צרפת- aix
-
מתלבטים האם ללון סמוך למרכז העיר אקס אן פרובנס או באחת החוות שמחוצה לה.
היתרון בחווה הוא בשקט ובאוירה הפרובנסיאלית אך החיסרון הוא בחוסר נגישות למסעדות ומקומות בילוי בשעות הערב...המלצות מישהו?
כמה זמן כדאי להקדיש לעיר עצמה? (אנחנו נטייל 4 ימים באיזור הפרובנס)
-
צרפת- aixלאן אתם מטיילים? אזור אקס מתאים לטיול באזור דרום פרובנס ודרום הלוברון. לרוב האתרים "הקלאסיים" במיוחד בטיול קצר ובמיוחד אם הוא טיול ראשון, מתאימה יותר לינה באזור אביניון (כולל איל סור לה סורג' / סן רמי)
לגבי הבחירה בין העיר והכפר, תיארת בעצמך את השיקולים, רק את יכולה להחליט. בנוסף לינה בכפר יכולה להיות זולה משמעותית (כלומר, תמורת אותו כסף תקבלי בכפר חדר יותר גדול/יותר מפנק/חניה חינם/סביבה נעימה וכו'). אם זה שיקול רלוונטי כמובן. -
צרפת- aixאכן טיול ראשון. היעדים הקלאסיים שמנית הם בהחלט היעדים אליהם אנו נרצה להגיע
העניין הוא שחשבנו שיעד ראשון ישר אחרי שדה תעופה יהיה באקס אן פרובנס בכדי לא להסתבך להגיע לאחת החוות המרוחקות בלוברון.
השאלה היא אם כבר לנים שם לילה כדאי לבלות שם כיומיים ולהגיע לcassis,
Ciotat, Barjols, Jouques או שהם פחות must לטיול קצר של שבוע?
-
צרפת- aixקודם כל למען גילוי נאות לא הייתי באזור כבר די הרבה שנים אבל נהיה שם ביוני כך שחלק משיקולי התכנון דומים.
בגדול בטיול ראשון יש די והותר אתרים למלא שבוע במעגל הרחב שמסביב לאוויניון. אקס עצמה היא לדעתי לא חובה (אם כי יהיו כאלה שיחשבו אחרת).
ההסתייגות היחידה היא אזור קאסיס והקאלאנק, שלא הייתי בו אבל יש עליו המלצות גורפות, אני בעצמי מתלבט אם ואיך לשלב אותו בטיול.
לגבי לינה אחרי הטיסה - תלוי בשעות. אם אתם נוחתים בערב מאוחר (כמו חלק מטיסות אייר פראנס) אז כבר עדיף לקחת מלון צמוד לשה"ת, להעביר את הלילה ולהתחיל את הטיול למחרת בבוקר. אם נוחתים אחה"צ / ערב מוקדם לא צריכה להיות בעיה להגיע גם עד ללינה באזור אוויניון (אמור להיות כשעה וחצי נסיעה)