תרמיל גב או מזוודה?
-
היי לכולם!
אני טסה לטיול אכסניות באירופה, 3 מדינות, כמה חודשים טובים.
אני לא מתכוונת לעשות טרקים ארוכים של כמה ימים, בעיקר ערים מרכזיות, כפרים וטבע בקטע של הייקינג, טיולי יום-יומיים גג.
אני הולכת לישון באכסניות ולנסוע ברכבות.
השאלה שלי מה עדיף, תיק גב גדול או תיק עם גלגלים?
כי מצד אחד אני לא עושה טרקים אז למה תיק גב ולסחוב על הגב זה אף פעם לא נעים. מצד שני לגרור תיק על גלגלים גם יכול להיות מייאש (מדרגות, תחנות רכבת וכו' וגם תופס את הידיים)
חשוב לומר שאני בחורה קטנה, אולי זה גם שיקול.
אשמח לדעת אם מישהו פה עשה טיול בסגנון הזה ואיזה תיק נראה לו יהיה נוח יותר ויעיל.
תודה
-
תרמיל גב או מזוודה?כתרמילאית את צריכה להסתובב עם מינימום דברים, ולכן התרמיל לא יהיה כבד מדי. במיוחד כשאת לא הולכת לסחוב בו אוהל או גזייה וכו'. לכן גם לא אמורה להיות לך בעיה להרים אותו על הגב - אם כן, ארזת יותר מדי.
בעיניי זה נוח יותר, במיוחד כשאי אפשר להשתמש בגלגלי המזוודה ואז היא מאוד מאוד כבדה לכשעצמה.
אני בדרך לעשות טיול כזה בעצמי בזמן הקרוב, עם תרמיל.
-
תרמיל גב או מזוודה?אוקי תודה.
אשמח לשמוע עוד חוות דעת, מישהו עשה כבר טיול כזה ויכול להגיד לי מנסיונו האישי?
-
תרמיל גב או מזוודה?אמנם עברו כמה ימים מאז, אבל...
עם תרמיל יש לך הרבה יותר חופש ונוחות, הרבה יותר נוח לעלות לאוטובוס/רכבת/מעבורת עם תרמיל, הרבה יותר קל לחפש מלון/אכסניה, והרבה יותר קל לנוע איתו כשאת בין בסיסים (עזבת את המלון בבוקר ואת מטיילת הלאה).
דווקא כיוצאים להייקים, משאירים את התרמיל הגדול באכסניה/מלון/שמירת חפצים וכו' ומטיילים עם תיק היום הקטן יותר או עם התרמיל מרוקן ברובו.
ולשאלתך, הגודל לא ממש קובע, גם לנשים קטנות יותר קל לסחוב את המטען על הגב מאשר לגרור אותם על כביש אבנים באיזו עיירה, או במדרגות או, או.
מה שכן, תקפידי על רכישת תרמיל טוב שמתאים לך אישית - הולכים לכמה חנויות טובות, מודדים תרמילים שאמורים להתאים לך, רואים מה הכיוון שמדבר אליך (כמות כיסים, גודל, מבנה וכו'), מודדים ובלי להתביש מבקשים שיעמיסו לך 10 ק"ג פנימה ושיעזרו בהתאמה. האיכות כאן קריטית, אם זה לא נוח לך בהתחלה - זה רק יחמיר עם הזמן.
תיהנו
-
תרמיל גב או מזוודה?עשיתי כבר כמה וכמה טיולי תרמילאים עם תיק כזה, וגם נסיעה קצרה באירופה (לכן אני מתכוונת לקחת אותו גם לטיול התרמילאים האירופאי שלי בקרוב מאוד). וגם אני בגובה מטר ושישים. פשוט אורזים רק מה שצריך וקונים תרמיל עם מערכת גב טובה. הרבה יותר נוח ממזוודה.