VALET PARKING
-
ראשית תודה על כל הטיפים הנהדרים.
שנית קראתי ש VALET PARKING אינו מכוסה בביטוח של השכרת הרכב.
האם במלונות בוגאס ניתן להחנות לבד ללא עזרת ה VALET ?
ושלישית כשמחזירים את הרכב בחברת ההשכרה וישנה נאמר דפיקה קלה בכנף כתוצאה מנזק שנגרם על ידי VALET PARKING . אם איני מדווח שהנזק נגרם על ידי valet ובמקום זה אני אומר שהנזק נגרם בחניון בסופר... לא נראה לי שחברת ההשכרה תוכל לדעת ממה נגרם הנזק. אם מדובר על נזק רציני יותר של תאונה אז בהחלט יש משמעות למי נהג ברכב.
-
VALET PARKINGמה השאלה ? אתה מצפה שנגיד לך שאם מסרת לואלט והוא דפק את הרכב אז שתשקר בחברת ההשכרה ? ומה אם הואלט יעשה תאונה רצינית יותר מנזק לכנף ?
אמרתי שלמיטב ידיעתי נהיגה ע"י ה-VALET לא מכוסה ע"י הביטוחים של חברת ההשכרה. אפשר להחנות את הרכב ב-SELF PARKING כמעט בכל בתי המלון בלאס וגאס.
-
VALET PARKINGראובן שלום ,
אני תמיד מחנה ב VALET .
מה הכוונה - למיטב ידיעתך לא מכוסה בביטוח של חברת ההשכרה ?
זה נבדק ויש לך ידיעה שזה לא מכוסה ?או שאתה חושב שלא מכוסה?
זה חשוב מאד והכנסת לי ספקות בנושא זה.
-
אריכתבתי "למיטב ידיעתי", הרי בחוזה שאנו חותמים עליו במשרדי חברות ההשכרה נושא הנהגים רשום במפורש.
אני לא אוהב לקחת סיכונים כאלה. בארה"ב הרכב הוא כמו הבית שלי, בערך - ואני שומר עליו מכל משמר.
לבל תשכח שהאמריקאים, אשר מוסרים את הרכב שלהם לואלט, ברובם מחזיקים בביטוח של חברת כרטיסי האשראי שלהם או של חברות הביטוח לשהם שאני מניח שמכסות את עניין זה. גם כאשר מדובר ברכב שכור. למען האמת, לא בדקתי נושא זה עד תום וכפי שאמרתי כבר בעבר, למה "ראש בריא במיטה חולה". או כפי שהיה אומר לי אבא שלי ז"ל: "נראה... אמר עיוור ונפל לתוך בור".
-
אריתודה ,אבדוק בחברה להבא.
-
שאלההאם ב-Valet Parking זה לא כמו במוסכים, לפחות בארץ, שלהם יש כיסוי ביטוחי, גם אם בביטוח שלכם יש הגבלות למספר הנהגים, גילם ואפילו שמותיהם ?
-
תשובהלא יודע, אני מניח שאין להם שום כיסוי ביטוחי בארה"ב. אבל זאת רק הנחה שלי אישית, המסתמכת על בעיות שהיו בין אלה שמסרו את המכוניות לואלט וקיבלו מכונית דפוקה, לפי פורומים שונים שקראתי בהם הודעות גולשים מארה"ב. אפשר לעשות חיפוש בגוגל.
ואם אתם שואלים אותי, אגיד לכם עוד משהו: לדעתי, השירות הזה מיותר לגמרי, אלא אם מדובר במסעדות - לדוגמה בעיר ניו יורק, כאשר למצוא חנייה שם זה ממש סיפור, אז הואלט תמורת כמה דולרים מסדר לכם זאת. גם כך אני אישית מעדיף ללכת קילומטר ברגל.
-
VALET PARKINGהי ראובן
השאלה שלי היתה לגבי האפשרות לחניה עצמית ועל זה ענית ותודה.
ציינתי בהמשך בדיוק את מה שאמרת. אם מדובר בשפשוף קל חברת ההשכרה אינה יכולה לדעת מי גרם לנזק. אם מדובר בתאונה רצינית שנגרמה על ידי ה valet אזי יכולה להיות בעיה של הביטוח.
-
תשובהראובן, השירות הזה לדעתי לא מיותר.
אולי שאתה בא כזוג.
שאני מגיע עם 3 ילדים, עגלה, תיקים וכו, נוח לי שלוקחים את האוטו ולי מקצר את זמן ההליכה .
מבחינת ביטוח : בכלל הכיסוי הכולל הכל, לא חושב שתהיה בעיה.
הסיכוי שהנהג יעשה תאונה רצינית הוא כל כך קטן, שאני לוקח את הסיכון הזה. באותה מידע הנהג יכול גם לקחת את האוטו ולגנוב לך אותו.
אני השתמשתי ב VALET לא רק בוגאס.
באמבסי סוויטס בניאגרה, אם אתה לא משתמש ב VALET, אז אתה צריך לקחת שאטל לחניה ! אבסורד.
כמו כן גם באמבסי סוויטס קונבנשיין סנטר בוושינגטון.
בניו יורק, היה לי מנוי לחניה. שם ברוב החניונים אין אפשרות אחרת למעט VALET !
אתה מרים טלפון 10 דקות לפני ההגעה והרכב ממתין לך למטה. תענוג !
-
תשובהלהבנתי, השאלה בסופו של דבר הרי היא של הביטוח. אין שום דבר בלתי חוקי בלתת למישהו אחר לנהוג ברכב, כל עוד יש לו רישיון. יש פה הפרה של הסכם מול חברת ההשכרה שתפגע בכיסוי הביטוחי. זה הכל. לא אכפת לחברת ההשכרה מה אתה עושה, עד שיהיה חלילה נזק. במקרה כזה, אם נתת את הרכב לואלה, או ירדת מהכביש לדרך עפר וכד', כל אלו יביאו לכך שתצטרך לשלם מכיסך על נזקים אם יהיו.
בין אם השוכר שורט את הרכב, או הואלה שורט את הרכב, האחריות היא של השוכר. השוכר יכול לספר שהואלה עשה את זה, או לא, זה לא ישנה הרבה. עד כמה גדול הסיכון של ואלה לשרוט את הרכב לעומת הסיכון שאני אעשה את זה? לא חושבת שיש הבדל גדול.
הנה סיפור של מישהו שואלה שרט לו את הרכב השכור. בחברת השכרת הרכב אפילו הציעו בתור שרות, לפנות בעצמם למלון (דאבל טרי במקרה זה) ולסגור מולם את עניין הפיצוי. קרי, נראה היה להם טבעי שהשוכר נתן רכב לואלה. במקרה הזה, דאבל טרי לא הסכימו לשלם וחברת השכרת הרכב חזרה לשוכר בדרישה לשלם על הנזק, כיוון שהאחריות בסופו של דבר, היא של השוכר.
סיפור מטריד הרבה יותר, קראתי על מישהו שואלה שלקח לו את הרכב, פגע בהולך רגל שנפצע. בעל הרכב חויב בתשלום הפיצויים להולך הרגל. הואלה התנערו מהאחריות.
-
תשובההמקרה שציינת לא רלוונטי לישראלים.
כי אנחנו רוכשים ביטוח שכולל ביטול השתתפות עצמית.
לכן שמחזירים את הרכב הרבה פעמים הנציג בכלל לא בודק באם יש נזק. כי ממילא אנחנו מכוסים.
האמריקאים מכוסים ע"י ביטוח האשראי בדרכ או ביטוח הרכב שלהם , ואז הם כן צריכים להתעסק עם מי ישלם על הנזק.
לגבי מקרה שהוולה פוגע בהולך רגל - אינני בקי בנושאי האחריות האמריקאים. האם הנהג אחראי או בעל הרכב. זה בדיוק כמו מצב בו יגנבו לך את הרכב, יפגעו באנשים ויבקשו ממך את הפיצוי (למרות שזה לקיחה ללא רשות).
-
תשובהמצ"ב התייחסות של אחד מחבריי הפורום ב- tripadvisor לשאלה די דומה:
Can a Valet Legally Drive and Park Your Rental Car?
26 January 2013, 11:00I am in the claims industry and I can tell you this is a more complicated matter than most here think it is. Most rental contracts only give permission to the person or persons listed on the rental contract to drive the vehicle. Most insurance policies only apply to an accident if the owner of the vehicle has given the driver permission to drive the car. Since the valet driver does not have permission from the rental company, (who is the owner), because they are not on the rental contract, your insurance policy may not be valid if the valet wrecks the car. As far as the hotel covering the damage...good luck. In all my years in the business, I have seen enough valet drivers deny they did anything, and hotels saying it was a "phantom" vehicle that I wouldn't count on it. I would suggest you call your auto insurer to check on what the terms of your policy are, and also, check with the rental company in location you are renting from. Maybe its just me because I'm in that business and see what a pain it gets to be when one of these accidents happen, and they do more frequently than people think, but I would just park the car myself
-
תשובהשוב, תשובה לא רלוונטית לשוכר הישראלי.
בכלל שלנו אין ביטוח חיצוני, אלא אנחנו רוכשים את הכיסוי הביטוחי ואת שירות ה CDW מחברת ההשכרה.
במידה ויש דפיקה ברכב, אתה פשוט מחזיר את הרכב ואין לך מושג מי דפק לך. מבחינתך , דפקו לך בחניה.
אנשים מעלים פה בעיה של תביעות צד ג'... שנהג ה VALET ב 100 מטר שהוא צריך לנסוע, דרס למוות שני תיירים. אין לי מושג על מי חלה האחריות. על הנהג, או על בעל הרכב.
-
תשובהמיי איסט, אם יש דפיקה ברכב, יותר משריטה, לא יבקשו דיווח על התאונה? אני מניחה, לא יודעת, שהביטוח שאנחנו קונים אין פירושו שחברת הביטוח שמחה לשלם על נזקים. אם רק שריטה, אז wear and tear ולא יתייחסו, אם יהיה משהו יותר רציני, אולי כן. במקרה כזה, אם ישאל השוכר ויספר שזה קרה כשואלה נהג ברכב, הביטוח לא יהיה תקף והשוכר ישלם את הנזק. לפיכך, בהחלט יש רלבנטיות לשוכר הישראלי. זו בדיוק השאלה הרי - האם אותו ביטוח ישאר בתוקף בזמן שואלה נוהג ברכב. התשובה היא לא. האם מישהו "יעלה" על זה שלא אתה נהגת ברכב? אני מסכימה שבנזקים קטנים, אף אחד גם לא בודק את הרכב ולא יגידו כלום. נזקים מעבר לזה, בהחלט יש סיכון, גם לשוכר הישראלי.
-
תשובהה CDW מכסה אותך מפני השתתפות עצמית בכל תאונה/נזק למעט אם נגיד נהגת בשכרות וכו
בואו נשים דברים בפרופורציות. ה VALET כולה נוסע מרחק קצר מאוד לחניה. ואם נחלק את אפשרות הסיכון, אז נניח שיש שבריר של סיכון שבחניה ידפוק את הרכב. מבחינתי, לא ראיתי ולא יודע (וזו האמת... אין לי מידע מי דפק ומתי דפק. אולי מישהוא בחניה דפק הרכב).
שמחזירים את הרכב, אני מניח שממלאים דוח נזק, אבל ה CDW מכסה.
כל אחד יעשה הטוב בעיניו. אני אמשיך להשתמש בשירותי ה VALET.
-
תשובהשאלת תם. האם מותר להניח שה VALET עצמו מבוטח ?
-
תשובהאני מניח שכן.
אבל זה רלוונטי ?
נלך לתבוע אותו ? מישראל ? בבית משפט אמריקאי ?!
-
תשובהמסכימה. הכל בחיים זה הערכת סיכונים וסיכויים וכל אחד עושה את הבחירות שלו. גם אנחנו נתנו ומן הסתם גם ניתן את הרכב לואלה בחניונים. זו הפרוצדורה ואם החניון נוח ועל זה הולכים, אז לוקחים את הסיכון הזעיר שיקרה משהו. לא אסון, כל עוד מודעים למשמעות. כן - מותר לתת את הרכב לואלה, אין פה עבירה על החוק, וכן, זה אומר שהביטוח כנראה לא בתוקף באותם רגעים בודדים של תמרון בתוך חניון.
לגבי הביטוח של החברה שנותנת את השירות, לפי מה שקראתי, ולא בדקתי את זה בעצמי, כשהם לוקחים את הרכב רשום על הפתק שהאחריות המלאה היא על בעל הרכב ולא עליהם, לא משנה מה קורה... גם אם יש להם ביטוח, הם לא ממהרים לשלם ודי מתנערים מהאחריות. מבחינת חברת השכרת הרכב, בין אם יש להם ביטוח ובין אם לא, השוכר הוא האחראי והוא ישלם. לך תתבע אחר כך איזה חניון בארה"ב...
-
תשובהענת,
לגבי מה שכתבת: "מותר לתת את הרכב לואלה, אין פה עבירה על החוק"
אינני מכיר את החוק האמריקאי בנושא, אבל בישראל זה תלוי איזה ביטוח יש לרכב. אם הביטוח מוגבל לנהגים נקובים בשם, או לנהגים מעל גיל מסוים וותק נהיגה מסוים, אז זה בהחלט לא חוקי לתת לואלה לנהוג ברכב, כי הואלה איננו מבוטח במקרים כאלה וכי בישראל אסור לנהוג ברכב ללא ביטוח תקף.
בארה"ב, במעמד חתימת חוזה השכירות של הרכב, רושמים בחוזה את פרטי כל הנהגים הרשאים לנהוג ברכב ואף בודקים את גילם וותק הנהיגה שלהם, מה שגורם לי לשער, שכנראה זה דומה למצב החוקי בארץ.
-
תשובהוראית מה כתוב מאחורי פתק החניה בחניון בישראל ?