הגעה לאיקיטוס
-
היי, אני נמצאת בקיטו ומתכננת להגיע לאיקיטוס שבפרו.
הבנתי שאפשר להגיע לשם בשיט (טיסה לא רלוונטי), השאלה מאיזו עיר באקוודור אני צריכה לקחת את השיט, ואם אני צריכה להזמין מראש.
מישהו יודע איך?
עוד דבר, האם הדרך מסוכנת? אני כרגע מטיילת לבד. יש דרך אחרת להגיע? (גם אם יותר ארוכה ופחות מסוכנת) כי הבנתי שגם להגיע לפיורה לבד יכול להיות מסוכן.
טיפים ושותפים יתקבלו בברכה,
המון תודות! -
הגעה לאיקיטוסמורכב מדי, יקר מדי, ארוך מדי - למעשה עוברים את הגבול מאקוודור לפרו ומשם עוברים מסע כולל שיט שיקח לך שבוע. עם כל הרתיעה מטיסות הדרך הכי פשוטה זה לטוס מפיורה (דרך לימה) לשם וזה גם יהיה יותר זול.
אם בכל זאת את רוצה תעשי חיפוש בגוגל (יש מספר מסלולים) :
from ecuador to iquitos
המלצה מכל הלב לרדת מהרעיון הזה
בשם צוות הוסטל ריוונדל פרימיום, לימה פרו
הוסטל, סוכנות נסיעות ומסעדה ישראלית -
הגעה לאיקיטוסתודה רבה אבל אני לא בטוחה שהבנתי. אני יודעת ששיט מיורימגואס זה יומיים/שלושה. השאלה היא מאיפה באקוודור (איזו עיר) אני חוצה את הגבול עם פרו ומשם איך אני מגיעה ליורימגואס, וכמה זמן אורכת הדרך עד לשם. משם תוך שלושה ימים אני באיקיטוס ממה שידוע לי, או 10 שעות אם אקח סירה מהירה.
שוב תודה! -
הגעה לאיקיטוסבתור הרפתקאה זה אחלה (המחירים כאן לא כוללים לינה ואוכל והוצאות שונות) :
הוסטל, סוכנות נסיעות ומסעדה ישראלית -
הגעה לאיקיטוסאוקיי, כנראה אקח טיסה מקיטו ללימה. מאיזה אתר אני יכולה לסגור טיסה זולה?
תודה רבה על העזרה! -
הגעה לאיקיטוסאם לא בוער לך, טיילי מקיטו עד פרו, על קו החוף. משם, קחי אוטובוס לפוקלפה או יורימאגואס (תלוי איפה תרצי לטייל בדרך, למשל, אם תרצי לעבור בוואראז בדרך או לא, אם תפרטי, אוכל לעזור קצת יותר), לדוגמה, האוטובוס מלימה לפוקלפה אורך ב-24 שעות. שם לכי למזח ובדקי מתי יוצאת הסירה הבאה. השייט מפוקלפה אורך כ-3 ימים מלאים (3 לילות) והוא חוויה מהדימה בפני עצמה, ולא רק כאמצעי תחבורה. כתבתי רבות על השייט הזה פה, חפשי תחת השם שלי, או תחת אמזונאס, שייט, וכו'.
שני דברים שצריך לשים לב אליהם:
1. זו דרך ארוכה ולא קלה. אם יש לך בעייה של קוצים בתחת, אל תעלי על הסירה. להיות כלואה על סירה 3 ימים בלי היכולת פשוט לשבת ולהנות מזה (וזה מאוד כיף) יכול להיות חוויה לא נעימה.
2. אין שם הרבה תיירים זרים, לפחות לא היו כשאני טיילתי שם, אז כדאי להתחבר עם מישהו על הדרך ולא לבוא לבד לגמרי.
מאוד ממליץ על השייט, אם יש שאלות יותר ספציפיות אשמח לעזור.
-
הגעה לאיקיטוסטיסות ב KAYAK או EXPEDIA
עדיף באתרי חברות התעופה עצמן
הוסטל, סוכנות נסיעות ומסעדה ישראלית