ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סעו לאנדורה!!!

פורום סקי וסנובורד
    3
    6
    2636
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיכל ע
      מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

חזרנו הבוקר משבוע נהדר באנדורה. היה מספיק שלג וגם כשהטמפרטורות היו גבוהות (הגיעו גם מעל ל-20 מעלות על ההר!) אפשר היה למצוא מסלולים עם שלג נהדר.

זאת השנה השנייה שלנו ברציפות עם קבוצת ההדרכה בעברית של פינגווין בפורים באנדורה. היינו מאוד מרוצים שנה שעברה ואנחנו שמחים שחזרנו פעם נוספת. שנה שעברה פורים היה בתחילת מרץ והיה לנו שבוע קר ובחלקו גם מושלג. השנה היו 4 ימים חמים ורק ביום החמישי התחיל להתקרר ואתמול ירד שלג למעלה (ולמטה גשם).

אני לא מאלה שאוהבים לחזור לאותו אתר, בטח לא שנה אחרי שנה, אבל כיוון שמזג האוויר היה כל כך שונה זאת היתה חוויה אחרת. היה גם משהו מאוד נחמד בהכרות עם האתר: כמעט ולא הייתי צריכה להסתכל המפה, ידענו איפה יש מסעדות טובות ואיזה

מסלולים מתאימים לנו, תקתקנו את הסידורים של היום הראשון וכו'.

השנה גם החיסרון המרכזי של האתר, שהוא שאין מגיני רוח במעליות הכיסא, ממש לא הפריע לנו, כך שההנאה מהאתר עצמו היתה גדולה יותר.

האתר מתאים למגוון רמות גלישה - לי זה השבוע ה-17 באירופה (ולמדתי לגלוש בחרמון laugh) ועדיין מצאתי עניין באתר וגם לקטנה שלי (בת החמש וחצי), שזה השבוע הראשון שלה, היו מסלולי לימוד מתאימים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיכל ע

וכמה מילים על ההדרכה לילדים

כאמור נסענו בקבוצה עם הדרכה בעברית. במקרה הזה מדובר על הדרכה לילדים עד גיל 12-13 בלבד (בני נוער ומבוגרים שהיו מעוניינים בכך נרשמו להדרכה מקומית באנגלית).

בקבוצה היו 38 ילדים בגילאים אלה, שהתחלקו ל-7 קבוצות: קבוצת הקטנטנים (3 ילדים בני 5+-), 3 קבוצות מתחילים, 2 קבוצות של שבוע שני-שלישי וקבוצת מתקדמים. בכל קבוצה היו כ-5-6 ילדים.

הקטנה שלי בת 5 ו-5 חודשים והיא היתה הגדולה בקבוצת הקטנטנים. בניגוד לילדים אחרים, היא ידעה מראש בדיוק במה מדובר, כי כבר היתה איתנו בעבר בחופשות סקי, ראתה את האחים שלה יוצאים על המדריכים וגם גלשה איתי בין הרגליים. היא היתה מוכנה לגלישה ומאוד רצתה. מבחינתנו זה היה כיף אדיר לראות אותה כל בוקר הולכת בשמחה עם גיל המדריך החמוד וחוזרת עם חיוך (וזאת ילדה שכמעט כל בוקר נצמדת לרגל שלנו כשנכנסים לגן...). מבחינתו זה היה הפרמטר הכי חשוב, אבל גם הגלישה שלה הפתיעה אותנו לטובה - בסוף השבוע גלשנו איתה והיא ירדה מסלולים כחולים ללא קושי ובשליטה מלאה (כשהיא גולשת אחרי או אחרי אחותה). לפי מה ששמענו ממנה ומהמדריך הלימוד היה הדרגתי (התחילו בסנואו גרדן הקטן, עברו לסנואו גרדן הגדול, למעליות כפתור, לגונודלה...) ומאוד כיפי. גם ההתנהלות עם הציוד היתה מאוד נוחה עם הקטנטנים - מסרו אותם למדריך עם נעליים רגילות והוא נעל להם את הנעליים אחרי שירדו מהגונודלה (שם אופסן הציוד של הקטנטנים), כך שהם לא היו צריכים כמעט ללכת עם נעלי הסקי.

הגדולים (בני 10 ו-13) היו יחד בקבוצת המתקדמים, מה שלא היה אידיאלי בשבילם, אבל הם קיבלו הדרכה מצויינת מאביתר, שעשה עבודה מעולה עם הגדולה והצליח לעזור לה להתגבר על פחד ממהירות שמלווה אותה בשנים האחרונות.

בקיצור, כתמיד אני מאוד ממליצה על חופשות עם הדרכה בעברית, במיוחד לילדים קטנים ומתחילים, אבל לא רק. לדעתי הקבוצה של פינגווין לאנדורה היא העסקה הכי משתלמת מבחינת עלות-תמורה (ומכיוון שזאת החופשה ה-10 שלנו עם הדרכה בעברית יש לי למה להשוות...). 

• eduoxman
          eduoxman נערך לאחרונה על ידי

כנציגת האמהות עם הילדים...

הדיווחים שלך הם תמיד מעניינים.

אין ספק שיש משהו נוח בלחזור לאתר מוכר וידוע (נושא המסעדות הטובות מאד מדבר אליי...) ע"ע עמק צילר שדי חרשתי את המסעדות הטובות שם (על ההר ועל העמק).

שמח שמשפחת מיכל ע מתרחבת מבחינת כמות הגולשים:

"האם יש סיפוק גדול יותר מאשר לגלוש הר מושלג עם הילדים שלך?"

• mandi a
            mandi a נערך לאחרונה על ידי

כנציגת האמהות עם הילדים...

מצטרפת לנציגות האמהות עם הילדים...

זו הייתה חופשה מעולה מבחינתנו. הילדים נהנו מאוד ואנחנו היינו מרוצים מהקבוצה, האתר, והמסעדות. 

כתבתי כתבה מסודרת, מקווה שתעלה בקרוב עם פירוט המסעדות הטובות. אנחנו באמת אוהבים אוכל טוב ונהנים לאכול טוב בסקי.

אין ספק שמעליות ללא כיסויי רוח הן חיסרון משמעותי לאתר. עם זאת, אנו שוקלים לחזור שוב לקבוצה הזו ולאתר הזה.

• מיכל ע

מנסה לצרף תמונות

לצערי את רוב התמונות צילמנו דווקא ביום היחיד שהיה מושלג...

בת ה-5.5הקטנה במעלית כפתורבן ה-10רואים את השלג שיורד?
              • mandi a
                mandi a נערך לאחרונה על ידי

מקסים😀
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון