. אנטיגואה- יומיים-שלושה, תלוי מה מתכננים בה, והיתר לאגם אטיטלן (סן פדרו). שימו לב שוק צ'יצי מתקיים בחמישי וראשון- צריך לתכנן את המסלול בהתאם.
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמההיי תוכל בבקשה לעזור לי לתכנן את המסלול מהסוף להתחלה עד צ'טומל?
8.8 יום ו', 10:00 טיסה מגואטמלה לפנמה
איפה כדאי להכניס את השוק? סן פדרו?
כמה זמן בבליז? ואיך מגיעים אליה וממנה?
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמההשוק נכנס באזור אגם אטיטלן.
לגבי החלק של מכסיקו מבחינת תכנון- אני לא ממליץ לתכנן יותר מדי באזור החוף- העיירות קרובות זו לזו- אם נמאס מזו שנמצאים בה- עוברים לאחרת. מקבלים גם את אותם טיולי יום פחות או יותר גם בפלאיה וגם בקנקון, ולדעתי גם בטולום. בקוזומל או איסלה- הם איים וגם אם מוכרים בהם את אותם טיולי יום- לא הייתי לוקח משם.
לגבי בליז כבר עניתי לך בשירשור הזה.
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהאז אם בשישי אני טס חמישי רביעי שלישי להיות באנטיגואה, שני ראשון שבת שישי בסן פדרו זה טוב ?
-
מקסיקו - גוואטמלה - פנמהכן