ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול- צפון מערב

פורום צפון אמריקה
    3
    9
    2175
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dfgh
      dfgh נערך לאחרונה על ידי

אשמח לקרוא את חוות דעתכם והצעות לשיפור המסלול.

מדובר על סוף יוני וחודש יולי, משפחה עם ילדים שמנוסים היטב בטיולים, ביקרנו בצפון מערב ארה"ב , קנדה והרוקיס, בחלק הדרומי הגענו עד סן פרנסיסקו.

1. נחיתה בסיאטל

2. אסטוריה עד קנון ביץ'

3. Ecola state park,  Tillamook ושלושת הקייפים עד לינקולן סיטי.

4.השלמות מהיום הקודם +האוטלט

5. ניופרט

6. ניופורט

7. קייפ פרפטואה ונסיעה לפלורנס

8. שמורת הדיונות והגעה עד בנדון

9. חופי בנדון  והגעה לאזור שמורת הרדוודס

10. שמורת רדוודס

11. שמורת רדוודס ונסיעה לאזור קרייטר לייק

12. קרייטר לייק (חשבתי בסוף היום להגיע ל-Bendׂׂ )

13. Newberry

14. לופ מקנייז והגעה ל-Salem

15. האוטלט

16.פורטלנד

17. פורטלנד

18. קולומביה ג'ורג', הוד ריבר והגעה ללינה באזור סנט הלן (כדאי לרווח?)

19. סנט הלן

20. רנייר

21. נסיעה עד אגם שלן

22. נסיעה לווינת'רופ בעמק מת'ואו

23. הגעה עד ברלינגטון

24. מעבורת מאנקורטז לאיי סאן חואן Friday Harboor

25. Friday Harboor

26. האי אורקז

27. יום נוסף באיים

28. חזרה במעבורת לאנקורט ונסיעה לסיאטל

29. השלמות בסיאטל מהטיול הקודם

יש לי אפשרות להוסיף 3 ימים נוספים לטיול

30. טיסה לניו יורק

הייתי מאוד רוצה להכניס גם את פארק גליישר, אבל נראה לי שהנסיעה הלוך וחזור לשם מאוד ארוכה בהתחשב במה שאפשר לראות בדרך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • israelimom
        israelimom נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- צפון מערב

קודם כל, איזורים מקסימים ויהיה לכם טיול יפהפה. ממליצה בחום רב לשלב כן את גליישר, אם אתם מגיעים עד לייק שלאן. משם עד הצד המערבי של גליישר זה משהו כמו עשר שעות נסיעה בסה"כ וכן יש לכם בדרך את איזור ספוקיין. בכנות, הדרך אולי ארוכה בהתחשב במה שיש לראות בדרך, אבל קצרצרה בהתחשב במה שיש לראות בגליישר Wink לדעתי זה הפארק הלאומי הכי יפה בארה"ב (והיינו כמעט בכל הגדולים). עם ילדים, זה כיף במיוחד כי יש המון המון חיות בפארק. זה האיזור עם ריכוזי הדובים, ובפרט גריזלי, הגבוה ביותר בצפון-אמריקה (כולל אלאסקה וקנדה). 

אני ממליצה להדק קצת את הטיול בנקודות אחרות (ויש איפה), להוסיף שלושה ימים לטיול וכך להוסיף שבוע ימים לטובת טיול לגליישר (יומיים-שלושה בדרך וארבעה ימים בפארק). זה יוסיף קצת זמן כביש, אבל לדעתי שווה את זה, בטח על חשבון חלקים ממזרח אורגון וושינגטון. גם בחופי אורגון, לדעתי יש מה להדק קצת אצלכם. דווקא בחלק של הרדוודס הייתי מוסיפה עוד יום כי מדובר בפארק גדול שמורכב למעשה מארבעה פארקים נפרדים. 

הצעה שלי -

1. נחיתה בסיאטל

2. אסטוריה עד קנון ביץ'

4.השלמות מהיום הקודם - החופים של אורגון מקסימים - תבדקו לפי התאריכים שלכם בדיוק מתי שעות הגאות והשפל ותכניסו לפחות פעם או פעמיים tidepooling עם הילדים. זה פשוט מקסים. מעבר לזה, פארקי המדינה הרבים לאורך החוף עשויים להיות לכם טיפה מונוטוניים. אני חושבת שעדיף לשלב אחד או שניים, ולתת עדיפות לזה שיש לו איזורי tidepools טובים יותר בהתאם לשעות בהן תוכלו להגיע. ממליצה כבר ביום זה ואולי אפילו הקודם להתמקם בניופורט.

5. ניופורט

6. ניופורט - אפשר לדעתי להוריד פה יום. ניופורט ממש חמודה ונחמד לסייר בנמל שלה ולבקר באקווריום, אבל בתכל'ס אפשר למצות אותה ביום וכיוון שתוכלו להגיע כבר בערב היום הרביעי, ואת קייפ פרפטואה אתם עושים למחרת ולא בעת שהייתכם בניופורט, לדעתי יש לכם פה יום מיותר. משנה לכם את המספור מהנקודה הזו, כדי להציע את חלופת גליישר. 

6. קייפ פרפטואה ונסיעה לפלורנס - שוב, נסו לקלוע לשעות של השפל בקייפ פרפטואה, יש שם בריכות שפל מקסימות. בכל מקרה המקום יפהפה. 

7. שמורת הדיונות והגעה עד בנדון - לדעתי שווה לוותר על חופי בנדון לטובת "לחיצה קדימה" אל עבר קרסנט סיטי. שם כבר יש לכם את חופי פארק לאומי רדוודס שהם מעניינים יותר לדעתי ויהיו שונים קצת מהחופים שראיתם עד כאן באורגון.

8. שמורת הרדוודס - אם אתם מתחילים בבוקר בקרסנט סיטי, יש לכם יום שלם גם לאיזור העצים היפהפה של ג'דדיה סמית' וגם לטיול בחוף אנדרטס. הייתי נשארת ללינה בקרסנט סיטי (יש לי גם המלצה למוטל: Curly Redwood מעוצב מקסים בסגנון רטרו, מרווח ולא יקר). 

9. שמורת רדוודס - ביקור באיזור פריירי קריק (מקסים! כמו כל הפארק הזה) ומשם נסיעה לאיזור האמבולדט ולאבניו אוף דה ג'איינטס). בסה"כ יהיה לכם יום שלם של רדוודס. 

10. שמורת רדוודס ונסיעה לאזור קרייטר לייק - יש לכם נסיעה ארוכה, וכדי לא לחזור על אותם נופים, שווה לנסוע מזרחה ולנסוע דרך איזור מאונט שאסטה וההרים. היום הזה יהיה בעיקר נסיעה. לדעתי אל תנסו להכנס ביום הזה עד קרייטר, אבל אם תראו שמצליחים לצאת מוקדם בבוקר, אולי תוכלו לשלב את Lava Beds Monument אחר הצהריים. לינה אני מניחה שתלונו בקלמת' פולס.

11. קרייטר לייק (חשבתי בסוף היום להגיע ל-Bendׂׂ ) - נראה לי רעיון טוב מנקודה זו, ההצעה שלי מעבירה אתכם בנתיב אחר מזה של ההצעה המקורית שלך. היא מתחילה בשני ימי נסיעה ארוכים, ואני בונה על מה שאמרת, שיש לכם נסיון עם נסיעות ארוכות עם הילדים. עם המשפחה שלי הייתי עושה את זה (ועשיתי דברים דומים). 

12. יום נסיעה באיידהו - נסו כמה שיותר לכסות מרחק - לפחות 7-8 שעות כביש וכל המרבה הרי זה משובח. סעו עד שתתעייפו ותעצרו באחד מהמוטלים הרבים בדרך. 

13. יום נסיעה נוסף עד מיזולה. מיזולה עיר גדולה (במונחי מונטנה) וזו אפשרות טובה להצטיידות לפני גליישר. סיימו את היום בקאליספל, וויטפיש או קולומביה פולס. 

14. אפשר בבוקר לבקר במרכז ה-smokejumpers, אם כי אני, רק מההתרגשות שמגיעים לגליישר, הייתי מוותרת ופשוט נוסעת. היעד שלכם הוא איזור מאני גליישר, תוך דילוג ביום זה על ה-Going to the Sun Road ונסיעה בכביש 2 העוקף אותה מדרום. ה-GTTS היא מדהימה ולא כדאי להתחיל אותה בלחץ בצהריים, אלא לעשות אותה יום שלם עם עצירות רבות בדרך. לעומת זאת, המלצה שלי: אם אתם מצליחים להגיע לצד השני של הרוקיז בשעה סבירה, קרי לפני שלוש-ארבע, שווה מאד לעשות סיבוב ולו רק עם הרכב באיזור טו מדיסין בפארק. מאד יפה. הלינה שלכם תהיה באיזור מאני גליישר, או בתוך הפארק (אני בספק אם יש מקומות עדיין לקיץ הזה), או בעיירונת Babb. יש בה מוטל אחד בלבד והם מקבלים הזמנות החל מחודש מאי.

15. יום מאני גליישר - אל תדאגו אם אתם לנים בבאב, הנסיעה של חצי שעה לתוך מרכז המבקרים יפהפייה ומוסיפה לסיכוי שלכם לראות חיות. בכלל, פקחו עיניים, נסעתי את הכביש הזה לפחות 12 פעמים ובכל פעם ראינו דב, מוס, או שניהם. במאני גליישר יש מסלולי טיול מהממים. מומלץ ביותר אייסברג לייק או גרינל גליישר. את שניהם אפשר לעשות גם בהדרכת ריינג'רים, או לבד. יש גם מסלולים קצרים וקלים יותר, התייעצו עם הריינג'רים במקום. 

15. עוד יום מאני גליישר - כי כל המרבה הרי זה משובח, וסיכוייו לראות חיות עולים. שוב, מסלולי טיול לא חסרים והנופים עוצרי נשימה.

16. נסיעה ב-GTTS מערבה. הפאס הכי יפה בארה"ב לדעתי. תעשו אותו לאט ובנחת ותעצרו לתצפיות וטיולים. ממליצה בחום רב לחנות בלוגאן פאס ולעשות את ההתחלה של ההייליין טרייל. קצת מפחיד אבל מאד חוויתי. את היום תסיימו בצד המערבי של הפארק באיזור וויטפיש.

17. נסיעה לאיזור קור ד'אלן וספוקיין. מוני אולי יוכל לתת לכם עוד טיפים למקום. נחשב מקום מאד יפה. אני יודעת שיש שם באיזור סכר, נדמה לי קולי דאם, שיש בערב הופעת לייזר צבעונית עליו.

18-19. מאונט ריינייר

מכאן אניח לך להמשיך את המסלול, רק עם שאלה אחת - מה עם פארק אולימפיק? הייתם כבר? כי אם לא, שווה לשלב. 

אגב, את פורטלנד,ריינייר וסיינט הלנס אפשר לשלב גם בתחילת הטיול, מיד אחרי סיאטל ולפני חופי אורגון.

• israelimom

מסלול טיול- צפון מערב

אחרי שחפרתי כל כך הרבה (זה הפורום היחיד בו לא נוזפים בי על החפירות שלי Wink ). הנה קישורים - 

הסיכומים שלנו מהרדוודס

הסיכומים מחופי אורגון וקרייטר

הסיכומים מגליישר (שני ביקורים נפרדים)

• dfgh
            dfgh נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- צפון מערב

ראשית תודה על התשובה המפורטת. "החפירות" שלך שוות זהב ותמיד מועילות, כך שאשמח מאוד אם תמשיכי לחפור. האמת שהרצון העז לבקר בגליישר נובע מקריאת הבלוג שלך (המקסים, המיוחד ותורם רבות) עוד מהתכנון של הטיול בשנה שעברה, אך מה לעשות לא היה לנו מספיק זמן.

לגבי פארק אולימפיק היינו בספטמבר.

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי יום 12 בהצעתך? דרך אילו מקומות עוברים כי בגוגל המסלול מראה צפונה.

• israelimom

מסלול טיול- צפון מערב

האמת שראיתי את שתי האלטרנטיבות וזה תלוי בכם. אישית, הייתי לוקחת את המסלול הדרומי יותר דרך כביש 95, כי נראה לי שנופית הוא יותר מעניין ונכנס יותר לרוקיז של איידהו. יש לכם שם קטע של כביש, 95 הצפוני ו-12 לכיוון צפון-מזרח, שנקרא Northwest Passage Scenic Byway שנחשב כביש נופי ברמה של All American Road (זו הרמה הכי גבוהה). הוא נראה ממש מדהים ועושה לי אישית חשק ללכת לבדוק אותו מקרוב... לצערי הרב, לא נסעתי לא באופציה הדרומית ולא הצפונית, אבל זו הנופית נראית לי אישית שווה את התוספת בזמן נסיעה. לשיקולכם, ואגב, לא חייבים להחליט מראש.

• dfgh
                dfgh נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- צפון מערב

בעקבות ההמלצות שקיבלתי, זו הגרסה השניה למסלול (כולל גליישר פארק), מה דעתכם?

1. נחיתה בסיאטל

2. אסטוריה עד קנון ביץ'

4.השלמות מהיום הקודם +האוטלט

5. ניופרט

6. קייפ פרפטואה ונסיעה לפלורנס

7. שמורת הדיונות והגעה עד קרסנט סיטי)

8. שמורת הרדוודס

9. שמורת רדוודס

10. שמורת רדוודס ונסיעה לאזור קרייטר לייק (אפשרות לנסוע מזרחה לנסיעה דרך מאונט שאסטה וההרים ולינה בקלמת' פולס)

11. קרייטר לייק (חשבתי בסוף היום להגיע ל-Bend)

12. לופ מקנייז והגעה ל-Salem

13. האוטלט

14.פורטלנד

15. פורטלנד

16. קולומביה ג'ורג', הוד ריבר והגעה ללינה באזור סנט הלן (כדאי לרווח?)

17. סנט הלן

18. רנייר

19. נסיעה לכיוון גליישר

20. המשך נסיעה לגליישר

21. מאני גליישר

22. מאני גליישר

23. נסיעה ב-GTTS מערבה (סיום היום בצד המערבי של הפארק באיזור וויטפיש)

24. נסיעה לאיזור קור ד'אלן וספוקיין.

25. נסיעה עד אגם שלן

26. נסיעה לווינת'רופ בעמק מת'ואו

27. הגעה עד ברלינגטון

28. מעבורת מאנקורטז לאיי סאן חואן Friday Harboor

29. Friday Harboor

30. האי אורקז

31. יום נוסף באיים

32. חזרה במעבורת לאנקורט ונסיעה לסיאטל

33. טיסה לניו יורק

• israelimom

מסלול טיול- צפון מערב

חלום. יש לכם מקום במזוודה בשבילי? Wink אני חושבת שעשית נכון בסידור המקומות, זה מסלול נכון יותר, בשילוב עם פורטלנד. מקווה שגם אחרים יחוו דעה. ההחלטה לשלב את גליישר היא לא שגרתית בטיולים כאלו, בין היתר בגלל זמן הנסיעה וכיוון שלרוב אנשים כוללים את אולימפיק וונקובר איילנד ולא מגיעים מזרחית לספוקיין.

אני מקווה שאתם שני נהגים, אגב, בהחלט יש פה מיילג' מכובד בטיול הזה.

• dfgh
                    dfgh נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- צפון מערב

בהלוך יש הרבה מקום במזוודות, הבעיה היא בחזור.laugh

• מוני
                      מוני נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול- צפון מערב-לענת

ענת היקרה

ממש סקרן לדעת איזהו הפורום או הפורומים "שסובלים" מחפירותייך ?

סוג ,או בלשון אחרת - הנושאים שאת בוחרת "לחפור בהם" ,הם כל מה שפורום אמור לחלום ,וכשזה מתגשם ,לו(לפורום) נשאר רק להתגאות על כך שאת בין שורות גולשיו.

המשיכי כך,ואל תרפי!!

מוני

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון