ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    16
    2450
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ויויוי
      ויויוי נערך לאחרונה על ידי

שלום!! חברה שלי ואני טסים לסין בתחילת ספטמבר דרך הונג קונג וחוזרים מהונג קונג. יש לנו סה"כ שבועיים מלאים בסין עצמה ולכן אנחנו מעדיפים לעשות כמה שפחות נסיעות ארוכות אך אנו לוקחים בחשבון שיהיו 2 כאלו פחות או יותר (טיסות אנחנו לא רוצים בגלל תקציב..).. כמו כן כבר היינו באיזור יאנגשו וגווילין ולכן חשבנו על שתי האופציות הבאות ורצינו להתייעץ ולקבל המלצות על האיזורים הללו:

1. טיול באיזור hangzhou והכפרים בסביבה.

2. טיול במחוז חונאן והסביבה.

נשמח לקבל המלצות ספציפיות על כפרים/ הרים / אטרקציות ומסלול שיכול להתאים לשבועיים... תודה מראש!!!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shaoya
        shaoya נערך לאחרונה על ידי

עזרה בסין

אם אתם לא רוצים טיסות חאנג-ג'ואו קצת רחוקה לכם. 

מציע שתי אופציות:

לקחת רכבת מהירה לווחאן משנג'ן או מגואנגג'ואו אחרי שאתם חוצים מהונג קונג. להמשיך משם לכיוון ייצ'אנג ושלושת הערוצים של היאנגצה, תשקלו ביקור בשמורת Shennongjia שבמערב חוביי (רק החלק הדרומי שלה פתוח לזרים). אם אתם הרפתקנים אתם יכולים להמשיך מערבה ל-Enshi וסביבתה. משם תרדו דרומה למערב חונאן - Zhangjiajie, Furongcun, Dehang, Fenghuang, Hongjiang ועוד ככל שתספיקו. 

אופציה נוספת היא להתמקד רק בחונאן - רכבת מהירה לצ'נאגשה וסיבוב מעגלי דרך מערב חונאן, משם לדרום ולמרכז המחוז וחזרה לצ'אנשה - בין היתר אפשר לעבור בטרסות האורז ב-Ziquejie, בכפרים סביב יונג-ג'ואו ושאויאנג, ולטפס על Hengshan. 

• חתול-רובוט
          חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אם אני זוכר נכון

הרכבת המהירה לווחאן עולה יותר מטיסה...

• shaoya

אם אני זוכר נכון

צודק. לא חשבתי על זה laugh

• חתול-רובוט

מצד שני, זו חווייה הרבה יותר נעימה מטיסה

כלומר, אם לא מחשיבים את המסע המפרך שעשיתי בגוואנגז'ואו בחיפוש אחרי התחנה שממנה יוצאת הרכבת המיוחדת [זה היה כמה שבועות אחרי שחנכו את הקו לראשונה ולאף אחד לא היה מושג איפה היא נמצאת], שלא לדבר על התחנה החללית בווחאן, והניסיון להבין איך מגיעים משם הביתה [בונוס: זעקות אימים לנהג של קו 402 לעצור אחרי שהבנתי שכבר עברנו את התחנה. מצד שני מסתבר שזה היה די קרוב לבית].

• ויויוי
                ויויוי נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התגובות

תודה על התגובות אני חושב שנלך על האופציה של מחוז חונאן בלבד כדי לעשות את הטיול בכיף ובלי לבזבז יותר מידי זמן על נסיעות (אלא אם כן מישהו חושב שבאמת שווה להגיע לוואחן והאיזור שם על חשבון מקומות אחרים בחונאן..)... אם מישהו היה במחוז ויש לו עוד המלצות אני אשמח לקבל.. תודה רבה!!

• shaoya

תודה רבה על התגובות

חתול רובוט יחלוק עליי בוודאי, אבל אני לא חושב שווחאן כשלעצמה מצדיקה את הנסיעה, אם כבר אלה האזורים של מערב חוביי. 

אבל מסכים עם הכיוון הכללי - יש די והותר מה לעשות בחונאן בשבועיים. אם תעקוב אחרי הסיבוב שהצעתי לך, תמלא שבועיים וגם יותר. 

• חתול-רובוט

לא חולק עליך בכלל

ווחאן היא אמנם עיר מרתקת מבחינת הפיתוח המהיר שלה, מאוד סינית במהותה, והיא מציעה את האוכל הכי טעים בעולם, אבל היא ממש לא חובה לתיירים, ומי שאינו דובר את השפה יתקשה מאוד להסתדר בה. גם אחרי חצי שנה בעיר אני בקושי העזתי להסתובב בה. חצי שנה, בערך, זה גם פרק הזמן שלקח לי לחבב את העיר באמת. אם ממילא מטיילים באיזור, באתרים כמו וודאנג שאן או סכר שלושת הערוצים, או שנונגג'ייה שבה לא זכיתי לבקר, לצערי, אז בהחלט שווה להקדיש לווחאן יומיים-שלושה, ולבקר במקדשים, במגדל העגור הצהוב, באוניברסיטה היפהפייה, בשוק האוכל, במוזיאון הפרובינציה המצויין, במוזיאון האמנות המודרנית הקטן והחביב, ובאיזור האגם [וכמובן ליהנות מהאוכל הכי טעים בעולם]. אבל אין טעם לבצע סטייה רצינית מהדרך בשביל זה, ואם זמן הטיול מוגבל אז הייתי מציע להשקיע אותו באפיקים אחרים. שלא לדבר על זה שמזג האוויר בעיר איום ונורא בערך 11 חודשים וחצי בשנה.

• shaoya

ובנקודה אחת אני דווקא כן חולק עליך

האוכל הכי טעים בעולם נמצא באיסטנבול. 

• Roi eco
                        Roi eco נערך לאחרונה על ידי

האוכל הכי טעים...

באמת האוכל באיסטנבול טעים (מאוד!), אבל... באמת שאני יותר אוהב את האוכל בסין.

• חתול-רובוט

בקונסטנטינופול טרם ביקרתי

אבל בתור צמחוני אני בספק אם יהיה לי הרבה מה לאכול שם, בניגוד לסין.

יש לא מעט מטבחים נהדרים בעולם שיצא לי להתאהב בהם, בגירסתם הצמחונית: האיטלקי, השווייצי, הנפאלי, הבהוטני, הפולני, ההונגרי, הפרואני, הברזילי, ההולנדי, הפלסטיני. וגם כזה שהכרתי ואהבתי בלי לבקר בארצות עצמן: היפני, ההודי, התאילנדי, הווייטנאמי, הקוריאני, הגיאורגי [אגב, כדאי לכם מאוד לקרוא את זה, טרי מהיום: http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2275178], המכסיקני, הספרדי, וכמובן העיראקי. אבל שום דבר עדיין לא מתקרב לאוכל של ווחאן, ובעיקר של מסעדה אחת קטנה ומופלאה וזולה עד דמעות, של זוג צעיר ונחמד, בסימטה שליד האוניברסיטה. ועוד מסעדה אחת, קצת יותר גדולה ויקרה, אבל ארוחה של כמה מנות עדיין זולה שם יותר מאשר מנה פלאפל בישראל, שנמצאת באחת הסימטאות שליד האגם. ושל הדודה שמכינה אורז מוקפץ ברחוב שלנו בלילות [עם סצינת אוכל ששום רחוב בילויים תל אביבי או ירושלמי עדיין לא מתקרב אליה], והדוד שמכין איטריות מוקפצות בצד השני של הרחוב, ועוד ועוד ועוד.

• shaoya

בקונסטנטינופול טרם ביקרתי

יהיה לך די והותר - התורכים עושים את המזטים הכי טובים בעולם. 

• Roi eco

במקרה הכינותי מראש - טיפ לצמחוני וטבעוני

במיוחד בשבילך חתול, טיפ שכתבתי לצמחונים/טבעונים באיסטנבול...

• חתול-רובוט

כיף!

אני אזכור את זה, אם ייצא לי פעם לבקר בעיר. אני מאוד מקווה שאני אזכה לזה ביום מן הימים.

• shaoya

רועי, בהמשך לטיפ שלך, צ'י קופטה (קציצות הבורגול) במקורו לא היה מאכל טבעוני, והוגש עם בשר טחון נא, אלא שרשויות הבריאות בעיר אסרו על מכירתו ברחוב מטעמים מובנים, והבשר הוחלף באגוזים או תחליפים אחרים. 

לשווא ניסיתי לחפש את המאכל המקורי בביקור בעיר ולשחזר זכרונות ילדות מבית אבא. 

• Roi eco

אכן, קראתי שכך היה בעבר.

מעניין אם יש מסעדות מיוחדות שניתן להזמין את הצ'י קופטה הישן...

[ולמדנו שאביך הוא מתורכיה 🙂 ]

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון