פריז בזוג
-
שלום לכולם
אנחנו נוסעים בזוג לפריז במאי ואשמח לקבל את חוות דעתכם על המסלול
ממריאים אחרה"צ ביום חמישי (מגיעים בערב) כך שיש שישי - שני מלאים. ממריאים חזרה ארצה מאוד מוקדם בשלישי.
לנים באיזור מונטפארנאס (מלון MERCURE RASPAIL MONTPARNASSE)
יום שישי:
הפנתיאון, הרובע הלטיני, קתדרלת נוטרה דאם, כנסיית סאט שאפל, קונסיירז'י, שוק הפרחים
יום שבת -
גשר המנעולים
לובר (נראה לי שמבחוץ)
גני טווילרי
כנסית מדלן
ככר הקונקורד
פטי פאלה (מבחוץ)
שאנז אליזה
גני טרוקדרו
מוזיאון באקאראט (מישהו היה?)
שער הנצחון
יום ראשון
מרכז פומפידו
ככר הרפובליקה
מוזיאון השוקולד
St Ouen Flea Market
גבעת מונמארט והכנסיה סקריקר
יום שני
כנסית הדום
מתחם האינוואליד
האייפל
ארמון האליזה
אשמח לשבץ מופע בערב
ניסיתי לשלב סיור אוכל אבל זה לא מסתדר
כמו כן רציתי לבקר בוורסאי, אבל אני לא מוצאת כיצד לצמצם את המקומות ולהספיק - אשמח לשמוע רעיונות.
האם זה נכון שחלק נכבד מהחדרים שהיו בורסאי עברו ללובר?
כל הערה/הארה תתקבל בברכה
נעמה
-
פריז בזוג - אשמח לחוו"ד -
פריז בזוגכמה הערות, לא בטוחה אם זה מסתדר לכם לוגיסטית:
1. אם זאת הפעם הראשונה שלכם בפריז, לא הייתי בוחרת להתחיל את הטיול דווקא מהרובע הלטיני. הוא מאוד מרשים אבל זה ייתן לכם רושם מוטעה במידת מהעיר, לטעמי. הייתי מחליפה את הסדר של היום הראשון והשני.
2. כשתהיו ליד פטי-פאלה אל תשכחו את גשר אלכסנדר.
3. תוודאו שתיכנסו לסנט-שאפל ביום עם שמש. הוטראזים נראים מאוד שונה וחבל לפספס בגלל שהאור החיצוני לא בהיר מספיק.
4. ביום של הרובע הלטיני, אלא תוותרו על הפסקה קלה בגני לוקסמבורג.
5. אם אתם בקטע, הייתי משבצת מוזיאון אומנות. הלובר ענק מדי ולא תהנו ממנו, בחטף, בטח של א ביום עמוס שהולך עד שער הניצחון. תשקלו את דה-אורסיי (מעולה! אבל גדול יחסית), אורנג'רי (קטן ומקסים!) או רודין (אם אתם בקטע של פסלים, וגם אם לא...)
-
פריז בזוגאיזה כייף לכם!
אנחנו בילינו סופש בפריז לפני שבועיים.
היו לנו המון תכנונים, אבל בסופו של דבר היינו די ספונטניים והכי נהנינו מסתם להסתובב.
יש לי כמה מסלולים מומלצים בעיר, אם תרצי, כתבי לי מייל ואוכל לשלוח לך.
מה שכן - תשמרו טוב טוב טוב על החפצים שלכם! אותנו כייסו פעמיים בשלושה ימים שהיינו שם... פעם אחת גנבו לנו את כל התיק מסלסלת האופניים ששכרנו ופעם הכניסו לי יד לתיק קטן שהיה עלי וגנבו את כטיס האשראי.
-
פריז בזוגהי
תודה על התגובות
זו אכן פעם ראשונה שלנו בעיר האורות כזוג בוגרים. אני הייתי כשהייתי בת 16 אבל נראה לי שהרושם שמקבלים כמבוגר וכנערה שונה לחלוטין.
סדר הימים אינו קבוע וכמובן ניתן לשינוי.
אשמח לשמוע האם מישהו היה במופע ערב
האם מישהו היה במוזיאון השוקולד? מוזיאון הבקאראט?
כמו כן רציתי לבקר בוורסאי, אבל אני לא מוצאת כיצד לצמצם את המקומות ולהספיק - אשמח לשמוע רעיונות.
האם זה נכון שחלק נכבד מהחדרים שהיו בורסאי עברו ללובר?
כיצד מגיעים משדה התעופה אורלי לעיר? האם עדיף שאטל?
כל הערה/הארה תתקבל בברכה
נעמה