פורגוסטו
-
שלום,
אהיה עם המשפחה באיזור האגמים בין 10 באוגוסט ועד 17 באוגוסט.
ביום שישי, 15 באוגוסט, האיטלקים חוגגים את יום "פרגוסטו" והבנתי שכולם יוצאים לטבע, פקקים וכו',
שאלותיי בהקשר זה לאלו שמכירים את החג הזה:
א. האם ביום הזה כדי להימנע מטיולים בטבע, פארקים וכו' בגלל הפקקים? מה כדאי לעשות ביום הזה?
ב. ראיתי שיש הרבה מופעים של זיקוקים בחג הזה. האם האיטלקים מתחילים לחגוג את החג מהערב (כמו חגים יהודים) ולכן המופעים יהיו ביום חמישיבערב (קרי, ב- 14 באוגוסט) או שהם יהיו ביום שישי (15 באוגוסט) בערב?
תודה על העזרה!
-
פורגוסטוערב טוב,
לגבי הזיקוקים: יש מופעים ב-14.08 ויש ב-15.08. צריך לבדוק באופן נקודתי. באגם מאג'ורה, למשל, יש בשני הערבים בעיירות שונות. נדמה לי שב-14 בוורבניה וב-15 בלאוונו. אבל אולי אני הופכת. כרגע מתקשה לזכור. יש פסטיבלון חביב באי הדייגים. זה לא משהו גרנדיוזי, אבל האווירה מאוד נחמדה. אם אתם במקרה שם - כדאי.
ובעניין העומס - כל אחד היה איפה שהיה. פעם אחת הייתי בתאריך הזה באגם מאג'ורה. בחרנו להימנע מנסיעות והפלגנו ב-15.08 לאיים הבורומאים (ישנו בסטרזה). יצאנו במעבורת ראשונה או שנייה והיה כמעט ריק. המעבורת הייתה קטנטונת. בהמשך היום, בצהריים, המעבורות הגדולות ביותר היו על קווי השייט. לא הייתה צפיפות נוראית.
בקיץ שעבר הייתי בתאריך הזה בוונציה, ובאופן מפתיע היה נהדר. ונציה אף פעם לא ריקה, אבל גם לא היה עומס באופן יחסי.
אני חושבת שבאופן כללי כדאי בתקופה הזאת לצאת לדרך בשעה יחסית מוקדמת. אין צורך לצאת עם הזריחה אבל אם אפשר לפני תשע בבוקר - מה טוב. נדמה לי שזה הסוד.
הכביש סביב גרדה מועד לפורענות וכן האוטוסטרדה לדולומיטים. אבל אולי גם שאר הכבישים. אנחנו הקפדנו לצאת מוקדם, כי פרט לחשש מעומס, נוכחנו שמשעות הצהריים עד הערב מאוד חם, וביציאה המוקדמת הרווחנו גם קצת קרירות של בוקר.
מה שכן, בשני הביקורים בצפון איטליה נוכחתי במו עיני איך ערי פנים הארץ מתרוקנות, העסקים סגורים והרחובות כמעט שוממים. ראיתי את זה במילנו (ששמעתי בה המון עברית ויחסית מעט איטלקית) ובערים אחרות ברחבי עמק הפו כגון מנטובה ופרמה. ורונה דווקא עמוסה מאוד בתיירים, לפעמים עמוסה להחריד. השנה ב-14.08 היה עמוס רצח. אבל אם מתרחקים טיפה מהמרכז מרוויחים רחובות יפהפיים וריקים. קברי סקלייג'יירי - מקום מאוד יפה וכלל לא עמוס. אזור הנהר לא עמוס. כולם מתקבצים באזור המרפסת המטופשת של יוליה, בכיכר הרב הסמוכה וברחוב הראשי המוליך לאזור הזה. שכחתי כבר את שמו.