טיול להולנד
-
שלופ לכולם אנחנו משפחה שמורכבת מזוג ושלושה ילדים בן 9 שנה וחצי ובת 8 וסבתא נוסעים ב 21/04/14 להולנד לשבוע הנה התוכנית אשמח להערות
נחיתה ב10 ביום שני קבלת רכב ונסיעה לחיטהורן ובסיום נסיעה לחווה שלנו באיזור אוטרכט
ביום שלישי גן החיות ברוכר
ביום רביעי אפטלינג
ביום חמישי גאודה +זאנסה+הורן+וולנדאם
ביום שישי טירת מיודן וארנהם מוזיאון הפתוח
ביום שבת אוטרכט +קוקיהוף+ מדורדום המניאטורות
ביום א דולפינריום
ביום שני נסיעה ב10 חזרה לארץ
האם מתאים יותר חיטהורן וארנהם באותא יום , האם יום שבת עמוס או אפשרי אשמח לקבל תגובות
-
טיול להולנדשבת עמוסה מדי.
יש המצוותים את גן החיות בורחר עם המוזיאון הפתוח בארנהיים, הם קרובים גיאוגרפית. אנחנו היינו רק בגן החיות, הוא נהדר ואצלנו מילא יותר מחצי יום.
על טירת מיודן אפשר לוותר לטעמנו.
מעבר לכך תערך למזג אויר לא כל-כך נחמד. קחו מטריות וגם שכמיות-ניילון (יש כאלה מתקפלות שעולות כ-30 ש"ח בחנויות לציוד טיולים ומחנאות), ותכינו "תוכנית מגירה" גם לימים גשומים.
מה עם אמסטרדם?
-
טיול להולנדהיי,
למה ביום הנחיתה וקבלת הדירה אתם נוסעים לחיטהורן? לא עדיף קודם לקחת את הרכב, לטייל באזור החווה/אוטרכט, לקבל את הדירה בנחת ואז להמשיך לטייל באזור? נראה לי אישית קצת לחוץ ומיותר לנסוע מסחיפהול לחיטהורן ואח"כ לחזור לקבל מפתחות לחווה... מעבר לזה שאתם אחרי לילה כמעט ללא שינה, טיסת בוקר מוקדמת וכדומה.. נראה לי לא נכון לעשות זאת כך ביום הראשון...
לדעתי, ביום שלישי ניתן בהחלט להוסיף עוד משהו ליום הביקור בגן החיות בורחר זו.
לעומת זאת, יום חמישי עמוס מאוד ולא הגיוני מבחינה גיאוגרפית... אתם ישנים באזור אוטרכט, אז למה לנסוע לגאודה ומשם לעלות לזאנסה סכנס ואח"כ הורן ואח"כ לוולנדאם.. לדעתי, יום עמוס מאוד שלא מתוכנן נכון והייתי מתכנן אותו אחרת לגמרי..
למה לא לחבר את טירת מיודן לוולנדם למשל?
גם ביום של הדולפינריום ניתן להוסיף עוד משהו...
לאוטרכט כדאי להקדיש לפחות חצי יום ואין בעיה גם יום שלם..
חבל שאתם לא מבקרים בליידן היפה ואני מבין שבחרתם לא להיכנס בכלל לאמסטרדם...
האמת? אם אתם מבקרים בזנסה סכאנס, במוזיאון הפתוח בארנהם וגם בקיקנהוף, אולי אפשר לוותר על אחד מהם...
אגב, אני מקווה שלקחתם רכב 9 מקומות אם אתם מטיילים 3 מבוגרים + 3 ילדים..
מצד אחד, יש לכם כמה ימים עמוסים מדי ומצד שני, כמה ימים שניתן למלא בהם יותר תוכן..
בהצלחה!
אורן
-
טיול להולנדתודה שהגבתם ,האמת יש לי סלט בראש ולא סגורה על התוכנית השאלה האם אפשר לשלב את חטהורן עם ארנהם ואז נוריד אותה מיום ראשון , ומה אפשר לשלב עם גן החיות בורחר כי פארק הואה ךא מתאים לנו , בקשר ליום חמישי אני לא יודעת בדיוק מתי מתקימים שווקי הגבינות לכן מתלבטת בין גאוודה להורן ושאלה אחרונה כמה אפשר לבלות בקוקינהוף איאפשר לבלות מס שעות באוטרכט ואז נסע לקוקינהף זה שעה נסיעה ומדורדום פתוחה עד 8 בערב
-
טיול להולנדמסכימה עם אורן. היום הראשון מעייף עדיף להתארגן להגיע למקום הלינה ולטייל באוטרכט אם לא תהיו עייפים. ואם רוצים לעשות משהו אז קליל כמו טירת מיודן
חמישי ושבת עמוסים.
מנסיון שלנו :
לשלב את דולפינריום עם חיטהורן ולא בסוף שבוע
גן החיות ניתן לשלם עם מוזיאון פתוח בארנהיים
אנחנו שלבנו את אלקמאר עם זאכנה סאנס וולנדם
הנסיעה חזרה ארצה ב 10 בבוקר או בלילה?
טיול מהנה ענת
-
טיול להולנדתודה ענת טיסה חזרה ב10 בבוקר , אני עם תינוק שנה וחצי האם אפשר לשלב ארנהם וגן החיות אני יודעת שזה קרוב אבל לפי הפורום זה מאוד עמוס גם דולפינריום וחטהורן אני לא רוצה להתרוצץ מה דעתכם , האם ביום הנחיתה אפשר לטייל באוטרכט נספיק לשוטט ולבקר במוזיאון הרכבות אפרופו כמה זמן לבלות בו
-
טיול להולנדשלום שוב
אנחנו נסענו עם ילדה בת 4 ותינוקת בת שנה ושמונה חודשים. היינו בגישה של יש שלד ומה שנספיק נראה ללא התרוצצויות מיותרות.
ביום הנחיתה היה מבול אז הסתובבנו קצת באפלדורן לקניית מצרכים ליד מקום הלינה שלנו
דולפינריום וחיטהורן התאים לשלב כי הגענו לחיטהורן ב 5 שטנו אכלנו במסעדה ולא התרוצצנו יותר מידי.
מוזיאון הרכבות היינו בו כשלוש שעות
המשפחה הנוספת שהיתה איתנו היו במוזיאון הפתוח בשילוב עם גן החיות
אנחנו ויתרנו על המוזיאון הפתוח.
הייתי כן מנסה לטייל באוטרכט ובמוזיאון הרכבות ביום הראשון כי זה ליד מקום הלינה שלכם. וגם אם יש גשם זה אפשרי
ענת
-
טיול להולנדענת באיזה חודש היית האם ביקרת בגן החיות מה עם יום חמישי אם נבלה כשעתיים בכל מקום לא נספיק איך לשלב אותם
-
טיול להולנדשלום , עד לפני שבוע היה בתוכנית שלי גם אמסטרדם אבל שוב מההמלצות נראה קשה להתרוצץ שם עם הילדים ונראה לי מסובך לחנות בחוץ ולקחת טראם התוכנית הייתה שייט מדאם טוסו פארק וונדל ובסוף ביטלתי והכנסתי אוטרכט כי האופציה היא או אמסטרדם או אוטרכט
-
טיול להולנדהיינו ביולי. בתוך 10 ימים הין שניים גשומים מאוד. אנחנו את גן החיות שילבנו עם בילוי בכפר הנופש אחה"צ ומנוחה
צריך לפחות 4 שעות לגן החיות אנחנו עוד היינו יותר כי הן שיחקו שם במתקנים ו
-
טיול להולנדאני יודעת שבגן החיות לפחות 4,5 שעות לכן אני לא משלבת אותו עם ארנהם , האם אפשר לעשות ארנהם וחיטהורן , האם הספקתם כל המופעים בדולפינריום
-
טיול להולנדקחי בחשבון שבאפריל מחשיך מוקדם יותר והאתרים נסגרים מוקדם יותר בהתאמה. לא בטוחה שתספיקו את חיטהורן אחרי הדולפינריום (אנחנו לא הספקנו). בכלל, שמתי לב שהספקים שדיווחו כאן בפורום משפחות שהיו בקיץ (אז מחשיך בהולנד ממש מאוחר - עשר בלילה) לא ממש מתאפשרים באפריל.
לגבי קוקנהוף - תראי, מדובר בגן גדול ומרהיב של פרחים. ברור שלא חייבים להיות בכולו, ואפשר להיות רק שעתיים ולקבל מנה יפה של פרחים יפים, אבל אני אישית לא ממש מתחברת לגישת ה"סימון V" באתרים. כל כך יפה וכיפי שם, את עם ילדים קטנים, למה לרוץ? יש גם פינת חי קטנה וחמודה, פינת יצירה, תהלוכת כובעים משעשעת, מופע ציפורי טרף (תבדקי באיזה ימים יש פעילויות). כבר הגעתם, שילמתם, לא תהנו? אפשר אפילו לשוט בסירות בתעלות השטוחות בין ערוגות הפרחים מחוץ לגנים, ואפשרות לטיול אופניים. אנחנו נפלנו על יום גשום אז לא עשינו את זה, ועדיין העברנו שם כמעט יום שלם. אגב קחי בחשבון גם קצת פקקים והמתנה בתור בכניסה.
-
טיול להולנדהי אורן קראתי לך הרבה תגובות בפורום אני יודעת שליידן יפה גם אמסטרדם אבל לא יודעת איך לשלב וזה יבוא במקום משהו אחר ולא רציתי לוותר על שאר התוכנית , מה דעתך על שילוב של חיטהורן וארנהם או דולפינריום וחיטהורן זה לא עמוס מדי לילדים , אתה יודע אם באפריל יש שוק גבינה בהורן כי אם כן אז נוותר על גאוודה
-
טיול להולנדתודה שחזרת ,אני חשבתי שהתוכנית שלי סגורה עכשיו אני מה זה לחוצה אני כבר לא יודעת מה מתאים ומה לא האם אוטרכט מתאימה ליום ראשון לא עדיף לשוט בסירה בחיטהורן ולא לשוטט בעיר גדולה ומוזיאון הרכבות אחרי לילה קשה של טיסה
-
טיול להולנדמסכיפהול לחיטהורן זו נסיעה של כשעה וחצי. גם הדרך חזרה לאזור אוטרכט היא כשעה וחצי. ביחד נסיעה של כ-3 שעות ביום טיסה אחרי לילה לבן ועם תינוק בן שנה וחצי. לי זה נשמע לא פחות מסיוט.
אני מציעה לכם להרגע. תפסתם מרובה לא תפסתם. תבחרו מעט אתרים שאתם ממש רוצים, ותתרכזו בהם. יהיה לכם טיול רגוע ומהנה. אחרת, במקום חוויה משפחתית נעימה תקבלו מריבות, ילדים עצבנים, והרבה נאחס.
-
טיול להולנדהי. מעבר למה שכתבו קודמי, בתוכנית נסיעה בחודש אפריל הייתי מכינה "מלאי" של מקומות, שמתאים לבקר בהם כאשר קר או גשום או שניהם ביחד. רוב התוכנית שלך בנויה על מקומות לא מקורים וכדאי לא להתקבע על ימים מסויימים אלא להתגמש לפי מזג האוויר.
בכלל לא בטוחה שנכון באפריל להרחיק עד חיטהורן. המקום מקסים בעיני ואנחנו אהבנו אותו מאוד (והרחבנו את השייט מעבר לשייט בתוך הכפר עצמו והאגם). אבל, מזג האוויר היה נעים למדי והמבול תפס אותנו רק בסיום השייט (בחודש יולי)....
נראה לי שאת היום הראשון של מזג אוויר יפה כדאי לנצל לביקור באפטלינג.
-
טיול להולנדאני מודה על העזרה שלכם אז מה דעתכם על תוכנית כזו
יום ב נחיתה קבלת רכב נסיעה לזאנסה ואז לחווה שלנו
ג- אוטרכט וגן החיות בורחר
ד- ארנהם וחטהורן
ה- דאודה +הורן+וולנדם
ו- אפטלינג
שבת-קוקנהוף+מדורדום
א- דולפינריום וטיול בטיילת שבאיזור התארגנות לקראת הנסיעה לארץ למחורת
ברור שנתחשב בימים הגשומים , האם התוכנית סבירה והימים ג+ד אפשריים שוב אני לא רוצה להתרוצץ . אשמח להערות
-
טיול להולנדהיום הראשון נראה לי עכשיו הרבה יותר מתאים.
אני מציעה לכם לעשות רשימה כמה שיותר גדולה של אתרים שתשמחו לבקר בהם. כאלה שתופסים יום שלם, חצי יום, וגם כאלה שיכולים למלא פה ושם שעה או שעתיים של חור. אתרים לימים יפים, ואתרים לימי גשם.
בכל יום, תחליטו בבוקר לפי מזג האויר והמצב רוח מה האטרקציה הראשונה שאתם עושים, ותמצו אותה. אחר כך תראו כבר לפי מזג האויר, הכוח והזמן שנותר מה המקום הבא. לשם כך חשוב מאוד שתתמצאו לגבי כל מקום, כמה זמן לוקח לנסוע אליו (הלוך וחזור), וכמה זמן בערך הוא צפוי לקחת. ברור שעדיף לצוות מקומות קרובים אם מתאפשר, אבל אסור להיות נעולים על תכנון מראש.
-
טיול להולנדמה לגבי ימים גשומים לפי מה שראיתי חוץ מגן החיות ומוזיאונים כמו באוטרכט אין עוד אתרים ,אשמח לקבל הצעות
-
טיול להולנדארנהיים לא היינו
בדולפינריום היינו בשני מופעים דולפינים כלבי ים ועוד מופעים שהיו בבריכות החיצוניות של האכלת דולפינים אריות ים היינו שם איזה 4-5 שעות