טיול עם תינוקת באיטליה
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג עם תינוקת (היא תהיה בת עשרה חודשים) בשלבי תכנון מתקדמים לטיול באמצע מאי באיטליה לאחת עשרה ימים.
אנחנו נוחתים ברומא וחוזרים ממילאן והתכנון הוא להשכיר רכב (כנראה בפירנצה)
זה טיול ראשון שלנו עם הילדה ואנחנו מתלבטים קצת בתכנון הטיול..
היומיים הראשונים מוקדשים לרומא (כבר סגרנו מלון)
חשבנו אח"כ להצפין לטוסקנה ברכבת ולשכור רכב או פירנצה או בסיינה וכאן מתחילה ההתלבטות המחשבה הראשונה הייתה למצוא מקום בטוסקנה לשלושה לילות ולעשות משם טיולי כוכב , אח"כ ליסוע לונציה לשישי שבת (אנחנו דתיים ויש שם בית חב"ד) ושבוע אח"כ למצוא מקום בדולמטים לטיולי כוכב ועוד יום להתגלגל לכיוון מלפונסה שלמחרת הטיסה בשבע בבוקר.
האופציה השניה היא למצוא מקום בטוסקנה לחמישה לילות (לעשות שם כבר את שבת עצמאית) ומשם להצפין לאיזור האגמים לטיול כוכב נוסף של ארבעה לילות.
נשמח לשמוע המלצות מה האופציה המועדפת האם האופציה הראשונה והעמוסה יותר או אולי האופציה השנייה והרגועה יותר?
תודה
-
טיול עם תינוקת באיטליהבטיול ראשון עם תינוקת בחול לדעתי כמה שפחות נסיעות ומעברים. גם אם התינוקת מאוד נוחה בארץ, בטיול הכל יכול להשתבש מבחינתה. תינוקת בגיל כזה כבר זוחלת ופעילה מאוד וסקרנית ולא נהנית מנסיעות ארוכות.
אני מציע לכם לשכור רכב כבר ברומא ולהמנע מנסיעה ברכבת עם תינוקת עם כל הציוד שלכם. את הטיול בהרים תדחו לטיול אחר בגלל שמאי ממילא מוקדם מדי. אני הייתי מחלק את הטיול בין טוסקנה לאגם מג'ורה שקרוב למילאנו. אפשר גם לטייל כל הטיול בטוסקנה אני בטוח שלא תמצו אותה. גם בלי ילדים אין טעם ב11 יום לכסות את רומא טוסקנה ונציה והדולומיטים ובסוף עוד להמריא ממילאנו.
-
טיול עם תינוקת באיטליהתודה על התשובה.
החלטנו באמת להפחית מעברים ולהתמקם לטיול כוכב בטוסקנה ומשם להצפין לאגמים
אנחנו מתלבטים בין אגם קומו לאגם מג'ורה יש לנו שלושה ימים שם האם יש איזה שהיא עדיפות לאחד מהם?
לגבי השכרת רכב חשבנו שיהיה יותר נח לצאת מרומא ברכבת (אנחנו ישנים במלון לא רחוק מהטרמיני) מאשר להסתבך ביציאה מרומא אבל אולי זה לא כזה נורא, נשמח לשמוע מאנשים עם נסיון..
תודה רבה!
-
טיול עם תינוקת באיטליההיי,
לדעתי ההחלטה לקחת את הרכב ברומא כמובן טובה והתחנה של הטרמיני תהיה לכם הכי נוחה. קנו ברומא סים לטלפון עם אפשרות גלישה והשתמשו בוויז או בגוגל מפס לצורך ניווט.
לגבי מקומות הלינה, הייתי עושה כמו שהמליצה קודמתי, כמה שפחות מעברים: רומא (3), טוסקנה (3-4), גארדה (3-4). (מנקודת הכוכב של גארדה אפשר לנסוע באחד הימים לונציה אבל שימו לב - ללא עגלת תינוק!).
מכיוון שממילא תצטרכו עוד נקודת לינה קרובה לשדה"ת, אז לונו את הלילה האחרון ממש בשדה (אתם צריכים להיות בשדה"ת לקראת 05:00 בבוקר, לאחר שהחזרתם את הרכב עם טנק דלק מלא).
לגבי האגמים המערביים - ביום המעבר מגארדה למלון במלפנזה תוכלו לנסוע אל אגם מג'ורה ולטעום ממנו קצת, למרות שאני באופן אישי הייתי מתמקדת בטיול זה באיזור אגם גארדה ואת האגמים המערביים (קומו, לוגאנו, ג'ורה ואורטה) הייתי משאירה כבר לטיול נפרד.
הטיפ הכי חשוב לדעתי לגבי הנסיעה עם התינוקת: כשתכנסו לרכב בבוקר, היא צפוייה להרדם אחרי רבע שעה... לכן כדאי לתכנן מסלול כזה שייתן לה את שעת השינה שהיא זקוקה לה ולא "לשלוף" אותה מהסל-קל שנייה אחרי שנרדמה, רק כי "הגעתם ליעד".
הנה כמה קישורים מהאתר שלי שיוכלו לעזור:
הרצאה על טיולי משפחות באיטליה ב"למטייל"
בהצלחה!
דלית