ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול בצפון הודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    12
    2283
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • baruch32
      baruch32 נערך לאחרונה על ידי

אני טס לצפון הודו לחודש - אמצע מאי עד אמצע יוני - ורציתי להתייעץ לגבי הסדר במסלול. התכנון שלי הוא: נחיתה בדלהי וישר לרישיקש - קאסול - מנאלי - דרמסאללה - אמריצר - דלהי.

הסדר הזה די מתאים לנחיתה ולהמראה שלי. בהלוך רכבת בוקר להארדיוור, ובחזור רכבת לילה מאמריצר, שמגיעה לדלהי 5.5 שעות לפני ההמראה. ועוד שיקול הוא שרכבת יותר בטוחה מבחינת שעות מאשר להגיע באוטובוס מקאסול למשל, אם אבחר להתנייד הפוך.

החלופה היא להמשיך מרישיקש הפוך: אמריצר (רכבת) - דרמסאללה - מנאלי - קאסול- דלהי (ממריא לבנגקוק, ואהיה בדלהי כשאשוב). או אחת האופציות האלה ולהשאיר את רישיקש דווקא לסוף?

יש איזו עדיפות לאחת החלופות על אחרת? מזג אוויר, תחבורה או כל שיקול אחר?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • menfro111
        menfro111 נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

א. "רכבת הודית" היא הדבר הכי פחות בטוח שקיים...כבר הייתי על רכבות שאיחרו ב8 שעות... קח לפחות יום בטחון.

תזכור שאם אתה ממריא לבנגקוק וחוזר אתה צריך ויזה הודית עם 2 כניסות...

בגדול המסלול שלך נשמע הגיוני וטוב.

• liattt
          liattt נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

מבחינת המזג אוויר לא כל כך קריטי אם אתה משאיר את רישיקש לסוף או מתחיל בה, בכל מקרה יהיה שם חם. 

אם אתה במקום הנסיעה הארוכה מקאסול לדלהי לקחת טיסה מבהונטר לדלהי אז כדאי להתחיל את הטיול ברישיקש ומשם להמשיך ברכבת לאמריצר.

כדאי להגיע לדלהי קצת יותר מ 5 שעות לפני הטיסה. אפילו יום לפני.

• baruch32

מסלול בצפון הודו

תודה למשיבים.

בדיוק הגשתי בקשה לוויזה עם שתי כניסות. אמרו לי שרוב הסיכויים שכן אקבל. בכל מקרה, אקנה את הכרטיס לבנגקוק וחזרה רק אחרי שאקבל את הוויזה ואוודה שיש לי באמת שתי כניסות.

אם באמת לא כדאי לסמוך על הרכבת, אולי עדיף לי לקנות כרטיס ישירות מאמריצר לבנגקוק (עם עצירת ביניים בדלהי, אבל ככרטיס אחד)? זה עוד 4000 רופי (65$) בערך. הבעיה היא שזה יגביל אותי להיות באמריצר בתאריך הטיסה. אם אקח טיסה מדלהי, אוכל להיות הרבה יותר גמיש במסלול (אולי אגיע לאמריצר מוקדם מהצפוי, נניח, ויתחשק לי לחזור לעוד כמה ימים ברישיקש בסוף - סתם דוגמה).

יש גם רכבת שמגיעה לדלהי 8 שעות לפני ההמראה (4:30 בבוקר, הטיסה לבנגקוק ב-12:30). כך שעיכוב של עד ארבע שעות עדיין בסדר לי. זה עשוי להספיק? רוב הרכבות בהודו לא מאחרות ביותר מארבע שעות? פשוט לא נראה לי שיהיה לי כוח לחפש גסטהאוס בדלהי ללילה אחד.

ואם ארצה לחזור מקאסול  - יש אוטובוסי לילה משם או מבהונטר? מישהו יודע באיזו שעה הם מגיעים לדלהי ואם אפשר לסמוך על השעה?

תודה

• Ayala3280115
              Ayala3280115 נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

שמעתי על רכבות שאיחרו גם ב-24 שעות.. ולמעלה כתבו לך שהיו איחורים גם של שמונה. אם אתה ממש מתעקש אתה יכול לקחת אוטובוס לילה מאמריצר ולהגיע בבוקר של הטיסה, למרות שעדיין לדעתי מומלץ מאוד יום קודם.

• baruch32

מסלול בצפון הודו

מה, אוטובוס יותר בטוח מרכבת?

ולגבי טיסות? זה הכי בטוח? (בהנחה שמדובר באותו כרטיס: אמריצר-דלהי-בנגקוק). במקרה כזה אם יש דחייה אז שמים אותי על הטיסה הבאה, נכון?

• Ayala3280115
                  Ayala3280115 נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

בהודו שום דבר לא בטוח. אני לא מבינה למה לא לישון לילה בדלהי? אתה יכול לחפש משהו יום יומיים מראש באתר של בוקינג כדי לא להגיע ולהתחיל לחפש. שווה לדעתי את הראש השקט.

• .galit.
                    .galit. נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

מסכימה עם הנאמר. במדינות עולם שלישי בכלל אבל בהודו בפרט, מומלץ להגיע לילה קודם לעיר שממנה טסים. רכבת יכולה להגיע באיחור של שעתיים בלבד, אבל היא יכולה גם להתקע לילה שלם. כמובן שכמה שהמרחק יותר קצר ככה הסיכון יותר קטן, ובכל זאת - הייתי מגיעה לדלהי לילה לפני הטיסה.

• menfro111
                      menfro111 נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

תקשיב...

אין לך מה לתכנן מעכשיו..סע להודו, תזרום...יש מקומות שתאהב ותוכל להיות יותר ויש כאלו פחות. לדלהי יש אוטובוסי לילה כמעט מכל מקום, רישיקש (רכבת מהרידואר), קסול (גם טיסה), אמריצר, מה שכן, המרחקים הם עצומים, אי אפשר "לקפוץ" מאמריצר לרישיקש....

אין בעיה למצוא בדלהי גסטהאוס ללילה, ולא מלון ליד שדה התעופה (30$ בממוצע למלון 5 דק' נסיעה מהשדה).

ככה גם תישן לילה כמו בן אדם לפני הטיסה ולא תגיע סמרטוט לבנגקוק וגם תהיה בטוח שאתה עולה על הטיסה.

בהודו שום דבר לא בטוח....חוץ מגלגול נשמות כמובן...

• baruch32

מסלול בצפון הודו

נמסטה לכולם. זה מה שאעשה

• baruch32

מסלול בצפון הודו

רק עוד שאלה קטנה. אם כך, לא שווה לי כבר לקנות כרטיס טיסה מאמריצר לבנגקוק (יש כזה בתוספת של 60$ עם החלפה וקונקשן קצר בדלהי) ולחסוך את הנסיעה ברכבת והמלון בדלהי?

• liattt
                            liattt נערך לאחרונה על ידי

מסלול בצפון הודו

באמת בהודו שום דבר לא בטוח.

בטיול האחרון שלי להודו לאחר הנחיתה הייתה אמורה להיות לי טיסת המשך לבהונטר. לאחר שעתיים של המתנה לטיסת ההמשך בשדה התעופה באתי לעשות צ'ק אין ואז התברר לי שהטיסה בכלל בוטלה ואף אחד לא טרח להודיע. הטיסה הבאה רק יום למחרת.

הייתי צריכה במקום להחליט מה אני עושה עם עצמי.. בסוף מהר קניתי כרטיס טיסה לאמריצר והמשכתי הלאה.

בקיצור צריך להיות גמישים, מקסימום אם אתה נתקע - קח מונית.

וכן עדיף לך לקחת כבר טיסה מאמריצר.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון