סין באוגוסט
-
שלום רב
אנחנו מתעניינים בטיול משפחות באוגוסט לסין
ההתלבטות נובעת מכך שמסרו לנו שבאוגוסט מאוד חם לח וזהום אויר מוגבר באזור בייגין
למישהו יש נסיון בעניין? האם העונה מתאימה ובכלל האם מתאים לטיול בת מצווה?
-
סין באוגוסטבקישור המצורף תוכל לקבל תמונת מצב לגבי סטטיסטיקה רב שנתית על מזג האויר בסין. זהו אתר נפלא שיש בו המון מידע ונעזרתי בו רבות לפני טיול בסין:
סין בהחלט מתאימה לטיול בת מצווה, אנחנו עשינו טיול שכזה, אמנם באוקטובר, אולם אכן זהו המצב המדובר באוגוסט טמפרטורות גבוהות עם לחות גבוהה מאוד.
כדאי להיכנס לפורום אסיה ולקבל עוד תשובות.
-
סין באוגוסטהייתי בסין באוגוסט לפני שנתיים לצרכי עבודה. זה היה הביקור השלישי שלי בסין לצרכי עבודה והפעם הראשונה בביג'ינג.
בבייג'ינג אכן היה חם ולח באוגוסט, זיהום האוויר היה כבד. ביום האחד החופשי שהיה לי, הצטרפתי לטיול של יום לעיר האסורה ולחומה. העיר האסורה הייתה מפוצצת בתיירים סיניים, והיה צורך לדחוף פיסית, עם מרפקים, כדי להגיע לראות משהו. המדריך הסביר לנו, שרמת החיים בסין עלתה מאוד בשנים האחרונות, והסינים מנצלים חופשות כדי לטייל ולתייר בארץ המדהימה שלהם, כמובן גם לבירה בייג'ינג. אוגוסט - זה גם חופש שלהם. לא הייתי באתרים תיירותיים בעונות אחרות, אך לעניות דעתי הדוחק והצפיפות באוגוסט - הם לא העומס בעונות אחרות של השנה, כשלסינים אין חופש, אבל יכול להיות שאני טועה.
כשנסענו לחומה, נתקענו בפקקי תנועה נוראיים - שוב, כנראה מכיוון שגם הסינים נסעו לטייל באזור.
עם כל זאת - נהנתי מאוד גם ביום הטיול הבודד שהיה לי, ובכלל בשהייה שלי באותו השבוע בעיר. בייג'ינג מדהימה, הסינים מארחים מושלמים והטעימה הקצרה בהחלט עשתה חשק לעוד.
אנחנו מתכננים טיול כמשפחה לסין מתישהו - כנראה בספטמבר אוקטובר 2015. רק ברור לנו שצריך להתרחק מסין בימי חופש של הסינים ולכן כנראה נצא מסין לקראת סוף ספטמבר (אולי לשבוע נופש בתאילנד), במועד חג העצמאות של הסינים. יש להם חופש של שבוע בין 1 ל 7 באוקטובר.
ועוד שתי הערות: 1. שהיתי בביג'ינג לקראת סוף אוגוסט ובערב היה איזה שהוא שינוי באוויר, קצת יותר קריר ונעים. המארח שלי הסביר שלקראת סוף אוגוסט תחילת ספטמבר, מזג האוויר משתנה בביג'ינג ונעשה הרבה יותר נסבל.
2. בימים המעטים ששהיתי בביג'ינג, הייתה הרגשה של פסטיבל במקומות התיירותיים, ברחובות, בשווקים, בחוטונגים (ככה קוראים לזה?), באתרי התיירות. נכון שהיה צפוף, אבל היה מלא משפחות שטיילו, נהנו, קנו, אכלו. גם זו חוויה.
אם הברירה היא בין לא לנסוע, או לנסוע באוגוסט, הייתי נוסעת ולא מוותרת. ממה שטעמתי, בהחלט כדאי לנסוע.
-
שאלה ל ReeFשאלה ל ReeF: אני רואה מהתגובה שטיילתם בסין באוקטובר. אני מבינה שיש לסינים חג בין ה 1 ל 7 באוקטובר וקראתי המון אזהרות על שהייה בסין בתקופה זו. גם בגלל העומס באתרים תיירותיים, גם העומס בכבישים ובדרכים, וגם מחירי בתי המלון מזנקים.
האם שהיתם בסין בתקופה זו?
-
שאלה ל ReeFשהינו בסין אם אני זוכר נכון אחרי ה-10 לחודש. אולם זו עדין התקופה ואווירת החג הכללית, העיר עצמה מלאה בתיירות פנים בעיקר. יחד עם זאת לא צפיפות והתפוצצות בלתי נסבלת. כי צפיפות תפגשו באתרים הלאומיים לא רק בחגים.
באיזשהו מקום כמות הנשים משווה גם חוויה אחרת.
עומס בדרכים, קרי בתחבורה הציבורית, מורגשת היטב ושוב, לא רק בתקופה של החג.
יחד עם זאת זכינו לקריצת שמש ואיזה יומיים של שמים כחולים ובהירים, אחרי לילה גשום ששטף וצחצח הכל, משהו שהוא בהחלט נדיר בנוף של בייג'ינג:

אבל בד"כ אפרורי עם אובך :

-
תודה לReeF איזה הבדל בין יום יפה ליום מעורפל... -
תודה לReeF איזה הבדל בין יום יפה ליום מעורפל...כפי שאני רואה את זה, הסיבה היחידה לנסיעה באוגוסט היא המחיר (הזול יותר משאר השנה). גם הטיולים המאורגנים זולים יותר בקיץ, והסיבה הגדולה היא מזג האוויר.
אישית - לא אסע לסין בקיץ אם המטרה היא לטייל. עומס החום הוא כזה שאין כוח לעשות שום דבר, ומי שמעט רגיש (כמוני, למשל - בהדגשה על "מעט" ) - ימצא שקשה לו לנשום. כשמוסיפים את נתון זיהום האוויר מגיעים לתנאים לגמרי לא נעימים שאינם מתאימים לטיול.
נעה
-
סין באוגוסטתודה למגיבים