טיול לטוסקנה
-
הי , אני מתכונן לקחת רכב משדה התעופה ברומא ולנסוע לטוקסונה למשך ארבעה ימים, ביומיים הראשונים אני אהיה עם הרכב ואז אני מחזיר אותו בפירנצה, שבה אני שוהה יומיים נוספים .
אין לי הרבה ידע לגבי המסלול מרומא לטוסקנה - אתרים מיוחדים - וגם אין לי סדר לפי מרחק נסיעה מרומא לכיוון ערי טוסקנה. האמת היא שעוד לא החלטתי היכן תהיה הלינה.
אשמח לקבל עצות ממי שיודע....
תודה
-
טיול לטוסקנההאם הנסיעה מרומא כלולה בארבעה ימים?
מה שעת הנחיתה נחיתה ברומא?
כי זה ממש נגיעה קטנה בטוסקנה.
הייתי שוקל להחזיק ברכב יום נוסף,אפילו עם הלינה בפירנצה.
אבל כל ההמלצות תלויות בשעת היציאה מרומא וההגעה לטוסקנה.
בפירנצה, יש כמובן מה לעשות גם יותר מיומיים,בייחוד אם אתה חובב מוזיאונים.במיקרה כזה כדאי להזמין את הכרטיסים מראש למוזיאונים,אחרת התורים הארוכים יגמרו לך את הטיול.התורים יכולים להגיע לשעות!!
אם אינך חובב מוזיאונים,הייתי מציע להישאר עוד יום עם הרכב, ולצאת לעוד יום מחוץ לעיר.
-
טיול לטוסקנההי תודה על ההמלצה.
אני נוחת ברומא בעשר וחצי בבוקר. ואני לוקח את הרכב משדה התעופה ויורד לטוסקנה.
כך שיש לי את כול היום.
האמת היא שאני בכלל לא חובב מוזיאונים. האם כדאי לי להשאיר את הרכב שלושה ימים עבור הטיול בטוסקנה ולהסתפק ביום אחד בפירנצה ( מוזיאונים לא נמצאים בראש סדר עדפויותי ). ושאלה נוספת איך אני יכול לתכנן את הטיול בטוסקנה....?
תודה
-
טיול לטוסקנהאם אתה לא חובב מוזיאונים,אני מציע לך להיכנס רק למוזיאון האקדמיה(אם אני לא טועה בשם) לראות את הפסל דוד, המקורי, לא החיקוי שמוצב ליד מוזיאון האופיצי, בחוץ.
אבל להזמין כרטיס מראש-באינטרנט.
לגבי רכב-אני מאוד ממליץ לך להשאיר רכב לעוד יום.
נסיעה מרומא לטוסקנה - אזור מרכז טוסקנה-בין סיינה לפירנצה , היא כ 4 שעות. אתה תגיע לשם סביב 16:00-17:00 לפחות,ללא עצירות. אם אתה לבד, אני ממליץ על עצירה שתיים בדרך להתרעננות.אתה אחרי לילה ללא שינה.
אני ממליץ לך למצוא לינה-כניראה מלון, באזור קרוב לסיינה.לנוח טיפה,ולצאת לסיינה לסיור ערב.
אתה יכול גם ללון בקירבת סאן ג'מיניאנו, ולסייר בה בערב.
מכאן, יש לך יומיים שלמים מעבר ליום הנוסף בפירנצה.
אני ממליץ על סיור ניפלא בסאן ג'מיניאנו, שייקח לך כ 3-4-5 שעות לפחות.אתה יכול להוסיף לזה את מונטרג'יוני הקרובה,לסיור של שעה, ואולי להגיע לוולטרה,שהדרך אליה נהדרת.
למחרת, צא לדרך היין 222(שלח לי מייל, ואעביר לך חומר כתוב)
תוכל לחוות את נופי טוסקנה ואזור קיאנטי בפרט, לשוטט בעיירות קסומות, לטעום יינות, ולבקר ביקבים וחנויות יין.סע בדרך 222 עד סופה,ומשם לפירנצה, למקום הלינה שלך.
שים לב, לבעיות כניסה לפירנצה,וחניה כמובן.
אבל, אתה למעשה מחזיר ביום זה את הרכב-רק תוודא מתי, ושיהיה מספיק מאוחר.
מסלול חליפי-
הגע ללינה באזור סאן גמיניאנו, וסייר בה בערב.
למחרת,השלם את הסיור בסאן ג'מיניאנו,וסייר בדרך היין 222,הגע לפירנצה בערב ללינה.הישאר עם הרכב, ולמחרת סייר באזור הגבעות שסביב פירנצה-העיירות, הוילות, הכרמים וכו.
(יש לי חומר כתוב)
ניתן גם להרחיק עד לוקה להשלמת המבט.
היום האחרון-פירנצה
קצר,וממצה
-
טיול לטוסקנההי , תודה על המידע החשוב, נראה כי את בקיא מאוד.
אשמח לקבל במייל אתה חומר הרלוונטי . כתובת המייל שלי היא [email protected]
-
טיול לטוסקנהגם אני אשמח לשמוע עוד פרטים
-
טיול לטוסקנהאם זה לא מאוחר מדי...
תחשוב על טיסה ישירות לפירנצה, מרומא (למעשה תעשה קונקשן ברומא)
וטיסה חזרה דרך רומא.
תסתובב בפירנצה כמה שתבחר (גני בובליל ממש יפים)
ושתסיים עם העיר עצמה, תשכיר רכב ותיסע בטוסקנה.
תוכל גם להחזיר את הרכב בפירנצה, ולקחת רכבת לרומא ולהסתובב ברומא אחרי זה.
ככה פחות נסיעה+ פחות זמן השכרה